Pages

Monday, May 9, 2011

kopi ais yang sedap

kopi ais yg sedap beli dekat kedai nasi ayam.
beli air je sebab aku ngantok sangat, makanan tak beli pun coz tengahari balik makan kat umah.

pagi2 sampai ofis dah ngantok amat, terjaga kol 4 pagi...ciss gaya cam dah ada anak kecil lak kan, memang ada baby kat umah aku pun, tapi aku lak sibuk2 dok terjaga pagi2 buta kan. ini gara2 adam arr suka terjaga kol 4 pagi sambil nagis kuat2, satu umah bergegar huhuhu. 

tapi pagi tadi dia tak nagis cam selalu coz baru sampai dr johor kol 4 pagi. pe hal lak aku nak terjaga kan. disebabkan dia tak mau tido time tu dia nak main, ibu n ayah dia dh ngantok drive. mak aku bawa masuk kat bilik main atas katil, aku rase aman je pagi tu tak dengar dia nagis huhuhu....tapi kan tiba2 aku terjaga ternampak adam dok merangkak kat aku, mak aku lak buka lampu trus aku xleh nak sambung tido.

tiba2 aku terdengar lontaran suara nyaring dia...nak nagis le tu lapar...bagi minum susu tido sat je, sambil dok tido tu boleh pulak dia pusing 360 darjah, sambil tido sambil nak merangkak pun ada.kelakar tol aku tengok gelagat dia tido. dalam buaian pun dia nak merangkak jugak. mentang2 badan dia ringan.

harap lepas seminggu adam kat cini dia tak nagis pagi2 buta dah ok, sementara nak biasa tu pasal asyik terjaga pagi2 je. kat umah dia,dia tak bangun awal camni pun, nagis pun tak. balik cini asyik nagis je.


ini dia budak suka nagis pagi2 buta...sgat geram kat dia, bukan geram marah ok...tapi suka sagat tengok dia,
dh pandai nak sembang2 sekarang, so aku pun melayan le bahasa alen dia huhuhu. yg kelakarnya semalam aku mimpi dia dh leh cakap  bahasa yg leh difaham cikit2. bru 7 bulan ner leh cakap g la...memang aku yg mimpi.

masa siap2 nak p keja, adam dok cakap2 bahasa dia ngan aku, hampeh aku tak faham...sebelum nie dia tak sembang pun, susah betol nak dengar suara dia, gelak pun tak dengar suara, kalau nagis satu kg dengar lak.

4 comments:

AdyBudika said...

sukenya lagu kat blog ini!!!!!!! walaupun lagu tak berape nak sesuai nak letak kat blog..tapi kali nie ady suke lagu neh!!!!

izyantyPersonalTaste said...

Ady: thank's suka..iz tak leh hidup tanpa lagu kat blog he3..nipu tol kan..just utk kpuasan sndiri je.

Myra Jay said...

Bulu mata Adam nmpak lentik ha..
Dah macam anak mat saleh ha, putih melepak :)

izyantyPersonalTaste said...

myra: bdak laki bulu mata lentik camna...ada org cakap cam maher zain..mata bulat..

Newer Post Older Post Home