Pages

Wednesday, March 22, 2017

SALE 90%




MY LAZADA Bestsellers

Friday, March 17, 2017

Tempat paling senang beli barang?

hai u all...Assalamualaikum...
lama tol tak menulis
just nak share tempat favourite shopping barang anak adalah kat lazada
why kita pilih Lazada

1- senang boleh pilih, belek, n fikir nak beli ke tak. Tak dak orang kisah kemain lama servey harga n nak buat keputusan nak beli bila hahaha

2- penghantaran cepat, Alhamdulilah setakat nie dapat barang berkualiti dan sama cam dalam gambar.

3- kita tak dak masa nak keluar p mall tambah-tambah anak kita baby lagi. nak pilih barang kat luar memang tak dapat lah nak belek lama-lama kan. cara paling senang beli kat website, cepat dan mudah. tak payah tunggu lama terus boleh bayar ngan pantas then terus boleh sampai ngan cepat kat rumah.

kat bawah nie antara barang yang telah berjaya dibeli di lazada, semua barang anak je sekarang he3..



                           Memaparkan Screenshot_2017-03-17-10-35-30-1.png


                                     Memaparkan Screenshot_2017-03-17-10-38-13-1.png






                                         Memaparkan Screenshot_2017-03-17-10-39-08-1.png








p/s : sejak ada anak hari-hari ibu fikir nak buat bisnes apa ek untuk besarkan anak, sampai sekarang tak dapat idea lagi, sampai anak dah 4 bulan lebih hahaha. tapi Allah dah cakap setiap anak kan pembawa rezeki, setiap kali nak beli barang keperluan awak ada je rezeki jatuh dari langit, Alhamdulilah, syukur :). mohon rezeki anak melimpah ruah ...amin. my baby perlukan perhatian so dah stop semua aktiviti menjahit. Balik kerja belek anak je lah sekarang. anak tido baru leh buat keja rumah.


MY LAZADA Bestsellers




Tuesday, June 7, 2016

susu pilihan saya semasa mengandung















Assalamualaikum....hai u all, lama kemain ai tak menulis blog kan, kali nie just nak share pasal susu, sebelum nie tak minum pun susu dan tak ambik tau sangat pasal susu, then tiba-tiba dah confim mengandung baru ai terketaq-ketaq p cari susu. kenapa ibu mengandung perlu minum susu ek, dari cakap-cakap orang yang berpengalaman, kena minum susu sebab nanti baby ambik kalsium dari kita, takut nau baby ambik kalsium mumy habis, mumy pun cepat-cepat minum susu hahaha...lagi satu orang cakap time mengandung mudah sakit gigi dan gigi sampai boleh kena cabut, disebabkan horman berubah. so ai bab gigi nie paling tak tahan kalau sakit, baik lah kita mencegah sebelum kena kan. dalam susu kan ada kalsium baik untuk tulang, padahal sebelum nie tak kisah pun pasal kalsium bagai. Time pregnant gigi tak boleh cabut. so kena extra jaga gigi n gusi supaya sihat.

ai minum susu bila kandungan dah masuk 3 bulan dalam 12 minggu camtu  (18/5/2016) date tu baru p buat buku merah kat klinik kerajaan ( kk ) sebenarya lambat ai buat buku sepatutnya kena  p lagi awal, nasib nurse tak marah tunjuk gambar scan 30/4/2016 so konon2 ai baru taw pregnant. padahal masa peroid tak datang 2 bulan dah test n positif    he3....malas nak p awal sebab tak larat  dan alah.

antara 3 susu yang ai test rasa, DUTCH LADY PURE- LOW FAT paling suka sebab dia paling tawar hahah...lagi satu ai suka sebab tak yah susah-susah nak bancuh boleh terus minum. Seminggu perlu stanby 3 kotak susu besar.

semoga baby mumy sihat dan cerdas kat dalam perut mumy.

cite puasa lain kali cite ek, so far baby baik ikut puasa, mumy pun tak lapar alhamdulilah. kalau bukan bulan puasa di punya tahap lapar terketaq2 lain macam.

selamat berpuasa semua.


Monday, May 30, 2016

Tanah lot Tok Bedu- SPU






Tepi jalan besar masuk kanan untuk ke tanah lot




Assalamualaikum

kepada sesiapa berminat untuk membeli tanah lot Tok Bedu, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang, boleh hubungi saya YANTI

019-429 0584
@
04- 3990257

 DI WAKTU PEJABAT
 8.30 pagi - 5.30 petang
ISNIN - JUMAAT

atau datang terus ke pejabat kami yang terletak di Pengkalan Tambang

GERAN INDIVIDU
tertaluk pada terma dan syarat, untuk maklumat lanjut sila call


update lot yang telah dijual setakat 30/5/2016
lot 1,2,3,7,19,20,30, 31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45
lain-lain masih kosong

HARGA DISKAUN AKAN DIBERIKAN untuk belian  bayaran penuh.

Friday, December 4, 2015

TIPS BERSERI DI HARI PERKAWINAN





Assalamualaikum...
hai u all
 Nak muka berseri-seri dan glowing tak ? tambah-tambah dekat nak majlis kawin kan.
kalau google mesti jumpa petua-petua tradisional yang kena amalkan cam gigih gak lah nak buat semua tu kan. Ramai yang tegur muka nampak berseri-seri, kita bukan darah manis pun, so ai senyum je lah, tak mau gitaw rahsia lagi hahah. ada yg cakap nanti darah manis jadi berseri camna lak, kalau sekarang dah berseri lain macam, ai pun terfikir gak hahah.... hampa nak taw rahsia kita tak nie...Meh  nak kongsi cara paling mudah kita guna FLORAL SPRY dari CZA je just spry kat muka bila-bila masa sahaja. sejak dok guna floral spry nie bangun pagi kulit dah tak berminyak dah alhamdulilah.

boleh buat toner jugak + remove make-up memang berbaloi beli taw.
 






nampak tak pic selepas tu nampak glowing + berseri hahah...


miss Cza Arip  (Founder ) awak letak apa dalam nie sebenarnya sampai boleh jadi magic camnie?? 

Apakah kelebihan guna Floral Spray ini?

5 Bahan utama yang digunakan dalam penghasilan Floral Spray iaitu :

1)Ekstrak Bunga Ros
- Menaikkan seri wajah
- Menegangkan wajah
- Mengandungi tinggi vitamin A,C,E
- Menghilangkan parut
2)Ekstrak Rosemary
- Merawat kulit sensitif
- Bau Rosemary mampu menghilangkan stress
3)Ekstrak Witch Hazel
- Mengecilkan liang pori
- Menstabilkan ph kulit
- Merawat masalah jerawat
4)Ekstrak Aloe Vera
- Menyejukkan wajah
- Melembapkan wajah
- Pelindung UV terbaik
5)Ekstrak Lemon
- Sekatakan tona kulit
- Mencerahkan kulit kepada warna kulit asal
Siapakah yang sesuai guna Floral Spray ini?
1) Semua jenis kulit. Lelaki dan wanita. 
2) Kulit yang berminyak akan kurang berminyak. Kulit yang kering akan menjadi lembap. Witch Hazel membantu menstabilkan ph kulit anda   

p/s : kalau nak bertunang, nikah dan kawin tahun 2016 boleh order shawl dan veil exclusive dekat Izyanty Collection taw. Sekarang tengah harga promo yang penting kena order sebelum 31/12/2015 untuk dapat harga murah giler


Older Posts