Pages

Wednesday, February 15, 2012

hiking at Taman Negara Teluk Bahang, Penang

en3 nie banyak gambar ok,sebab aku malas nak menulis sangat, nie cite raya cina yang diperam lama, baru sekarang nak post he..he...sapa suka p hiking dan buat aktiviti lasak, korang patut datang sini taw. tapi aku tak suka aktiviti lasak sangat, suka buat art lagi huhuhu. nie kali kedua time raya cini p hiking...last year hiking tempat lain.

nie adalah peta yang korang leh p kat taman negara nie.




serius panas giler time nie dalam kol 10 baru sampai, ingatkan kat dalam tu panas gak, rupanya tak pun, teduh n sejuk je.
 nie baru berjalan masuk see jalan ok je kan, cam tempat beriadah bawa anak2 je kan. then terkeluar perkataan nie, tak mencabar langsung tempat hiking nie, takpe2 makan angin dulu

siap ambik gambar tepi laut ngan view yang cantik, pastu jumpa tempat berehat yg cantik siap ada kerusi meja untuk berkelah lagi taw mengadap laut dalam hutan nie. then jalan lagi ingatkan sepanjang jalan camtu.

bila dah sampai jauh sikit baru jumpa trek untuk hiking...memang berbukit le kan, jalan pun tak besar sangat


 nie bukit yang dibelah dua untuk dijadikan laluan, kalau ada orang yang nak turun kena tunggu le, muat untuk sorang je...sat naik bukit, sat turun bukit camtu le trek dia. aku naik suku pun dah letih taw, kurang stamina,tak minat bersukan he3...tapi aku hiking sampai habis gak taw


 
ada banyak tempat yang kita boleh p dalam hutan nie, kitaorang pilih Pantai Kerachut




alhamdulilah akhirnya sampai gak, 1jam 30minit gak lah baru sampai.masa nak balik kitaorang dah tak jalan pun, sebab penat sangat, balik naik boat.


nie kat tasik tapi xdak air pun kan, tasik nie bersambung ngan laut tapi air tasik tak masin


tempat penyu bertelur




kat kawasan nie gak ramai yang camping. maybe nextime datang camping sini lak, dah ada plan.

penat taw aku cepat2 je cari bawah pokok yang teduh nak dok berehat.


balik naik boat kena bayar RM 80 sebuah leh naik 10 orang. tapi kitaorang 8 org je.







dalam perjalan balik jumpa 3 pulau, yang nie batu buaya, ada batu arnab gak...lagi tak ingat

turun dari boat terus p berkelah kat tempat mula2 masuk nak hiking tu, bawa
 bekal dari umah taw, aku yang masak. serius rasa xmau balik bila dok bawah pokok yang rendang tepi laut, angin sepoi bahasa lak tu heheeh...
nie view depan tempat kami berkelah tu, ada lagi tempat depan sikit ada tali tarzan taw...pe lagi buat gayut ala2 tarzan arr kan...opsss kantoi sudah hehehe.

p/s : thank"s sudi baca en3 malas camni.

0 comments:

Newer Post Older Post Home