Pages

Wednesday, November 21, 2012

cara berkesan hilangkan migrain

Assalammualaikum.....
 ada sapa2 taw tak cara nak hilangkan migrain selain makan ubat, dah cuba google dan jumpa 2 petua paling senang. dah cuba tapi tak berjaya pun, xnak  hari2 telan penadol, boleh biol pale aku, lagipun panadol n ubat tahan sakit tak leh makan selalu. dah seminggu migrain tak hilang2 lagi. 




OK, petua 1 ialah ambil setin/sebotol kecil 100 plus.
Tuang dalam gelas - takat separuh gelas je tau!
Tambah air jarang/air mineral/air bertapis dalam gelas tu tadi.
Maknanya mesti nisbah 1:1, faham kan?? Bagus!
Kemudian baca Bismillah, niat minta Allah sembuhkan, minum, Alhamdulillah...
Disarankan untuk cuba tidur lepas tu. Kalau di pejabat atau tempat awam lain, pandai-pandailah bawa diri..

Petua 2 ialah untuk Muslim/Muslimah:
Amalkan bertafakur-sujud 5 minit lepas solat Subuh. 
Edaran darah yang betul ke otak dan kepala akan jadi lebih lancar ketika sujud.
Insya Allah, prevention is better than cure..
Pernah baca atikel pasal seorang doktor/saintis barat yang peluk Islam lepas buat kajian pasal sujud ni..


p/s : bila aku banyak fikir of coz migrain nie akan jadi, camna nak stop fikir nie...

4 comments:

JaSSNaNi said...

insyaALLAH.. thanks for sharing.. :)

[z@ck] said...

thanks for the tips =)

izyantyPersonalTaste said...

jassanani & zack : wlcome..:)

Fainie said...

thx for sharing. i ni migrain ikut cuaca. kalau kena ujan, dlm masa beberapa second jek trus kena..kalau panas sgt pun kena..kalau mendung2 pun kena jgk..cuaca nye nak kena panas suam2 kuku jek br i sihat..pergh mmg hazab la bile migrain dtg

Newer Post Older Post Home