Pages

Wednesday, February 26, 2014

sharing is caring : Rancang masa hadapan anda


Assalamualaikum...

Sedikit perkongsian ilmu untuk anda semua, sepanjang kita keja of coz kena jumpa ramai orang  a.k.a customer...kita keja dalam bidang hartanah kerani je pun, sebabnya kita sorang je yg uruskan hal jual beli tanah lot nie dan semua benda kat pejabat nie  kena uruskan dari A TO Z secara tak langsung kita belajar berdasarkan pengalaman dan yang paling best keja camni tak payah susah2 cari customer, customer yg cari kita...jangan tanya camna kita buat marketing ek...sebab marketing mulut ke mulut tu sangat berkesan dalam jualan tanah (lagi satu bos kita rajin buat solat dhuha n lain tgah2 mlm sebab tu xmasuk ofis he3 )...mmg tak buat iklan pun sebelum nie...plan siap dalam masa 1 week habis org book. sejak kebelangkan nie je cam slow sikit kan bila orang book n apply loan tak lepas...sebabnya  tempoh pinjaman dipendek kepada 10th je daripada 20 th...so sekarang u all nampak masalahnya kat mana.

so kalau umur muda-muda join saving kat public mutual sangat bagus RM 100 je kan tak terasa sgt potong dari akaun kan2 he3....disebabkan ada promosi deposit rm 100 permulaan of coz ai pun tertarik gak kan (sampai bulan APRIL/2014), dah taw lama pasal nie...tapi sebab sayang nak kuar duit deposit 1k dulu terus buat2 tak nampak hahah...lagipun skrg dah stabil sikit boleh lah saving banyak tempat sikit...

.

satu lagi tip masa muda-muda (  ai je dah tua he3 )  n single nie saving je byk2 akaun pun selagi mampu kan, termasuklah insurance ...jangan letak duit dalam satu tempat hokey...



Objektif menyimpan/melabur:-
1. persaraan
2. pendidikan anak2
3. tujuan tertentu (haji, beli rumah/tanah.etc)


berapa lama kita nak saving? 10th pun dah ok tolong tapi jangan ambik...tunggu sampai 10th baru ambik dividen...nie kira kira cam tabung halimunan tak yah peduli sangat...kalau terpaksa nak guna xpa lah ambik...tapi boleh je korek tabungan lain hahah...sebab tu kita cakap suh buka byk2 akaun he3..

kalau berminat nak join kita boleh suggest agen je lah...lain2 kena tanya agen hokey...pm kita kat FB

P/S : kita share sebab benda nie bagus,kita tak dak kepentingan  apa pun yg penting halal...kalau kita mudah kan kerja orang nanti Allah akan tolong mudahkan keja kita...:)


nie iklan sat...cantik tak tudung bawal baru kita suka sangat belang2 gitu senang bentuk taw he3...coming soon di IZYANTY COLLECTION

0 comments:

Newer Post Older Post Home