Pages

Wednesday, March 6, 2013

1000mg vitamin c organik lebih jimat





Assalamualaikum....kali nie nak gitaw yg aku dah tak jual yang 5oomg sebab stok tak dak, so tukar kepada 1000mg, baru aku perasan yg 1000mg nie lagi jimat. Just makan 1 biji sehari je n harga pun murah untuk sebulan, so meh ramai2 tukar kepada 1000mg lak.

 sapa2 yang berminat boleh msg my number ek 019-4290584/ e-mail : izyanty10@gmail.com

30 BIJI = RM 40 ( untuk sebulan )
 postage RM 6




KEBAIKAN VITAMIN C:

 -Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri 
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan ling
karan gelap di bawah mata 
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema 
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut 
-Mengatasi masalah resdung dan alahan 
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi 
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis -Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress 
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi -Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas 
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia 
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.

4 comments:

shu said...

sy dh mkn hmpir sbotol..mmg brkesan kurangkn jerawat n parut..

Shazlina Yusop said...

Mcm mana nak.order ya?

Shazlina Yusop said...

I nak tanya eh? If makan vit c sekali dgn collagen blh ke.? Berapa hari kesan nampak?

izyantyPersonalTaste said...

shazlina yusop : order boleh msg sy 019-4290584/ e-mail : izyanty10@gmail.com

boleh makan dua2 sekali... kesan dalam masa seminggu or sebulan bergantung pada setiap orang jugak :)

Newer Post Older Post Home