Friday, April 12, 2013

tips untuk yg pelupa nak makan vitamin setiap hari

Assalamualaikum...

zaman sekarang kalau tak makan vitamin cam pelik lak kan, sana sini jual vitamin untuk cantik kulit, kulit cerah macam2 lagi lah, kalau dulu vitamin tak femes sangat tiba2 sekarang femes lak, so i pun nak kulit cantik dan tubuh yg sihat gak, padahal orang lain dah makan vitamin lama dah kan, terutamnya orang cina yang pentingkan kesihatan.

korang ada penyakit pelupa cam aku tak?,aku kalau bab makan mesti aku lupa,
dah lah pelupa then confuse lak dah makan ke belum...dan aku selalu skip makan sebab terlupa. pastu makan vitamin tak konsisten lak tu makan sebulan pastu stop, lepas sebulan sambung makan lak, pastu dok merunggut awat kulit aku tak ok pun...makan vitamin c 2 bln secara konsisten baru nampak kesan yg ketara hokey, kesan yg segera pun ada gak lah perubahan kecil.

Tapi sekarang aku tak mau skip2 lagi taw, sejak makan vit c yg 1000mg nie, nak makan bagi konsisten...sebab tu aku beli benda alah nie




bekas ubat ikut hari

 


kalau yg 1000mg kita makan 1 biji je sehari

lagi jimat kalau beli yg 100biji sebab harga dia lebih murah dari 30 biji

so kalau nak beli boleh msg kita ek 019-4290584/PM FB

100 BIJI = RM 75

BOLEH BACA KEBAIKAN VITAMIN C KAT SINI


KEBAIKAN VITAMIN C:

 -Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri 
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan ling
karan gelap di bawah mata 
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema 
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut 
-Mengatasi masalah resdung dan alahan 
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi 
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis -Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress 
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi -Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas 
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia 
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.


spicy Korean crunch-KFC

01 colonel latest kcrunch 020413 HAZMAN vs FOOD   KFC SPICY KOREAN CRUNCH


Assalamualaikum..

sapa dah makan kfc yang baru nie? aku dah cuba. firtime makan terus word nie kuar 'pedasnya' , pedas luar biasa camnie rupanya pedas orang korea makan, lagi pedas dari cabai melaka..over lak penerangan kan. apa2 pun sedap lah jugak pedas manis sikit. makan tak yah guna sos cili dah. sapa yan tak tahan pedas tak digalakan makan hokey. bagi aku tak lah rasa nak makan lagi, lebih suka spicy yang biasa makan cicah sos.

kalau u all beli bukan set punya..tapi nak spicy korean crunch kena tambah 20 sen untuk sos. Adik kita yang cakap sebab dia yang p beli, kita makan je. Aritu dia belanja budak2 tuisyen upsr yg belajar ngan dia. kat budak2 tu beli yang original lah...kalau beli yg korea tu mau nagis ooo..aku tak suka pedas sgt..keaslian kfc hilang taw huhuhu...nak asli ambik original arr kan...kecoh lebih je kan he3..

Thursday, April 11, 2013

Team work izyanty collection?peluang menjana pendapatan sampingan.

Assalamualaikum

Semalam camna thah kita terfikir nak buat team work projek khas Raya shawl lace exclusive...macam-macam idea lak keluar memandangkan orang sekarang lebih suka pakai tudung yg nampak exclusive maka kita pun dapat idea untuk kembangkan lagi bisnes sambil bantu orang lain tambah pendapatan gak. kebanyakan customer kita suka shawl lace, thanks ek sebab suppport produk dari izyanty collection yang baru nak belajar berjalan :)

Macam mana cara untuk menjadi team work izyanty collection?

kita bagi cara mudah n peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi dealer kita,korang tak perlu pos barang pun, kita yang akan uruskan semua, apa yang korang perlu buat adalah menjual shawl secara online dan bila customer korang buat bayaran pm saya,  saya akan pos shawl tersebut,kena jujur dalam bisnes taw. 

setiap dealer kita perlu beli 5 helai  shawl keatas akan mendapat harga borong.
gambar tudung kita yang sedia kan, dan dealer yg berdaftar dengan izyanty collection  boleh guna gambar tu untuk tujuan promosi. shawl yg kita keluarkan adalah limited tak lah sama ngan semua orang kan. kalau ada yang nak beli borong lepas tu jual n pos sendiri pun boleh. 

