Pages

Wednesday, August 29, 2012

Bunga kertas crepe







Assalammualaikum....still mood raya lagi bila dok umah, dtg keja dah hilang lak he3...masa bulan puasa aritu aku tengah giler dok buat bunga crepe, so dah siap satu pasu hias atas meja masa raya. sangat senang buat bunga nie. Bunga kertas crepe tengah famous sekarang, sampai orang buat bisnes bunga telur dan macam2 lagi. aku baru terokai buat yg simple2 je, lepas nie baru nak try buat bunga telur n bunga dulang hantaran lak.

Mahal gak aku tengok depa jual bunga telur yang dibuat dari kertas crepe nie, ada yang jual harga bermula rm3 sebatang bergantung pada eksesori yang direquest . aku nak jual RM1 pun dah rasa mahal yg simple camni. kalau tambah eksesori reben n net telur pun aku nak jual murah je, tak sampai lah RM 3 kan. tak sampai hati kot nak jual mahal2, patut lah orang lain leh kaya cepat buat bisnes, aku dok jual murah2 semua produk aku sebab kecian kat orang, padahal banyak orang sanggup bayar mahal2 je aku dok perhatikan. Tapi tak pa aku terbuat bisnes kecil2an nie sebab terlampau bosan n banyak masa lapang. cari pasaran dulu bila dah kukuh baru boleh fokus untuk buat bisnes betol2.



2 comments:

Myra Jay said...

Memang cantik Iz, myra dah berkenan..heheee ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui wat tp byk tak jd..huhu.. ada tutor? =)

Newer Post Older Post Home