Pages

Thursday, December 26, 2013

masuk hospital dapat duit





Assalamualaikum...

kita terpangil nak review pasal nie. bak kata pepatah malang tidak berbau...sediakan payung sebelum hujan. nak cakap pasal pentingnya ada medical card. selalunya orang bekerja kontrak yang bermasalah sebab diorang nie keja gaji hari kalau datang keja baru ada gaji kan, kalau tak datang keja tak dapat gaji. yang gaji bulan pun sama gak memang lah kalau tak datang still ada gaji, tapi mc tu ada limit gak kan. kalau dok hospital lama2 camna kan. tapi kalau mc dapat elaun lagi bagus kan, ada gak duit extra.

so aku nak sarankan korang ambik Insurance Prudential BSN Takaful bukan saja cover  kos perubatan korang tapi boleh dapat ELAUN MASUK HOSPITAL TAW... untung gak kan, lepas baik sakit dapat claim duit elaun. insurance lain just cover duit hospital n perubatan je n duit tu tak dapat kat kita pun. yang nie elaun dok bilik hospital memang akan dapat kat kita..bilik paling murah rm 150...so kalau dok 4malam dah  rm 600.00 kan..

 adik aku dok buat perangai camni demam sikit masuk hospital kpj sebab leh claim elaun hahah...kalau masuk hospital sebab demam duit deposit rm 400 tu xdapat balik pun...tapi dia masuk ari sebab kes excident aritu xbaik lg..boleh lah cover kan...

Alhamdulillah setakat nie aku tak guna lagi medical card aku.alhamdulilah setakat nie sentiasa berada dalam linganan Allah  terhindar daripada benda2 buruk.

lagi lambat korang masuk insurance makin tinggi kos bayar bulan2...so yg muda2 tu dapat je kerja terus ambik insrance taw.

p/s : kita bukan jual insurance pun, kita jual tudung  di Izyanty Collection. saja nak bagitaw medical card adalah sangat penting bila berlaku hal2 kecermasan..hospital swasta sangat best rupanya cam dok hotel je.sebab ada insurance boleh lah masuk hosp swasta, pakai duit sendiri giler mahal kot nak kena bayar dia punya kos.


1 comments:

Cik Itah@RRP said...

sy tak ada lagi kad ni..

Newer Post Older Post Home