Tuesday, August 28, 2018

Doorgift rare, murah dan berguna

Hai u all nak masuk hujung-hujung tahun nie banyak bakal pengantin nak mendirikan rumah tangga kan? selalunya mesti ada buah tangan untuk tetamu yang datang, kalau dulu kalau orang nak kawin sis sibuk ambik tempahan buat veil, tapi sejak ada anak nie cam bahaya lak nak pegang manik, pearl, jarum tu tunggu anak besar sikit baru boleh buat balik inshaallah.

sekarang sis rasa benda yang pritikal dan mudah sikit nak buat, buat doorgift lah...kalau nak taw kena lah baca sampai habis kan he3...

Mula-mula sis saja je buat makan kat rumah, then simpan dalam botol, nak makan pedas-pedas ambik je SENANG kan. lagipun tahan lama sesuai sangatlah ngan sis yang tak berapa rajin nie hahah...kalau malas masak makan je lah yang nie jugak, goreng telur ke apa ka, tu pun habis oi makan simple je.

aritu ada member adik datang makan kat umah, dia try makan dia cakap sedap buat lah jual. sis masa tu memang kurang keyakinan sikit bab masak-masak untuk jual nie. Terfikir gak lah boleh jual ek, sis dalam kepala fikir nak senang je, buat doorgift lah senang sebab orang order ikut date tak lah stress sis nak fikir kena buat hari-hari hahah...

korang teruja tak nak taw makanan apa????
cepat cakap teruja hahah...
Taraa...........

SAMBAI  HIJAU





Rasanya sedap taw pedas, manis.
ofcoz semua orang pandai buat kan

Bahan pun simple dan senang je

bahan utama sis guna
cabai melaka hijau
bawang besar
bawang putih
ikan bilis

TAK GUNA BELACAN
 sapa yang elegic belacan boleh makan sambai nie


kalau u all nak order boleh whatsapp sis untuk lebih detail
019 4290584

sambil-sambil tu boleh LIKE page facebook


Thursday, March 29, 2018

TONER terbaik yang pernah aku pakai

Hai u all
Assalamualaikum..

Hari nie kisah toner lak, ok tak? Sebelum nie aku bukan pakai toner pun kat muka, mybe sebab malas kot hahah...Selalu pakai pencuci muka je, pastu dah cukup. Camna aku boleh terjebak nak pakai toner muka tah, sat nak ingat balik...oooo rupanya terpengaruh dengan testimoni ada member dalam group whatsapp pakai untuk hilangkan jerawat teruk berkesan. So apa lagi aku pun terketaq-ketaq gak nak cuba kan. Normal arr kulit aku still gak naik jerawat walaupun pun dah beranak, dulu orang kata kalau dah beranak semua darah kotor keluar then kulit boleh cantik. Tapi betol gak lah mitos tu memang lepas bersalin kulit semua satu badan, muka jadi licin dan lembut je. Lepas dah lama-lama tak dak nya dah macam tu, dah macam-macam ko makan, of coz lah jerawat pun nak naik jugak, mybe kulit aku perasan remaja lagi kot hahaha...

Mula-mula tu spray kat tempat jerawat je, ok berkesan sok dah kecut, bagus kan. lepas tu baca testimoni orang lain lak depa kata buat toner muka, muka jadi flawess. so aku pun buat toner lah senang muka jadi flawess sapa tak mau ditambah pula jerawat pun hilang. Selepas aku dok buat toner muka, jerawat pun takut-takut nak keluar, kalau ada pun kecik sangat n dah siap masak. sekali sekala ada gak lah besar time period or makan belacan. Tapi tak dah hal lah dia boleh kecut dengan cepat dan hilangkan parut dengan pantas.

Mesti hangpa excited nak taw toner apa yang aku pakai kan, kalau tengok dari luaran tak nampak macam toner biasa-biasa pun. of coz nie bukan toner biasa-biasa taw tapi Luar biasa. 
Taraa body odourless by dexandra fungsi dia 2 dalam 1 untuk kulit dan hilangkan bau.

kalau hangpa allergic makanan laut gatal-gatal muka,hidung or mata spray je muka, jangan lupa pejam mata lak. Lepas dah spray comfim tak gatal lagi.

aku guna untuk anak aku jugak, kadang jadi ruam n gatal-gatal spray je terus ok. aritu anak aku jadi bisul so spray gak 2,3 hari dah kering.

lagi satu kalau bau busuk kat mana-mana hangpa spray je selesai masalah taw.










kalau hangpa nak cuba bo nie whatsapp aku 019 4290584

Page facebook Izyanty Collection kat page banyak info pasal perfume setiap hari jangan lupa follow taw.


Facebook Personal Izma Yanti

Tuesday, March 27, 2018

CHALEUR bau mahal tapi harga murah-Dexandra

 Assalamualaikum...hai u all...hari nie aku nak share perfume yang best kat hangpa, perasan tak bila kita pakai perfume mahal confiden level kita lebih tinggi. Apa yang ada dalam perfume mahal nie sebenarnya? ofcoz lah disebabkan keunikan bau dia dan tahan lebih lama yang buat orang sanggup beli perfume mahal kan. kalau beli perfume biasa sikit-sikit nak kena spray kan, bau cepat hilang.

Pagi tadi aku saja nak cuba bau CHALEUR by dexandra, ya Allah bestnya bau nie, fresh , sweeat dan rasa lebih berkeyakinan hari nie he3...yang lebih unik lagi bau sama cam minyak wangi mahal tu. selalunya aku pakai perfume dexandra  pagi sampai ke petang still bau. aku suka letak kat baju sama sebab selagi tak basuh selagi tu bau wangi ada, walaupun hangpa campak dalam bakul nak basuh. 





Gabungan Passionfruit, GrapeFruit dan Peone membuat hangpa lebih tampil yakin untuk berjumpa dengan orang ramai taw, kemain ayat aku hahahah. Kalau hangpa pertama kali nak cuba perfume dexandra aku suggest beli mini perfume 2, 3 botol dulu, kalau hangpa rasa kena ngan jiwa hangpa baru beli botol besar ( mini perfume RM 10 je ) kalau hangpa tak taw nak pilih yg mana aku boleh tolong rekemen bau mana yang best.



Chaleur termasuk dalam kategori Luscious Series.

Harga biasa: RM75 (35ml)

Harga luar biasa promosi: 


kena whatsapp baru dapat special price 019 4290584

😍
---------------------------------
Koleksi De'Xandra terdiri daripada bauan SEXY, FRESH, SOFT & ELEGAN untuk hangpa pilih.





kalau nak rasa nak cuba haruslah
whatsapp 019 4290584 

Page facebook Izyanty Collection kat page banyak info pasal perfume setiap hari jangan lupa follow taw.

Facebook Personal Izma Yanti