Pages

Friday, October 18, 2013

Bajet kurang dari 1k untuk dapatkan smartphone lenovo s820





Assalamualaikum...Selamat hari raya Aidiladha...ok taw2 lewat kemain baru nak wish kan he3..Alhamdulilah tahun nie berkesempatan menunaikan ibadah korban dengan duit sendiri firstime hokey...

cite raya next en3 kalau rajin he3...memang tak akan ada le kan coz tak rajin. Meh nak cite pasal hp baru...seminggu gak lak semakphone aku rosak tapi aku tak dak efek apa, sebab tak lah penting sangat hp tu dan tak dan fungsi penting untuk aku sangat so tak terasa apa sangat. Tapi kan aku mula terasa pentingnya semakphone bila aku siap menjahit veil n shawl xdak hp hebat...hp biasa aku gambar tak cantik...so dengar tergetar2 tangan tunggu raya settle hari rabu still cuti laju2 p cari hp baru.


sebelum beli of coz kena buat research dulu hp mana nak beli kan...kan LENOVO baru kuarkan hp aku pun gigih nak lenovo gak walaupun ini pertama kali lenovo kuarkan beberapa model hp. apa yang buat aku tertarik sebab kepercayaan terhadap model labtop lenovo...aku dah pakai lama labtop lenovo dan tak dak masalah so aku percaya hp keluaran depa pun akan ok jugak...boleh camtu..???oit semakphone lenovo pun dah ada iklan kat tv sekarang yeahhh mari cuba yakin sama hebat ngan brand lain gak. kawan2 adik aku pun pakai cakap ok.

 sebenarnya aku nak beli model lenovo yg lain tapi dah habis lak yg tu batery tahan 4hari. so aku pun beli la model S820 nie salah satunya sebab camera dia 12mp sangat menepati keperluan aku lah kan...aku perlukan camera yg cantik...lagi satu sebab harga dia kurang dari 1k. sebenarnya harga dia rm 1 130.00 tapi setelah ditolak rebat tambah  memori card16gb cover hp belakang + screen protector so dapat lah harga rm 980....

sedikit tips kena p servey kedai2 sekitar tu harga tak sama first kedai aku p tu colour hp sama tapi camera 8mp je rm 990 tu belum tambah pe2 lagi...dah tu dia cakap rebat dah habis tak leh guna...aku p kedai lain boleh lak...so gigihkan diri p servey ek....after this harga akan turun lagi...model aku beli s820 nie baru masuk pasaran bulan nie so harga still tak turun lg...bulan depan of coz turun.

ada harga yg lebih murah untuk model lenovo dalam rm 599 camtu...bergantung pada camera dia...so harga kenovo kira harga paling murah dan kualiti dia pun bagus.

Masalah aku sekarang susah kemain nak cari casing yg leh tutup depan sekali coz model nie baru lagi...aku servey dlm internet kat m'sia xdak lak.dah lah hp nie nipis n ringan nak pegang pun kena hati2...

TEST GAMBAR WAKTU MALAM TANPA EDIT...ok pas senang sikit keja aku xyah edit susah2lagi


 yg nie mmg tempat gelap..tp bila ambil gambar ok cerah dapat...so hp lenovo not bad lah kan...harga pun murah berbanding yg lain.




p/s : aku tak lah excited sangat dpt hp baru...bila aku pegang hp tu dok fikir nak buat apa ek ngan hp nie bosan lak aku tengok...last2 tengok istigram sat pastu bosan gi terus simpan hahah...walaupun banyak function untuk internet tapi aku bukan guna pun....sebab tu aku panggil semakphone huhuhu...

2 comments:

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Ok jugak harga nyer eak .... Ishhh, mengancam jiwa raga nih ...

adrianna syaz said...

Cantik jgk teponnya ni...sya join ga..dan folo blog izyanty..jika sdi,snggh ke blog sya ya :)

Newer Post Older Post Home