Pages

Friday, November 16, 2012

vitamin c organik dengan harga murah

Assalamualaikum....

korang pernah dengar pasal vitamin c organik tak, rasanya dah femes kat fb dan blog kan, sampai aku pun sibuk nak makan jugak, setelah ramai yg cakap berkesan dan tengok gambar testimoni yg berjaya lagi lah teruja kan he3.. lagipun vitamin c nie memang bagus untuk badan kita kan. aku dah cuba 30 biji dulu aritu pastu stop sat sebab dok cari harga yg lebih murah. satu bulan kena makan 60 biji of coz lah nak jimat kan he3...kalau nak inject vitamin c mahal ok, pernah gak masa zaman belajar, masalah kulit jerawat teruk, so baik telan je murah dan mudah. lagipun badan aku memang lemah sikit selalu kena selsema, sebab kurang vitamin c lah kan, kena hujan sikit dah ngada2 nak deman tak demam lak.


kalau ada masalah resdung memang bagus makan vitamin c nie, aku memang ada masalah resdung kalau makan makanan laut je terutama ketam n sotong mula lah gatal2. Aritu jadi gatal2 pas makan aku saja test makan vitamin c nie, ok terus hilang gatal, perhhh saiko lebih kan hahah..tapi betol lah.

lepas ni nak makan secara konsisten sebab dah dapat harga murah, aku dah lah malas nak jaga muka, tambah2 bila sibuk n tak sihat, langsung tak peduli. makan dari dalam baru semua masalah leh hilangkan. bersihkan dr dalam dulu.



KALAU BERMINAT NAK CUBA DULU BOLEH BELI
30 biji RM 30
60 biji RM 60

contat saya 019-4290584 / e-mail izyanty10@gmail.com atau PM FB

kenapa aku jual harga murah dari pasaran ek, nie sebab aku beli borong untuk makan sendiri dan family, so alang2 leh jual sekali.
           






Cara pengambilan adalah 2biji sehari iaitu selepas makan pagi ATAU makan tengah hari.




Fungsi Vitamin C 500mg( doctor recommend) :

- Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh
- Mengecilkan pori-pori kulit
- Menaikkan seri muka
- Memberikan tona kulit yang sekata & cerah (seluruh badan)
- Melembapkan kulit secara menyeluruh
- Memulihkan rekahan pada tumit kaki dan siku
- Merawat maslaah jerawat di muka dan badan
- Merawat masalah jeragat
- Melindungi daripada pembekuan darah dan lebam
- Mengurangkan parut jerawat dan kesan luka
- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu
- Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selesema
- Membantu mengurangkan gejala alergi
- Meningkatkan penglihatan
- Membantu sistem penghadaman
- Mampu mencerahkan bahagian-bahagian gelap di celah-celah bahagian badan ( ketiak, peha dan lain-lain)
- Amat sesuai bagi yang mengalami masalah resdung





Yang paling best, tak perlu pantang MALAH:

- Ibu mengandung boleh mengamalkan Vitamin C 500MG ini
- Boleh diamalkan ketika period
- Boleh menambahkan susu badan bagi ibu yang menyusukan anak
-Sesuai untuk LELAKI dan PEREMPUAN yang berusia 12TAHUN ke atas

KKM APPROVAL DAN DIJAMIN 100% HALAL






vitamin c organic

Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi. Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.

~Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.

~Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.

~Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.

~Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.

~Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.

~Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.

~Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.

~Merawat jangkitan saluran kencing. Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain




2 comments:

[z@ck] said...

dulu pernah amik collagen vco..tapi dah stop makan sbb mahal sangat.this one much more reasonable but then currently i'm taking vco supplement.boleh ke telan mcm2 ubat yg fungsi lebih kurang in a day? huhuhu

izyantyPersonalTaste said...

zack : thah le, baik makan satu jenis vitamin yg fleksibel untuk semua..

Newer Post Older Post Home