Friday, December 20, 2013

Persedian Saham Akhirat...?


Assalamualaikum...
selamat hari jumaat yang barakah, kita nak kongsi sikit tentang buku yg kita baca Mudahnya menjemput rezeki, bukan ai beli pun ajen insurance kakak n adik aku bagi...best tol depa punya ajen insurance dpt macam2, baucer kfc lah, diari, buku. Aku punya ajen insurance tak bagi apa2 pun :p...



ok take note yang nie no 4 : 
SATU SEDEKAH YANG DIBALAS DENGAN 1000 KALI GANDA ADALAH SEDEKAH YANG DIBERIKAN KEPADA PARA PENUNTUT ILMU ATAU ORANG YANG BERJIHAD PADA JALAN ALLAH.


sedekah2 yang lain jugak dikira pahala akhirat jugak...so kita bahagi-bahagi kan kita punya duit mana2 pun boleh hokey.




pernah dengar tak pasal tanah wakaf, tanah wakaf nie dijual dalam kaki ada yg sekaki rm 10, 20, 25 bergantung pada setengah2 tempat lah...boleh je beli 1 kaki kalau tak mampu...kalau ada banyak duit boleh lah beli banyak kaki. tanah wakaf nie selalunya diorang akan buat masjid, sekolah agama camtu lah. kemarin ada sorang budak datang tanya nak buat tanah wakaf tak... selalu gak lah orang akan datang kutip untuk buat tanah wakaf nie, sebelum nie aku selalu buat untuk arwah abah aku, tapi kemarin aku nak buat untuk diri sendiri lak sebabnya kita tak taw bila kita akan mati dah lah tak kawin lagi,tak dak anak untuk sedekahkan doa, n wakafkan nanti so sekarang kumpul banyak2 saham akhirat takut tak sempat lagi.

so aku rasa kita yang geng2 still single perlu buat persedian awl....yang dah berkeluarga pun sama gak...
so kalau korang nak murah rezeki dan nak kumpul saham akhirat boleh menderma kat sini diorang tengah kumpul duit untuk pembinaan masjid

DARUL QURAN WAL-HADIS AN-NASRI telah ditubuhkan pada 12 Rabiul Awwal 1434 Hijrah bersamaan 24 Januari 2013 Masihi merupakan sebuah institusi pengajian  Islam yang menitik beratkan pendidikan tahfiz al-Quran, hadis dan pengajian Islam sehingga ke peringkat lanjutan sebagai pelengkap kepada pusat pengajian Tahfiz al-Quran

KALAU NAK MENDERMA BOLEH KLIK SINI UNTUK INFO LANJUT

Sekarang senang je kan nak menderma just klik guna online banking  je. walaupun tak banyak atlist bagi, bila dikumpul ramai2 jadi banyak :)

kalau ada kelapangan masa n kesihatan yang baik boleh membantu tenaga jugak kan..


Apabila mati anak adam maka terputuslah amalnya melainkan tiga perkara iaitu SEDEKAH JARIAHNYA 
( WAKAF), ILMU YANG DIMANFAATKAN DAN ANAK SOLEH YANG MENDOAKAN UNTUKNYA.

Thursday, December 19, 2013

Hadiah best + baucer diskaun untuk semua peserta



Assalamualaikum...
hai awak2 semua yang cantik,comel, n sweet kat luar sana :)...jemput join contest...kita nak bagi hadiah shawl lace halfmoon free kepada 3 orang pemenang bertuah yang akan dipilih secara random.kalau u all tak menang pun still dapat beli dengan harga diskaun RM10...untung taw u all bukan senang kita nak bagi baucer diskaun nie,dan bukan semua orang dapat merasa pakai shawl n veil dari Izyanty Collection taw...sebab kita had kan tempahan, sebabnya kita jahit shawl nie just partime je n CUSTOM MADE speacial untuk korang mengikut citarasa korang.
So untuk bulan 12 saja kita terpaksa tolak banyak tempahan sebab dah full book.

Bagi yg nak booking shawl n veil untuk tahun 2014...kita buka tempahan sampai 31/12/2013 nie
 untuk bulan 1-5 /2014 punya majlis.

JOIN CONTEST KAT FACEBOOKK KLIK SINI
NAK TENGOK HADIAH KLIK SINI
CONTEST BERAKHIR PADA 20/12/2013 ( 12 tengahmalam)
good luck korang semua...

THANKS FOR SUPPORT CONTEST & IZYANTY COLLECTION...LOVE U ALL :)

Tuesday, December 17, 2013

nak buat majlis cam Diana Amir jugak lah

diana-amir-kahwin-6



Assalamualaikum...
sekarang kan musim orang kawin sana sini kenduri...strees tol mak aku...stress lagi aku yang mendengar hahahha....ok mak next year hujung2 tahun ek...bajet Redha je sapa pilihan my mum huhuhu
lagipun skrg kan kita dah insaf sikit tak nak bercinta sebelum nikah...so kita pilih bercinta lepas nikah...minggu lepas kot tengok semanis kurma ada diana n husband die.
 baru taw majlis diana amir tu just buat majlis nikah je...then tak dak pun buat barang hantaran sebab dia cakap nak mudahkan semua. bagus gak kan camtu tak payah nak fikir banyak sangat n perabih duit utk barang hantaran kan. buat sekali majlis je. kehidupan sebenar pasangan bermula selepas  pernikahan  so lagi banyak nak pakai duit kan.

ok nanti majlis aku  buat majlis nikah je ek n barang hantaran pun xnak buat  ...habislah orang kampung gosip apa nanti, tak kawin pun kena gosip  hahahah.....whatever

jangan lupa join GIVEAWAY CONTEST DI FACEBOOK

ESOK

HADIAH BOLEH TENGOK KAT SINI

Thanks for Reading..:)

p/s : kenapa icon FOLLOW dah hilang...nak buat camna nie...dah cuba masukan baru tak boleh jugak...sejak bila tak dak pun tak taw lak. baru hari nie perasan sebab ada seorang adik blogger gitaw...

Monday, December 16, 2013

Peluang menang shawl halfmoon lace






Assalamualaikum....sempena ulang tahun pertama Izyanty Collection akan datang kita rasa nak bagi hadiah shawl halfmoon lace kat korang2 semua....so tiga orang yang bertuah akan dapat shawl SECARA PERCUMA. Pemilih berdasarkan Random..kalau tak menang pun u all still dapat beli shawl halfmoon dengan harga diskaun...kita bagi diskaun RM 10 BAGI SETIAP PESERTA CONTEST.

INFO LANJUT CARA UNTUK JOIN CONTEST AKAN DI UPDATE DI PAGES Izyanty Collection


HADIAH YANG BAKAL KORANG DAPAT..






gambar kat bawah nie ihsan dari blogger femes   Fynahere.com Thanks sudi pakai shawl dari Izyanty Collection