Friday, March 8, 2013

ada peminat tudung fareeda tak?

FNJ
SOFIYYA
BERMINAT CONTAT 019-4290584 or PM FB

tak pernah bawa handbag p kerja



Assalamualaikum...selamat hari jumaat dan selamat hari wanita. hari nie kan sangat bosan okey, tak dak mood nak buat keja, tengah cuba cari keja arr nak buat tak dak benda gak. sebenarnya aku yg malas nak buat huhuhu...sekarang nie dalam proses nak buat geran untuk tanah lot, malas tol aku rasa, kejap ada orang nak tolak balik lah nak tukar lah, aku dah susun semua dah okey...nie nak kena tunggu buyer baru  bayar lak n edit baru lak.

sepatutnya lepas balik bercuti mestilah happy n semangat nak buat keja kan, tapi aku tak lak sebab kat langkawi panas, then aku lak tak suka tempat panas huhuh...kalau tempat sejuk aku suka arr poyo je kan. ye lah tempat panas buat aku nak pengsan ok...hari pertama aku dah pening n muntah sebab tak tak tahan kena panas, mengada-mengada tol kan, ari ke-dua n ketiga tu aku dah stanby makan ubat siap2 sebelum p berjalan. kalau rajin nanti aku buat lah review bercuti kat langkawi ngan family.

dalam banyak-banyak benda kat langkawi aku terbeli bag nie, beli untuk guna ari jumaat je, sebabnya ari jumaat pakai baju kurung tak dak poket nak letak duit ngan hp. percaya tak aku memang p keja tak pernah bawa bag or handbag . aku rasa leceh ahh handbag tu pasal p keja pakai jeans je hari2 kecuali hari jumaat. dompet duit pun aku tak suka bawa, paling senang letak semua dalam poket seluar. nasib baik keja ngan private suka hati je nak pakai camna kan :p

p/s : terpanjang lak bebel ok...tengah2 bebel bosan ada lak 2 customer dtg, ok sangat, Allah selalu tolong aku bila perlu kan alhamdulilah. saya suka kerja saya okey dan tak payah nak persoalkan napa saya nak keja kat kg huhuhu...

Thursday, March 7, 2013

veil +shawl brown chiffon for nikah


1 set

 shawl chiffon




veil chiffon


selamat pengantin baru untuk noor Baizury dan pasangan -Alor setar
Terima Kasih coz sudi tempah dari izyanty collection

BERMINAT UNTUK TEMPAHAN PM FB / e-mail : izyanty10@gmail.com/019-4290584

Tak perlu kata apa-apa :)


Baca jika anda ada masa untuk ALLAH Bacalah sehingga habis.
Saya hampir membuang email ini namun saya telah diberi keberkatan untuk membaca terus
hingga ke penghujung. 
ALLAH , bila saya membaca e-mail ini, saya fikir saya tidak ada masa untuk ini.... Lebih lebih lagi diwaktu kerja. 
Kemudian saya tersedar bahawa pemikiran semacam inilah yang .... Sebenarnya, menimbulkan pelbagai masaalah di dunia ini.



Kita cuba menyimpan   
ALLAHdidalam MASJID pada hari umaat... ... 

Mungkin malam 
JUMAAT? 

Dan sewaktu solat 
MAGRIB SAJA? 
Kita suka 
ALLAH pada masa kita sakit....

Dan sudah pasti waktu ada
kematian.... 
Walaubagaimanapun kita tidak ada masa atau ruang untuk 
ALLAH waktu bekerja atau bermain?

Kerana... Kita merasakan diwaktu itu kita mampu dan sewajarnya mengurus sendiri tanpa bergantung pada 
NYA. 
Semoga 
ALLAH mengampuni aku kerana menyangka... ...
Bahawa  nun di sana masih ada tempat dan waktu dimana 
ALLAH bukan lah yang paling utama dalam hidup ku.(nauzubillah) 
 



Kita sepatutnya senantiasa mengenang akan segala yang telah 
DIA berikan kepada kita.
DIA 
telah memberikan segala-galanya kepada kita sebelum kita meminta. 
RENUNGKANLAH

Sebarkan lah seandaianya ANDA BENAR-BENAR MENGHAYATI!! !



Ya aku 
CINTA ALLAH ...



Dia 
adalah sumber kewujudanku dan Penyelamatku




 



IA lah 
yang mengerakkan ku setiap detik dan hari. TanpaNYA aku adalah HAMPAS yang tak berguna.



Ini adalah ujian yang mudah.



Kalau anda benar meyintai 
ALLAHdan tidak berasa malu akan segala kebaikan yang telah diberi ALLAH kepada mu...
Kirimkan kepada 10 orang dan kepada pengirim anda



Sekarang!!! 
Anda ada masa kah untuk berbuat demikian?



Pastikan anda scroll hingga 
ke penghabisan.



Susah vs. Senang



Kenapa susah sangat nak sampaikan kebenaran
?




 



Kenapa mengantuk dalam 
MASJIDtetapi sebaik saja selesai ceramah kita segar kembali?
Kenapa mudah sekali membuang e-mail agama
tetapi kita bangga mem'forward' kan email yang tak senonoh?
Hadiah yang paling istemewa yang pernah kita terima. 

Solat 
adalah yang terbaik....



Tidak 
perlu bayaran , tetapiganjaran lumayan.



Notes: Tidak kah melucukan  betapa mudahnya bagi manusia
TIDAK Beriman PADA ALLAHsetelah itu hairan kenapakah dunia ini menjadi neraka bagi mereka..




 



Tidakkah melucukan bila  seseorang berkata ' 
AKU BERIMAN PADA ALLAH ' TETAPI SENTIASA MENGIKUT SYAITAN. (who, by the way, also 'believes' inALLAH ).




 



Tidakkah melucukan  bagaimana anda mampu hantar ribuan email lawak yang akhirnya tersebar bagai api yang tidak terkawal., tetapi bila anda hantar email mengenai
ISLAM , ramai orang fikir 10 kali untuk berkongsi?




 



Tidakkah melucukan bagaimana bila anda mula menghantar mesej ini anda tidak akan menghantar kepada semua rakan anda kerana memikirkan apa tanggapan mereka terhadap anda atau anda tak pasti samaada mereka suka atau tidak?.




 



Tidakkah melucukan bagaimana anda merasa  risau akan tanggapan orang kepada saya  lebih dari tanggapan ALLAH terhadap anda.




 



Aku ber 
DOA , untuk semua yang menghantar mesej ini kepada semua rakan  mereka di rahmati ALLAH!

sumber : dari e-mail

Wednesday, March 6, 2013

1000mg vitamin c organik lebih jimat





Assalamualaikum....kali nie nak gitaw yg aku dah tak jual yang 5oomg sebab stok tak dak, so tukar kepada 1000mg, baru aku perasan yg 1000mg nie lagi jimat. Just makan 1 biji sehari je n harga pun murah untuk sebulan, so meh ramai2 tukar kepada 1000mg lak.

 sapa2 yang berminat boleh msg my number ek 019-4290584/ e-mail : izyanty10@gmail.com

30 BIJI = RM 40 ( untuk sebulan )
 postage RM 6




KEBAIKAN VITAMIN C:

 -Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri 
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan ling
karan gelap di bawah mata 
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema 
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut 
-Mengatasi masalah resdung dan alahan 
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi 
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis -Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress 
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi -Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas 
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia 
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.