Thursday, March 29, 2018

TONER terbaik yang pernah aku pakai

Hai u all
Assalamualaikum..

Hari nie kisah toner lak, ok tak? Sebelum nie aku bukan pakai toner pun kat muka, mybe sebab malas kot hahah...Selalu pakai pencuci muka je, pastu dah cukup. Camna aku boleh terjebak nak pakai toner muka tah, sat nak ingat balik...oooo rupanya terpengaruh dengan testimoni ada member dalam group whatsapp pakai untuk hilangkan jerawat teruk berkesan. So apa lagi aku pun terketaq-ketaq gak nak cuba kan. Normal arr kulit aku still gak naik jerawat walaupun pun dah beranak, dulu orang kata kalau dah beranak semua darah kotor keluar then kulit boleh cantik. Tapi betol gak lah mitos tu memang lepas bersalin kulit semua satu badan, muka jadi licin dan lembut je. Lepas dah lama-lama tak dak nya dah macam tu, dah macam-macam ko makan, of coz lah jerawat pun nak naik jugak, mybe kulit aku perasan remaja lagi kot hahaha...

Mula-mula tu spray kat tempat jerawat je, ok berkesan sok dah kecut, bagus kan. lepas tu baca testimoni orang lain lak depa kata buat toner muka, muka jadi flawess. so aku pun buat toner lah senang muka jadi flawess sapa tak mau ditambah pula jerawat pun hilang. Selepas aku dok buat toner muka, jerawat pun takut-takut nak keluar, kalau ada pun kecik sangat n dah siap masak. sekali sekala ada gak lah besar time period or makan belacan. Tapi tak dah hal lah dia boleh kecut dengan cepat dan hilangkan parut dengan pantas.

Mesti hangpa excited nak taw toner apa yang aku pakai kan, kalau tengok dari luaran tak nampak macam toner biasa-biasa pun. of coz nie bukan toner biasa-biasa taw tapi Luar biasa. 
Taraa body odourless by dexandra fungsi dia 2 dalam 1 untuk kulit dan hilangkan bau.

kalau hangpa allergic makanan laut gatal-gatal muka,hidung or mata spray je muka, jangan lupa pejam mata lak. Lepas dah spray comfim tak gatal lagi.

aku guna untuk anak aku jugak, kadang jadi ruam n gatal-gatal spray je terus ok. aritu anak aku jadi bisul so spray gak 2,3 hari dah kering.

lagi satu kalau bau busuk kat mana-mana hangpa spray je selesai masalah taw.










kalau hangpa nak cuba bo nie whatsapp aku 019 4290584

Page facebook Izyanty Collection kat page banyak info pasal perfume setiap hari jangan lupa follow taw.


Facebook Personal Izma Yanti

Tuesday, March 27, 2018

CHALEUR bau mahal tapi harga murah-Dexandra

 Assalamualaikum...hai u all...hari nie aku nak share perfume yang best kat hangpa, perasan tak bila kita pakai perfume mahal confiden level kita lebih tinggi. Apa yang ada dalam perfume mahal nie sebenarnya? ofcoz lah disebabkan keunikan bau dia dan tahan lebih lama yang buat orang sanggup beli perfume mahal kan. kalau beli perfume biasa sikit-sikit nak kena spray kan, bau cepat hilang.

Pagi tadi aku saja nak cuba bau CHALEUR by dexandra, ya Allah bestnya bau nie, fresh , sweeat dan rasa lebih berkeyakinan hari nie he3...yang lebih unik lagi bau sama cam minyak wangi mahal tu. selalunya aku pakai perfume dexandra  pagi sampai ke petang still bau. aku suka letak kat baju sama sebab selagi tak basuh selagi tu bau wangi ada, walaupun hangpa campak dalam bakul nak basuh. 





