Pages

Friday, December 20, 2013

Persedian Saham Akhirat...?


Assalamualaikum...
selamat hari jumaat yang barakah, kita nak kongsi sikit tentang buku yg kita baca Mudahnya menjemput rezeki, bukan ai beli pun ajen insurance kakak n adik aku bagi...best tol depa punya ajen insurance dpt macam2, baucer kfc lah, diari, buku. Aku punya ajen insurance tak bagi apa2 pun :p...



ok take note yang nie no 4 : 
SATU SEDEKAH YANG DIBALAS DENGAN 1000 KALI GANDA ADALAH SEDEKAH YANG DIBERIKAN KEPADA PARA PENUNTUT ILMU ATAU ORANG YANG BERJIHAD PADA JALAN ALLAH.


sedekah2 yang lain jugak dikira pahala akhirat jugak...so kita bahagi-bahagi kan kita punya duit mana2 pun boleh hokey.




pernah dengar tak pasal tanah wakaf, tanah wakaf nie dijual dalam kaki ada yg sekaki rm 10, 20, 25 bergantung pada setengah2 tempat lah...boleh je beli 1 kaki kalau tak mampu...kalau ada banyak duit boleh lah beli banyak kaki. tanah wakaf nie selalunya diorang akan buat masjid, sekolah agama camtu lah. kemarin ada sorang budak datang tanya nak buat tanah wakaf tak... selalu gak lah orang akan datang kutip untuk buat tanah wakaf nie, sebelum nie aku selalu buat untuk arwah abah aku, tapi kemarin aku nak buat untuk diri sendiri lak sebabnya kita tak taw bila kita akan mati dah lah tak kawin lagi,tak dak anak untuk sedekahkan doa, n wakafkan nanti so sekarang kumpul banyak2 saham akhirat takut tak sempat lagi.

so aku rasa kita yang geng2 still single perlu buat persedian awl....yang dah berkeluarga pun sama gak...
so kalau korang nak murah rezeki dan nak kumpul saham akhirat boleh menderma kat sini diorang tengah kumpul duit untuk pembinaan masjid

DARUL QURAN WAL-HADIS AN-NASRI telah ditubuhkan pada 12 Rabiul Awwal 1434 Hijrah bersamaan 24 Januari 2013 Masihi merupakan sebuah institusi pengajian  Islam yang menitik beratkan pendidikan tahfiz al-Quran, hadis dan pengajian Islam sehingga ke peringkat lanjutan sebagai pelengkap kepada pusat pengajian Tahfiz al-Quran

KALAU NAK MENDERMA BOLEH KLIK SINI UNTUK INFO LANJUT

Sekarang senang je kan nak menderma just klik guna online banking  je. walaupun tak banyak atlist bagi, bila dikumpul ramai2 jadi banyak :)

kalau ada kelapangan masa n kesihatan yang baik boleh membantu tenaga jugak kan..


Apabila mati anak adam maka terputuslah amalnya melainkan tiga perkara iaitu SEDEKAH JARIAHNYA 
( WAKAF), ILMU YANG DIMANFAATKAN DAN ANAK SOLEH YANG MENDOAKAN UNTUKNYA.

0 comments:

Newer Post Older Post Home