Pages

Friday, September 6, 2013

RAINBOW COOKIES
















Assalammualaikum...

Jemput makan cookies semua dah habis raya baru rasa nak makan, so nampak kuih raya begitu menyelerakan je time2 sekarang kan hahaha...masa raya aritu pandang sebelah mata je kan...masa raya aritu tak dak lak orang jual Rainbow cookies nie...kalau tak memang aku dah beli lama dah...after raya baru nampak...tapi tak pa cookies sesuai je makan bila-bila masa kan. Sebenarnya orang pangil lidah kucing ek...tapi aku tak suka sebut camtu sebab tak lalu nak makan lak so aku bagi nama  dia Rainbow cookies sedap sekit dengar he3..makan sambil tengok tv tak sedar lak habis kan, sedap n sweet je...boleh promo camtu ingat candy shawl ke apa he3..s suka tengok colour cantik2...walaupun saya bukan pengemar makanan manis..kalau boleh nk buat hiasan je sayang nak makan huhuhu..


sapa-sapa nak order boleh contat kita ek 019-4290584 atau pm Facebook Izma yanti  area seberang perai ..Kena datang pick up sendiri  tak boleh pos.

satu balang tu ada banyak tak sampai rm 20 pun so leh laju2 order ek...

p/s : sesuai gak nak buat doorgift nie untuk sebarang majlis dan hadiah kat kawan2 kan..

sos cili tak bersalah..




Assalammualaikum

Dua tiga hari nie aku kemain taksub ngan sos gara-gara makan kentang goreng..dok perasan gak lak napa sos nie tiba-tiba jadi cair sekali tuang keluar banyak, terus fikir ok tak nak guna yang nie lah nanti guna brand  yg lama dulu lg ok. masa tengahari kemarin time kita guna sos tu kita pun membebal kat mak kita, sos nie awat jadi cair tak elok dah ka? so mak ai pun jawap sos tu tak bersalah, mak yg letak air dari sos lagi satu yg nak habis tu masuk dalam sos baru...oic patutlah cair semacam je...rupanya mak kita yang letak air rupanya huhu...


Wednesday, September 4, 2013

Nah Air 20 sen De Pauh Garden


Assalammualaikum
nie cite lunch minggu lepas, kitaorang 3 beradik makan kat luar..almaklum awal bulan semua pakat berebut nak belanja makan kan.

 set asam pedas rm 8.90
aku makan set nie...ok sedap 98% suka





  1set ngan air, nasi goreng pe thah

nasi goreng butter
total 3 orang makan RM 35 ok harga still releven dengan view dan hiasan makanan yang cantik





ok gambar bawah nie kita ambik kat http://depauhgarden.blogspot.com restoran nie, gigih print screen  taw, coz tak leh save n copy kedekut gambar tol nak buat publisiti pun terbantut taw...tapi nak buat gak sebab aku rasa tempat nie best bila makan time siang konsep garden le kata kan, selalu aku p malam je makan westen food org ramai feeling tak best. siang feeling best kena lak time aku p orang dah tak ramai. oit sebulan sekali leh la p tempat nie kan...tambah2 time gaji..makanan pun boleh tahan sedap. 




lokasi
De Pauh Garden
lot pt 1618 mk 6
jalan permatang pauh
13500 permatang pauh
seberang perai tengah
04-3991618

dekat gak lah dlm 15minit ngan umah aku, depan politeknik seberang perai, tempat kita belajar dulu, zaman aku study dulu tak wujud lagi. Nampak tempat study pun dekat ngan umah, sampai ke tempat keja pun dekat ngan umah tak sampai 5 minit p keja. aku memang ditakdir kan hidup di kampung...alhamdulilah suka. so isu 20 sen saya still boleh dok diam2...orang lain sila tulis ketidakpuas hati anda di wall PM ok...kot2 ada respon :)


akhir kata hidup lebih warna warni bersama candy shawl Izyanty Collection


p/s kemarin punya  tulis tak dapat post nanti timbul kontroversi lak kan, so i just simpan dlm draft je lah.

Newer Posts Older Posts Home