Kita perlukan 5 orang dealer yang aktif online  dan komitmen dalam bisnes online.kita just nak cuba dalam team yang kecil dulu. kepada yang betol2 berminat boleh PM facebook. boleh tengok koleksi shawl kita di album facebook. Design limited nie akan direka khas,harga yang ditawarkan murah berbanding tempat lain.



yg nie design first yg kita keluarkan dan telah direstock berberapa kali...selepas nie tak akan direstock lg. so untuk projek raya kita akan keluarkan design baru yg lebih menarik.

contest untuk blogger exclusive dari izyanty collection


Assalamualaikum..
selamat hari khamis...dulu kita ada cakap nak buat contest dekat blog kan...sebenarnya tak taw nak buat contest tu macam mana, yg kita taw kita nak bagi hadiah shawl lace exclusive  dari  izyanty collection kat seorang pemenang,sapa yg menang tu boleh request nak design macam mana, colour n lain2 lagi, maksudnya shawl custom made.

kita rasa nak buat contest yg senang2 je. apa yang korang perlu buat just buat review pendek pasal produk izyanty collection dan LIKE paling banyak kt fb akan menang. ok tak camtu...kalau ada cadangan yg lebih baik boleh bagi cadangan ek. kita harap ramai yang join. bila tarikh contest bermula kita akan bagitaw kemudian ek.

kita akan update pasal contest dekat 3 tempat nie

1 -blog personal kita iaitu http://izyanty.blogspot.com/
2 - Facebook personal kita Izma yanti


Terima Kasih kerana menyokong   izyanty collection...:)






p/s : lain-lain design boleh tengok kat pages n fb kita ok..:)Alhamdulilah tempahan masuk tak pernah putus, rezeki Allah bagi dalam pelbagai bentuk kan,yang penting kita jangan putus asa.kita tengah cari team work untuk projek shawl raya...sapa yang berminat boleh pm kita di fb.

Wednesday, April 10, 2013

tengok lagu nie rasa cam best je nak p mengundi..

Assalamualaikum...

Bahang pilihanraya makin terasa, sana sini bendera penuh jalan pun jadi redup sikit hahah...nie tak banyak lagi...nanti dekat2 pilihanraya raya lagi sakan. cakap pasal pilihanraya aku tak minat langsung nak ambik taw, buat serabut otak je, apa yang penting kita kuar mengundi kan.undi adalah rahsia. Tak kisah lah nak pangkah sapa pun...tak yah nak perang mulut bagai dapat apa pun aku tak taw. 


aku suka lagu nie maybe sebab rentak n melody dia best...cam happy2 sikit kan...pastu tomok n black lak nyanyi ada ayu n shiha gak...Bila dengar cam excited nak p mengundi je hahah...padahal tak lah best sangat pun nak p mengundi, tambah2 bila dengar kena guna dakwat kekal, rasa cam tak mau p lak...tapi kan kita kena p jugak sebab kita yang kena tentukan pemimpin kita, walaupun aku dah taw awal sapa yang akan menang kat kawasan aku.tak kisah lah tak dak efek apa pun kat aku.

kalau nak tengok leh layan kt youtube tajuk dai JOM MENGUNDI  kat tv selalu dok ulang2 kan.



p/s : kita kena berterima kasih kepada pembakang sebab telah mencabar kerajaan pastu kerajaan rasa tercabar rakyat pun dapat lah duit BRIM huhuhu...aku ada terbaca kat fb lah :p..ok apa...rakyat untung gak kan.dan satu lagi kita kena terima kasih kat pembayar2 cukai duit diorang lah kerajaan guna, bak kata sepupu aku...

Tuesday, April 9, 2013

Custom Made Shawl Halfmoon




Assalamualaikum

Diatas permintaan customer sekarang izyanty collection dah buat custom made shawl halfmoon  untuk special day Tunang/Nikah/Sanding/Event
maksudnya korang boleh request  colour, design, jenis material dan lain-lain lagi dan saya akan jahit mengikut citarasa korang. Selain tu u all boleh tempah 1 set shawl+ veil sekali, saya akan bagi harga diskaun kalau 1 set.

CARA TEMPAHAN

or

OR
izyanty10@gmail.com

OR
019-4290584

kenapa perlu pm fb?  penting taw sebab saya perlu komunikasi 2 hala, kena bincang detail sampai masing2 puas hati, baru saya bagi harga mengikut desing, u all setuju bolehlah bayar deposit 1/2 dari harga. baki bayaran selepas siap n sebelum pos.

 PASTIKAN ANDA BUAT TEMPAHAN AWAL 1 BULAN

TERIMA KASIH support Izyanty Collection
korang happy saya pun happy

EXCLUSIVE HANDMADE

jahit tepi kita hantar kedai lah.


















1 set shawl + veil