Pages

Thursday, September 20, 2012

Jalan-jalan ladang anggur Tasik Beris

jalan nak balik baru perasan ada buah banyak he3...




beli tiket kat sini dewasa RM 4, Kanak-kanak RM 2 




 CCTV on the way tapi ada pekerja dok jaga sapa2 yg berani petik huhuhu so leh bergambar sakan je ;p



 muka semua excited, ladang nie tak besar mana pun, 1 bahagian je yg leh masuk, lagi 3 ladang lg xleh masuk. nasib datang time buah ada kan, kalau tak kempunan kot, dah lama nak dtg cini taw, feeling2 cam drama korea hahah..



 ibu mengandung yg excited lebih he3....jahat tak kitaorang xbagi laki dia ikut sekali hahah sebab nak jalan geng gegirl je.



kat tengah2 ladang ada tempat berehat, so apa lagi posing arr kan











 depan ladang ada tasik, nie feeling dok luar negara lak, nampak tak singbord tu oversea u huhu



posing depan tasik lagi



ok dah habis bergambar p solat, surau dan tandas kat sini sangat cantik dan selesa ok. 
 then sambung shopping buah anggur. satu pack tak sampai 1kg pun dah RM 13. Mahal dari buah import lak kan, ada yg manis n masam, tak dak biji, dah datang  jauh2 harus lah rasa anggur dari ladang kan. 


boleh beli dekat tempat mula2 kita beli tiket, kat bawah nie







barang cenderamata pun ada gak kat sini, just anggur hijau n hitam wajib ada le kan



kalau lapar korang leh minum n makan kat sini sambil menikmati pemadangan indah dan angin bertiup sepoi bahasa, ada mee goreng, karipap n kuih n kek.

P/S :Isnin lepas kitaorang p buah tak banyak sangat pun, maybe banyak dah masak n dah dipetik just tinggal tak banyak,anggur hitam pun xdapat tengok taw.


ok sekarang korang rasa teruja tak nak p tempat nie?

MINTA TOLONG LIKE PAGES

Izyanty Collection

Terima Kasih :)

7 comments:

ibh_sue said...

Asslmkum
memang teruja pun..Huhuhu...kat mana ni ya..

izyantyPersonalTaste said...

ibh_sue :w'salam...:) tempat nie kat sik kedah.

mama sara nur said...

assalam
singgah tgk aggur he he meh jemput singgah blog akak pulak yr
dah lama bercita-cita nk g sini, bestnya dpt petik sendiri tu yumm tiapkali blk kg kat Perak tu terfikir k sampai Perlis tp x jg sampaiya hu hu
skrg tgh berbuah ke blhlah cuti sekolah nanti pergi kan

JaSSNaNi said...

kat mana ni? mmg teruja sangat2 ni.. tapi cute la uOls... pakai baju mexy tu.. mmg comel2 belaka.. :)

izyantyPersonalTaste said...

mama sara :a'ah best giler kalau dpt petik kan, tapi xleh petik pun.time cuti sekolah mybe buah banyak lagi, ada ladang stanby nak berbuah lepas 1 ladang lain habis berbuah.

izyantyPersonalTaste said...

Jassnani : he3..thank;s
dekat sik kedah,lalu gurun, kena naik hgway yg nak p alor setar tu, nanti exit tol gurun belok kanan ikut ke arah jeniang dan sik.
kemudian ikut papan tanda ke tasik Beris.

missina said...

Oohh tak sangka kt sik pun ada ladang anggur noo...blk kedah nant nk kena explore lah..

Newer Post Older Post Home