Friday, May 19, 2017

Tips book Hotel 4star @ 5 star dengan harga murah










Assalamualaikum...
hai u all
haritu ai ada janji nak share  camna nak book hotel yang best dengan harga murah kan sapa yang follow ai punya instaqram taw lah kan.
maaf lambat update blog sebulan lebih baru ada mood nak menulis hahah.

sapa yang nak cuti-cuti dengan harga bajet boleh baca ai punya blog hokey
tips nie berguna untuk merehat badan dan minda setelah penat  n letih bekerja dan sebagainya.
tak perlukan modal yang banyak,  spend dalam RM 300.00 camtu. hotel lepas yang kitaorang pilih

Copthorne Orchid Hotel Penang




kos perjalan pun murah sebab tempat dalam negeri sendiri je bezanya dok hotel best. dapat gak lah merasa kan hahahah... selalunya kalau p berjalan negeri lain of coz dok hotel biasa-biasa je kan keutaman untuk berjalan bukan p berehat. kalau nak berehat dan nak rasa dok hotel 4 bintang  atau 5 bintang baik dalam negeri je jimat hokey. hotel kat Penang kebayakan yang best dan berstar dok tepi laut meh lah kita menikmati hidup he3...

haritu book bilik dalam RM 238 termasuk breakfast  + dapat view laut.
kalau nak murah lagi boleh pilih yg tak mgadap laut n yang tak termasuk breakfast hokey. duit baki buat makan + minyak. tak perlu duit shopping hahah..


TIPS paling penting dekat mana nak book dengan harga murah ?

kalau kat TV dok iklan kata TRIVAGO harga paling rendah kan, tapi setelah ai  buat servey 5 web paling hot. AGODA menunjukan harga paling murah, pas tu dapat extra diskaun lagi tu yg best he3... so haruslah korang kena sign in agoda punya web. 

Untuk dapat harga murah kena rajin tengok harga kadang-kadang dia hantar e-mail bagi diskaun 80% lah tapi bila korang cek tak murah sgt pun so tunggu lagi or cek hari lain akan ada hari yg betol- betol murah ikut bajet korang.


sebelum nak book of coz kena tengok view hotel n bilik tu dulu menarik ke tak, best ke tak kan :)

Harga yang korang tengok mula-mula tu bukan harga sebenar lagi nanti tambah itu ini jadi harga bertambah.











Irfan paling happy, masa nie 5 bulan dah, masa dulu tak terfikir pun bila dah ada anak fikir nak p berehat tempat best je hahah...penat taw jadi mak mak rupanya hahah...thanks mak besarkan cek dari kecil sampai dewasa.



private beach



breakfast depan kolam renang
view dari bilik




sapa ada minat yang sama dalam organic gardening boleh follow ig kita taw, pastu boleh tukar-tukar pendapat n tips gardening :)




No comments: