Friday, February 7, 2014

Makanan sunnah + pahala free



Assalamualaikum..
Di hari Jumaat yg mulia ini...meh aku nak share benda yang best lagi hebat...sapa peminat buah kurma angkat tangan...terus terang aku cakap aku tak tak leh nak makan sangat buah kurma sebab manis. kalau nak ikutkan setahun sekali je aku makan time bulan puasa sebab ikut sunnah makan kurma dulu he3..kadang2 tak pun, by the way kurma nie sangat banyak khasiat kan kan...sila banyak membaca kalau nak taw hahah..

korang pernah dengar pasal Qaseh Gold? aku perasan gak lah kat fb ada member jual tapi aku tak ambik perhatian sangat ingat utk budak2 je...pastu lak taq line makanan sunnah cam berat je nak makan sebab banyak sangat makanan tambahan lain yg lebih femes buat aku tertarik he3, bila sebut makanan sunnah ramai orang tak ambik port sangat kan...benda2 baik dalam agama cam susah je nak amal he3..( pas nie kena berubah :) ) 

one day tu adik aku bawa balik satu botol qaseh gold nie, dia beli dari kawan ofis dia, dok suh aku try makan, aku sebut kurma n madu lagilah aku susah nak telan kan, so dia dok pancing ayat camni..mai makan dapat Pahala nie makan, takan xmau pahala kan so aku pun try lah makan, dia kan dalam bentuk cecair pekat n manis,  giler susah nak telan hahah...lama2 dah ok..

meh nak cite respon diri sendiri bila dok amal makan qaseh nie...badan jadi bertenaga dan bersemangat nampak sampai aku boleh menulis pagi nie he3..kalau tak aku rasa malas je n xdak mood nak buat semua benda. By the way stop makan bulan 12 aritu coz terlupa he3.. so semalam baru makan balik pagi2 sebelum subuh dah semangat nak bangun awl hokey..so kalau u all tak dak semangat n badan letih sila makan qaseh nie okey, sangat baik utk badan dan minta gitu...banyak lagi khasiat dia boleh baca kat bawah tu okey, then kalau lebih rajin boleh google tengok testimoni :)

cara makan 2 sudu pagi sebelum makan
2 sudu malam sebelum tido

Harga RM 70++
kalau nak beli online leh beli dekat kawan kita KLIK SINI



p/s: yeahh...pagi2 dah tak selsema sejak makan qaseh suka sangat...:)




dirumus dengan madu, kurma, habbatussauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, saffron dan air zam-zam bersama herba lain. qaseh adinda juga dicampur dengan herba khusus untuk wanita iaitu manjakani, pegaga dan buah markisa. qaseh adinda berfungsi untuk membantu:

• membantu meningkatkan penghasilan susu badan
• membantu usaha dapatkan zuriat
• stabilkan hormon & mood
• beri tenaga & awet muda
• kuatkan sistem imun
• melancarkan pengaliran darah
• mengawal tekanan darah
• cerdaskan minda
• meningkatkan libido & intim
• melawaskan pembuangan
• membantu cepatkan penyembuhan luka
• menaikkan seri wajah
• mengurangkan alahan & komplikasi ketika hamil
• membantu tumbesaran otak bayi dalam kandungan
• mengurangkan risiko penyakit kuning pada bayi
• keletihan/kelesuan
• batuk/sakit tekak
• selsema/demam
• gastrik
• gout
• migrain
• buasir
• resdung
• sembelit
• keputihan/haid tidak teratur
• kurang keinginan seksual
• anemia
• kebas-kebas ringan
• susah tidur
• sakit sendi
• sakit tumit
• stress



Wednesday, February 5, 2014

veil murah, shawl murah, hand bouquet murah

                                  Heirloom Vintage Button Brooch Bouquet

                                   
                                           
kredit pic semua diatas nie from http://wondrousweddings.blogspot.com/

Assalammulaikum

kita nak tulis pendek-pendek je nie...buat bakal-bakal  pengantin kat luar sana yang tengah tercari-cari veil, shawl n hand bouquet pearl murah boleh melawat pages Izyanty Collection ok.

hand bouquet pearl kita belum pernah buat lagi so contoh tak siap lagi...kita  cari inpirasi dari web luar negara dulu nanti baru kita design sendiri.



nk tengok lebih banyak klik pages IZYANTY COLLECTION 
Semuanya custom made mengikut citarasa customer...u all boleh pilih design, colour dan macam2 lagi insha allah akan diusahakan mengikut citarasa korang. untuk order pm di fb...Terima kasih :)

yang pasti kita punya design up to date dan berbaloi tak perlu berbelanja banyak korang akan dapat kualiti yg sama macam harga mahal :)

Monday, February 3, 2014

Burger tepi jalan lagi sedap

 Burger nampak sedap, tapi tepi jalan lagi sedap,...lagi satu daging tebal aku tak suka, daging burger Ramli gak aku suka. nie just rasa sikit je adik akunye..sib baik aku tak order..  




 nasi ayam hainan...menyesal order tgok pun tak lalu nak makan..mahal lak tu



makanan korea my sis...korea sgt sampai ada acar timun he3..

air free hokey restoran baru buka kat kulim...dia ada 4 kedai kat situ tapi satu syarikat...so dok je salah satu kedai yg ampa suka menu leh order dari kedai berlainan.

konsep cafe dia best lah jugak kalau nak santai2 n sembang2 kan...tapi kan kedai kopi dia awat mahal cam starbuck tapi tak sedap pun..