Pages

Friday, May 20, 2011

belajar buat bag kertas


ini bag versi cuba2 buat kat ofis setelah tengok kat satu web, dengan bahan yang terhad.
guna separuh kertas A4. buruk benor rupa aku buat. nextime baru  cuba buat betol2 ok.


kalau sape2 yang kreatif  leh hias cantik2 lagi
nak saiz besar guna kertas besar ek
kalau nak jimat bajet  buat bag untuk doorgift pun boleh
tapi aku tak pasti kertas pe yang sesuai.
nanti orang buang gak kan, so guna kertas yg murah dah le heheh




just perlukan masa je nak buat semua nie

gambarajah kat atas nie aku dpt kat www.craftideas4kids.com

kat atas nie cara nak buat bag kertas
bahagikan kepada 5 bahagian macam kat atas tu.
no 5 tu yg kena gam.
lain2 tu pandai2 korang le nak hias camna



senang je kan, bag pakadot. thah besar nie leh letak pe, pensel  n pen lepas he3..

5 comments:

ibh said...

Sue pun minat dengan benda2 kraf mcm ni..Thank's share..heee

izyantyPersonalTaste said...

sue : w'lcome he3...nanti leh cuba buat.

putryfara said...

heheh..salam..1st time bce blog akk..hehe....erm klu creative leh wat duit..hehe,..erm gunekan brg2 terhad..leh buat card2 yg comel2..hehe..erm putry prnh beli handmade punye kak rm24 henget...erm mase anniversary parents..erm just small card.but so expensive lol..huhu..

izyantyPersonalTaste said...

putryfara :thank's farah sudi baca kat blog akak.memang kalau kreatif leh buat duit...handmade mmg expensive...xdak jual tempat lain kan he3

alinac lover said...

kreatif

Newer Post Older Post Home