Pages

Thursday, May 29, 2014

Resepi Rahsia




Assalammualaikum....
hai :) hari nie kita nak share resepi rahsia, ada yang berminat nak taw tak...?? hahaha hokey ai tipu bukan resepi rahsia sebenarnya resepi malas tapi sedap ikut tekak sendiri...


yang atas tu kononya siakap 3 rasa tapi kan pedas kemain sebab ai malas nak p cari bahan-bahan yang betol so ai guna cili padi burung yang ditanan tepi rumah je...pedas giler habaq ang he3...tapi nak makan gak huhuu

nah resepi

bahan-bahan
ikan siakap yang digoreng garing

-cili merah + cili padi
-bawang putih
just belender halus cili n bawang putih ( aku belender kasar so ikut korang nak halus or kasar ek ) 

dah siap belender panas minyak, masuk bahan yang dibelender tu ek..masuk garam, gula n sos cili sedikit then masak sampai naik minyak.
bila kuah dah pekat  tutup api.

lepas tu
letak ikan dalam pingan then curahkan kuah yang dimasak tadi atas ikan...hokey mudah giler kan. :)



yang nie puyuh masak kicap...resepi try n eror cam tak sedap je...so xyah share resepi hahahh







sayur campur, main campak2 je secukup rasa...halfcook untuk khasiat yang menyeluruh hahah...tiba-tiba :p 


p/s : lama giler tak share resepi  :) sebab aku tak rajin sangat huhu...

0 comments:

Newer Post Older Post Home