Pages

Thursday, September 22, 2011

kenapa rakyat malaysia gila korea?

Assalammualaikum dan selamat pagi semua...pagi2 nie  buka radio hot f.m ada tajuk nie...so aku pun nak bagi pendapat gak  kat blog je lah he3..bila sebut pasal korea apa yang korea apa yang korang bayangkan ek..bagi aku lak bila sebut korea aku terbayangkan drama dia yang best tu...memang minat giler dengan drama2 korea nie. first drama yang ditayangkan di malaysia masa dulu winter sonata kan, sampai sekarang belambak2 je drama korea yang kita leh layan kan. kalau nak yang latest boleh je dowload  internetkan...

bila layan drama korea nie memang tak boleh behenti tengok, cam dah jadi ketagih lak...dah le banyak episod macam nak habiskan satu hari je...sampai tak nak tido je kan sebab nak habis kan drama tu huhuhu..lagu satu yang best pasal korea nie, pasal lagu-lagu dia, tapi aku layan lagu dari drama je...k-pop tak minat...lagu-lagu drama memang sweet je dengar, walaupun tak faham kan hahahah... tapi leh faham gak sikit2 coz dalam lagu tu akan selitkan sikit bahasa inglish...then bila ada lagu depa akan translit gak...

kalau tengok drama korea...aku suka tengok pelakon laki n girl yang comel...then depa buat apa pun nampak sweet je kan...sengal tol kan aku huhuhu...majaroti drama korea mesti cite cinta...tu yang best hehe. pastu nak berangan2 lak kan huhuhu...daripada permerhatian aku le kan lelaki korea bila bercinta   romantik sangat, nampak sweet sangat walaupun slow kan..sangat suka lor...then berangan nak bf camtu gak...cehh ner ada laki melayu camtu kan...

drama yang aku suka masa sekarang   Heartstrings...memang layan arr...sampai 2, 3 ulang tengok taw..
satu lagi pasal korea yang aku suka ialah baju fesyen korea...cantik arr...see betapa besarnya pengaruh korea kat m'sia nie kan, banyak tol kedai yang jual baju korea kan. korang perasan tak dalam drama korea setiap hari baju, bag, kasut n jam akan tukar, tak dak benda yang diaorang pakai berulang. dengan cara tu lah diaorang mempromosi barang diaorang. korang lak camna ek?

 dari segi lokasi lak, aku rasa korea sangat cantik...so perasaan nak p sana sangat tinggi he3..p
diaorang pandai pilih view yang cantik dan menarik sampai orang yang tengok drama diaorang begitu teruja nak ke sana kan.




                             Heartstrings Promotional Poster.jpg

 Heartstrings drama

1 comments:

MuniRAH Kadir said...

saya pun minat korea sangat...sbb seperti yg awk katakan di atas...:)

Newer Post Older Post Home