Pages

Tuesday, June 7, 2016

susu pilihan saya semasa mengandung















Assalamualaikum....hai u all, lama kemain ai tak menulis blog kan, kali nie just nak share pasal susu, sebelum nie tak minum pun susu dan tak ambik tau sangat pasal susu, then tiba-tiba dah confim mengandung baru ai terketaq-ketaq p cari susu. kenapa ibu mengandung perlu minum susu ek, dari cakap-cakap orang yang berpengalaman, kena minum susu sebab nanti baby ambik kalsium dari kita, takut nau baby ambik kalsium mumy habis, mumy pun cepat-cepat minum susu hahaha...lagi satu orang cakap time mengandung mudah sakit gigi dan gigi sampai boleh kena cabut, disebabkan horman berubah. so ai bab gigi nie paling tak tahan kalau sakit, baik lah kita mencegah sebelum kena kan. dalam susu kan ada kalsium baik untuk tulang, padahal sebelum nie tak kisah pun pasal kalsium bagai. Time pregnant gigi tak boleh cabut. so kena extra jaga gigi n gusi supaya sihat.

ai minum susu bila kandungan dah masuk 3 bulan dalam 12 minggu camtu  (18/5/2016) date tu baru p buat buku merah kat klinik kerajaan ( kk ) sebenarya lambat ai buat buku sepatutnya kena  p lagi awal, nasib nurse tak marah tunjuk gambar scan 30/4/2016 so konon2 ai baru taw pregnant. padahal masa peroid tak datang 2 bulan dah test n positif    he3....malas nak p awal sebab tak larat  dan alah.

antara 3 susu yang ai test rasa, DUTCH LADY PURE- LOW FAT paling suka sebab dia paling tawar hahah...lagi satu ai suka sebab tak yah susah-susah nak bancuh boleh terus minum. Seminggu perlu stanby 3 kotak susu besar.

semoga baby mumy sihat dan cerdas kat dalam perut mumy.

cite puasa lain kali cite ek, so far baby baik ikut puasa, mumy pun tak lapar alhamdulilah. kalau bukan bulan puasa di punya tahap lapar terketaq2 lain macam.

selamat berpuasa semua.


0 comments:

Older Post Home