Thursday, October 24, 2013

saya tak suka gojes

canday shawl printed from Izyanty Collection


Assalammualaikum

Perasan tak kita kemain rajin menulis sejak kebelakangan nie...kita rasa sebab kita rasa bahagia so idea pun banyak lah kuar kan...terapi minda untuk bahagia selalu doakan orang lain bahagia, baru kita akan dapat bahagia jugak kalau duit yg banyak sekali pun tak mampu nak beli bahagia hokey..

kat cini sapa suka gojes...dulu aku tak faham pe benda depa dok cakap gojes tu...lama2 baru taw sama maksud ngan gorgeous rupanya hahha lambat tol aku pick-up.

sapa-sapa yang suka kelihatan gojes leh usha2 shawl lace di Izyanty Collection. Aku paling pelik buat shawl lace gojes 2 tak tak suka pakai hahaha...aku pakai time ada event apa2 or raya je...kalau saja2 kuar nak pakai shawl lace tu aku segan ok...aku taw ramai gak spesis cam aku kan, sebab semua orang tak sama, sebab tu kita pilih untuk custome made je. 

Disebabkan kita suka yg simple2 je kita kuar kan candy shawl sesuai pakai bila2 masa sahaja. Kita akan pakai yang mana kita suka then kalau ada orang nak yg sama camtu baru kita restock, selain tu customer boleh order ikut citarasa sendiri kita akan usahakan buat, Insha allah.

kadang-kadang kita terpaksa jual pre-love sebab customer nak jugak shawl yg kita pakai tu, ada shawl yg kita kuar sekali je n tak restock atas sebab tertentu.




candy shawl boleh pakai 2 gaya....so boleh mix n matcah ngan mana2 baju je
sedikit tips:

-kalau baju korang kosong bahagian printed tu letak bahagian bawah.
-kalau baju korang printed so pakai yg bahagian purple kosong di bawah. 
( boleh refer gambar atas sekali )


p/s : tips untuk yg selalu merunggut tak cukup duit...
duit saya banyak sangat tak taw nak buat apa :) cer ulang2 cakap insha allah selalu akan cukup
prof Dr Muhaya yg cakap..selamat beramal :)

Wednesday, October 23, 2013

perkara kecil yg boleh buat saya happy



Assalammualaikum

mood happy + bahagia tiba2....balik umah kemain sengih2 sampai adik aku pun pelik...aku rasa aku suka dok umah kot, kemain bahagia lagi balik rumah nak menjahit veil n shawl customer...saya akan happy bila buat benda yg saya suka...kalau fulltime menjahit tak lah happy pun...nie kira hobi yg best sebab leh dpt duit...isi masa bosan dengan benda yg kita suka.


perkara kecil yg boleh buat happy bila aku balik rumah tengok pokok cabai burung berbuah lebat  dah masak merah...giler suka sangat benda fresh ...tapi aku susah hati gak sebab ada 10 pokok yg sedang masak 2 hari sekali kena petik...bab memetik adalah sangat malas, nasib adik aku sibuk nak petik lega aku.

dapatlah 3 gengam tangan cabai tu, dia dok buh dalam plastik semalam nak bagi kat kawan2 ofis dia..Rumah kita pun banyak pokok bunga jugak...sekarang pokok semua berbunga lebat sangat cantik ok, selamat lah sekarang musim hujan, kalau tak balik keja kena siram pokok hokey, kemain banyak pokok kat umah aku taw tak..ngan kebun lagi. Ok nak stop membebel...suka tulis dari bercakap :p



new arrival shawl halfmoon dari Izyanty Collection
customer order baru kita jahit ek
custom made



Tuesday, October 22, 2013

menulis boleh kurangkan sakit jiwa..



shawl from Izyanty Collection...bajet model tangkap gambar tak nak senyum je kan hahah... (iklan jap) cari memang tak jumpa kat pages shawl nie coz kita tak open utk jual.

Assalamualaikum

korang perasan tak kat Malaysia nie banyak orang sakit mental, menurut kajian yang dibuat lah kan, sebab tu macam2 kes sekarang nie. semuanya berpunca dari mental kita iaitu fikiran....terlampau banyak fikir boleh jadi sakit mental tanpa sedar hokey. Selalunya sakit mental nie berpunca dari masalah yg kita hadapi, bila kita ada masalah kita jadi runsing asyik fikir sorang-sorang. so bila kita ada masalah kita jangan pendam sorang2, cari orang yg kita percaya untuk dengar masalah kita, bila ada orang dengar masalah kita, segala tekanan dan bebanan tu akan kurang sikit kan. yang lain2 tu serahkan pada Allah...berdoa dan bergantung dengan pertolongan Allah..

 cari orang yg betol hokey, jgn cari orang yg salah nanti masalah baru lak timbul....kemain serius ayat aku kan. Kalau aku lak aku susah nak percaya kat orang dan susah nak cerita masalah aku kat orang, so aku pilih untuk menulis apa yang aku rasa, aku menulis apa yang aku rasa dalam hati tapi tak semua boleh kongsi dalam blog...so kena tapis dulu...kebanyakan pasal perasaan hati or cinta kita tulis jugak bila ada masalah tapi tak publish pun just tulis jadikan draft je. lepas kita tulis kita rasa satu bebanan hilang dan lega sikit. 
ubat yang terbaik untuk sakit Mental adalah baca Al-Quran.  

kita rasa sakit pala bila fikir banyak sangat, so kita pilih untuk relax dan tenang jangan layan perasaan. 


Jodoh tu sama gak macam ajal kan, sudah ditetapkan bila sampai masa bersedia or tak tetap akan mati.
Jodoh pun sama bila tiba masanya baru akan jadi, walaupun macam mana kita berusaha sekali pun bila Allah kata belum tiba dia tetap tak akan terjadi....Tapi mak kita tak faham...bukan kita memilih pun, Allah yang tentukan semua tu.