Pages

Wednesday, July 20, 2011

naik gajah FREE.. JOM

Assalamualaikum semua... by the way aku baru balik dari bercuti, cuti-cuti malaysia kali nie dalam hutan tau he3...bukan p zoo taw, tapi tempat yang lagi best dari zoo coz boleh naik gajah free, bagi makan, pegang2 gajah n mandi ngan gaji. kat malaysia aku ingat tak dak tempat naik gajah, rupanya ada... tapikan disebabkan kami lambat sampai pas untuk naik gajah dah habis...hanya dapat pas untuk melawat sahaja..

datang jauh2 dari penang tak dapat naik gajah....waaaaaaaa frust gak lah, tapi tak sangat hahahah...masa kami dok tengok orang naik gajah, ada sorang p.cik bagi pas naik gajah coz dia tak nak naik... so adik aku ambik le, merasa gak lah naik gajah kan. akak aku dapat naik gak tau, coz dia bawa budak cina ner thah...jadi 2 orang je lah yang dapat naik.

jom layan gambar

 ini pelancong asing  yang naik...dok buat muka teruja sangat tengok gajah, sampai ada orang baik hati bagi pas naik he3..



my sis senyum sampai ke telinga dapat naik, dapat naik sebab teman budak cina tu naik sorang2...


gambar adik aku naik gajah hilang, nie je yang ada...beria suh aku letak gambar dia naik gajah dalam blog..sory terhilang masa edit huhuhu...






mandi bersama gajah, yg nie kami tak join...tukang tengok je...masa nie ramai pelancong minah salleh taw...depa je lah yang penuh dok mandi ngan gajah....kem remaja cuti musim panas depa kot datang sebiji bas.



kat cini boleh bagi makan anak2 gajah
pas kena lekat kat baju, colour merah just leh melawat je, kalau dapat pas kaler kuning baru leh naik gajah



kepada ampa semua yang nak naik gajah free boleh le p tempat nie PUSAT KONSERVASI GAJAH KEBANGSAAN KUALA GANDAH, PAHANG.  
Pastikan sampai awal pukul 2 diaorang dah bagi pas untuk naik gajah...lambat cikit memang tak dapat le.


kalau datang sebelah pagi boleh tengok persembahan gajah kat cini...belah petang acara naik gajah n mandi bersama gajah. ok bye........
 terima kasih sudi membaca..

Coming up next DEERLAND PARK....bagi makan rusa dan beramah mesra

2 comments:

Myra Jay said...

Jauh la pulak nak p sana..huhuu..
teringin gak nak naik gajah :)

izyantyPersonalTaste said...

myra : mmg jauh pahang, nak p satu, satu tempat pun makan masa 1 jam, 2 jam...jumpa hutan je..nie pun p sebab ada sebab, saja2 nak p naik gajah kt pahang mmg xp ler...

Newer Post Older Post Home