Gabungan Passionfruit, GrapeFruit dan Peone membuat hangpa lebih tampil yakin untuk berjumpa dengan orang ramai taw, kemain ayat aku hahahah. Kalau hangpa pertama kali nak cuba perfume dexandra aku suggest beli mini perfume 2, 3 botol dulu, kalau hangpa rasa kena ngan jiwa hangpa baru beli botol besar ( mini perfume RM 10 je ) kalau hangpa tak taw nak pilih yg mana aku boleh tolong rekemen bau mana yang best.



Chaleur termasuk dalam kategori Luscious Series.

Harga biasa: RM75 (35ml)

Harga luar biasa promosi: 


kena whatsapp baru dapat special price 019 4290584

😍
---------------------------------
Koleksi De'Xandra terdiri daripada bauan SEXY, FRESH, SOFT & ELEGAN untuk hangpa pilih.





kalau nak rasa nak cuba haruslah
whatsapp 019 4290584 

Page facebook Izyanty Collection kat page banyak info pasal perfume setiap hari jangan lupa follow taw.

Facebook Personal Izma Yanti

Monday, March 26, 2018

Pegaga idaman hati

uishh kemain tajuk taw, pegaga idaman hati hahaha...

hai  u all, aku excited giler nak cite pasal pegaga nie bukan lah pasal khasiat dia sangat, setahu aku memang banyak khasiat + awet muda kan. Sebenarnya aku nak cite betapa susahnya aku nak dapat benih pegaga siap google cari orang jual online lah, cari kat nursery kawasan tempat aku lah, kat umah tok, semua tak dak, kedai makan pun tak dak pegaga jenis nie taw. Kiranya dah lama sangat aku nak pegaga nie. Nampak tak betapa obsesnya aku dengan pegaga, dekat pasar malam kedang-kadang ada jugak lah tapi bukan jenis yang aku nak.



Pegaga yang aku nak  gemuk dan nampak berlemak cam atas nie lah, pe benda lah aku dok merapu dok cite spesis pegaga pun tak taw hahaha...sat aku google nama apa nasib jumpa, pegaga kampung @ nyoya.

Mesti hangpa tertanya-tanya kan kat mana aku dapat, sabtu lepas masa nak balik dari Cameron dengan jalan jem teruk tak dak tempat nak singgah nak shopping pokok bunga rose, by the way rasa frust kalau balik tangan kosong sebab awal-awal mai tu aku dah plan nak bawa balik pokok rose... so terpaksa balik ikut Tapah, pastu aku cakap kat adik aku, kalau jumpa tempat jual pokok berhenti, tiba-tiba terus ada depan sikit tu, behenti mengejut hahah.... Allah memang baik kan, baru wish dah dapat ingat memang tak dak harapan nak beli pokok dah he3. selalu bonet penuh tak dapat beli pokok, kali nie bonet kosong nak shopping lak susah.
Sapa tak teruja tengok pokok bunga kat cameron kan, walhal penang pun ada, nak jugak cameron he3...

Masa aku nak keluar kedai, ternampak pokok pegaga apa lagi terus beli lah kan, ya Allah dah lama nak akhirnya dapat jugak, senyum lebar lagi lah kan, sebelum nie tak pernah  pula jumpa pokok pegaga kat cameron rezeki sangat taw  Alhamdulilah he3... sepasu RM 10. Ulam pegaga nie sedap kalau cicah ngan budu. Lepas nie kalau orang penang nak pokok pegaga boleh cari aku he3...aku tengah usaha untuk buat ladang pegaga, aku beragan je huhu...

Kedai yang ada jual nie area hujung-hujung cameron dah nie ikut jalan nak p Tapah belah kiri...kat tempat lain tak dak pulak jaul pokok pegaga nie.




cita-cita nak buat taman rose pulak 


eh cantik pula tengok kaktus camni, dulu tak dak perasaan pun kat kaktus :)

i need terapi untuk membesarkan anak he3...
ok dah habis..






Thank reading :)