Pages

Wednesday, October 8, 2014

4 Ladies Fashion to Attend a Wedding














kredit pic kat atas nie from google


Assalamualaikum…
Hai u all..hari ni ai nak share benda best taw…hujung-hujung tahun mesti ramai orang kawen kan, lepas tu of coz kita dapat jemputan jugak, lepas tu pening kepala nak pakai apa kan he3..kalau saudara mara atau kawan baik kawen of coz nak kena sedia 4 helai baju untuk menghadiri majlis tu kan.

Baju kenduri tahlil/ malam berinai ( malam )
baju majlis pernikahan ( dalam masjid )
baju majlis persandingan ( belah perempuan )
baju majlis persandingan ( belah lelaki )

Tengok dah kena sama banyak ngan pengantin lak kan hahhah…so ai bagi  ladies fashion paduan untuk u all bergaya  sakan sambil nampak sopan dan ayu,  yang  penting  selesa  dan  sesuai  untuk menghadiri majlis perkawinan.







#BajuKurungModen

Setiap kali nak p majlis kawen of coz kena pakai baju kurung, dah jadi perkara wajib lak he3..Baju kurung nie ada banyak jenis ada baju kurung moden, pahang, pesak dan lain-lain lagi..tapi orang zaman sekarang lebih suka pakai baju kurung moden kan. Kalau beli baju kurung moden tak rugi pun lepas habis majlis boleh je pakai p kerja, dulu-dulu mungkin orang pakai baju kurung time raya je kan, sekarang orang dah tak kisah keluar mana-mana pakai baju kurung taw.




#Kaftan

Bagi korang yang nak nampak kelainan sikit, baju kaftan juga sesuai untuk menghadiri majlis perkawinan taw. Sekarang nie banyak je pilihan warna dan design yang memenuhi citarasa semua orang…so tak dak alasan untuk bergaya lagi he3..







#Jubah

Zaman sekarang jubah/ abaya nie dah jadi pakain harian kan u all…pergi mana-mana jumpa orang pakai jubah, kalau dulu orang tertentu je pakai..sekarang dari budak-budak, remaja dan dewasa semua dah mula pakai jubah, terdapat pelbagai design dan warna untuk dipilih. So dah tak jadi masalah untuk pakai jubah untuk ke majlis perkawinan kan, untuk nampak lebih exclusive pilih je rekaan pereka muda yang berbakat, nak taw boleh beli kat mana baca en3 nie sampai habis ek :p












#Dress

Akhir sekali,  Dress…yeahhh ai paling suka bab dress, nak taw kenapa??? Sebabnya paling senang pakai dress  kelihatan lebih moden, selesa dan fashionista. Selalunya ai kalau p majlis kawin mesti pakai dress lepas tu leh berangan cam princes hahah…ai punya perangai xleh pakai baju yang sama berulang kali…so haruslah setiap kali ada majlis or event apa-apa kena beli baju baru kan, dan paling mudah dan cepat haruslah shopping online.  Guna jari je shoping baju lebih senang, jimat masa dan tenaga taw.





Dah pilih baju, boleh pilih tudung jugak kat sini juga, dalam erti kata lain..semua benda yang kita nak bawah satu bumbung semua ada dalam laman web ZALORA taw. Just klik- klik je mudah bukan, penat lagi p mall last2  tak jumpa barang yang berkenan kan he3. Perasan tak ada ramai designers muda n femes kat  ZALORA nie, paling best design depa exclusive. kalau nak p beli dekat butik diorang kat kl ofcoz ai tak p, sebab ai dok penang jauh takan ai nak p kl semata-mata nak beli baju kan, so dengan ada ZALORA u all boleh beli dengan mudah setiap rekaan mereka taw.


  



Apa pun pakaian pilihan anda, keselesaan adalah aspek utama yang harus dititik beratkan. Untuk koleksi pakaian Muslimah atau pakaian wanita online yang berkualiti dan dijamin memenuhi citarasa anda, layari laman web ZALORA Malaysia hari ini juga untuk barisan pilihan yang amat menakjubkan!

p/s : kat ZALORA pakain lelaki pun ada jugak taw, pendek kata semua ada lah, giler rambang mata nak pilih...pastikan korang ada online banking baru senang shopping kan :)


0 comments:

Newer Post Older Post Home