Pages

Thursday, August 28, 2014

Tanah vs rumah


LOT 471 MUKIM 2, TANJUNG PUTUS, SEBERANG PERAI.PULAU PINANG.


NO LOT       P x L                  Keluasan k/p                                 Jumlah

16                60 x 45          2704 kp x Rm 18                   RM 48 672.00
17                60 x 45           2794 kp x Rm 18                  RM 50 292.00


TANAH BENDANG SIAP TAMBUN, BERHAMPIRAN HIGHWAY SUNGAI DUA, SAPA CEPAT DIA DAPAT EK...LAST STOK...SEMUA ADA 42 LOT YANG TINGGAL DUA LOT NIE SAHAJA. Rugi kot kalau tak beli sekarang, memang tak akan dapat harga n keluasan kecik camni nie dah lepas nie, coz kebanyak customer request  lot banglo 4000kp +++  harap maklum. Boleh tengok harga semasa dan lokasi lain-lain di sini  SINI

UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH HUBUNGGI YANTI 019-4290584/ 04-3990284 (OFFICE) 

kalau orang tanya saya antara rumah or tanah mana lagi bagus, saya akan sugguest tanah kerana kalau kita beli rumah taman yg rm 300 ribu pun kita still dapat rumah n tanah luas kurang dari 2000kp...lepas tu kena renovate lagi kan so kos rumah lagi tinggi.

so kalau u all ada rm 300 ribu beli tanah lot ( saiz banglo ) then buat rumah banglo ikut citarasa korang lagi jimat taw. berganda jimat. so sila lah jadi pengguna bijak he3...lagi satu korang save tak perlu bayar kos maintance setiap bulan dan kos thah apa2 yg tak relevan sangat tu.

sedikit tips buat kakitangan kerajaan

korang kan senang nak buat personal loan, so buat personal loan untuk beli tanah,bukan bayar hutang, beli kereta or buat belanja kawin, rugi sangat taw buat camtu, bila beli tanah korang akan dapat geran nanti so dari c2 baru buat loan perumahan pula. then kalau tak nak buat rumah pun korang boleh jual dengan harga lebih tinggi pula.  80% customer kita orang muda yg berumur 20++ diorang mampu beli time muda sebab diorang fikir kedepan...ai pun tak sempat nak fikir cam diorang time muda2 dulu taw he3...so bangga sangat tengok anak muda sekarang mampu beli aset tetap awal2 lagi.



nie just pendapat peribadi je...

0 comments:

Newer Post Older Post Home