Friday, December 21, 2012

Pengalaman 3 minggu bersama Felinna inch loss




Assalamualaikum.....korang teruja tak bila dengar ada produk ajaib leh kuruskan badan ngan cepat....of coz girls kat luar sana teruja kan. mungkin orang yg kenal aku akan cakap y aku sibuk nak beli produk nie kan, memang lah aku tak besar sgt tapi perut aku buncit then bila pakai dress or jubah nampak perut buncit, pas2 adik aku dok sibuk cakap, wei ang buncit arr....memang nak kena lempang tol, taw arr dia tu kerimping sampai cam papan hahahah....bila keja asyik duduk je of coz paha pun besar ok...so nak kuruskan paha sama. Pipi tembam memang dah sejak azali lg tak leh kurus hahah  badan kurus pipi still gak camtu.   boleh kuruskan pipi gak kan losen nie, tapi jarang pakai kat muka...so tak berapa nampak kesan lagi.

sebenarnya nak gitaw dalam seminggu pakai dah leh nampak kesan, so sebelum pakai produk nie sila ukur dulu ok. dalam masa 3 minggu nie aku pakai 2 inci kurang. walaupun 2 inci kurang berbaloi ok...sebab dah tak nampak perut buncit sgt. Kenapa aku nak cuba sangat produk nie sebab aku perasan 1 perkara pada diri aku, tido malam tak selesa sebab perut berlipat so sekarang tak boleh tido ngan selesa. sebelum nie pakai baju saiz s ada ruang kosong lagi, sejak bilah thah aku baru perasan pesal baju - baju aku kecik sangat nie muat2 pakai je, nampak tak kena tukar saiz baju S ke M lak.

so pasni nak cuba baju lama muat lagi ke tak. lagi pun produk nie baru kat pasaran je kan, dekat 2 bulan. By the way aku tak risau pun berat badan aku naik ke apa, yang penting bila pakai baju selesa. bila rasa tak selesa baru perasan badan dah naik rupanya....aku memang tak pernah amalkan diet ok...hari2 kena makan nasi 2 x sehari. so kalau nak kecilkan bahagian2 tertentu tanpa makan ubat n pantang boleh cuba produk Felinna inch loss nie ok. Apa yang menarik pasal produk nie losen dia tak panas pun,kalau letak banyak2 panas gak lah, pengasas dia sarankan sapu nipis je, kalau teruja sangat nak kurus, 1 hari sapu lah banyak kali hahah.  Yang paling best losen nie wangi sangat ok...boleh pakai time p keja lagi haahah...

aku nak share satu lagi yang nie aku sendiri cuba, girls2 yang selalu segugut sakit perut macam aku, cuba sapu kat perut n belakang pinggang..insyaallah tak lah menderita senggugut sangat kan, letak banyak sikit bagi panas disamping tu dapat bakar lemak kan he3..


daripada apa yg aku baca ibu mengandung pun leh pakai tapi jangan sapu kat badan n belakang pinggang sangat bahaya untuk baby...panas cian baby....ibu-ibu lepas bersalin sangat sesuai pakai nak kuruskan balik badan. aku rasa paha aku kurus sikit, tapi tak taw berapa inci sebab aku dah confuse bahagian mana aku ukur, tak ke senggal huhuhu..  


ooppss terpanjang lak membebel kan...
sapa2 yang berminat nak cuba produk nie leh PM fb or 019-4290584



APA KEISTIMEWAAN FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN HANGAT MASAKINI
Diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.
Yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.
Selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.
Boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut)


Thursday, December 20, 2012

chili crab dan nasi ayam yg sedap


makan malam chili crab dan sayur campur
 chili crab letak daun limau perut so rasa ala2 tomyam sikit...sedap ok...kalau nak makan ketam sila tunggu bulan penuh taw, baru isi penuh..yg nie besar tapi isi kurang he3..






pencuci mulut buah nangka


menu tengahari nasi ayam madu



semua kat atas nie sedap-sedap ok...kak ipar aku yang masak....tambah2 makan free lagi lah sedap kan...malam sebelum tu makan free gak kat restoran puncak sempena birthday abang aku. disebab my mum xdak kat penang sekarang tak sambut sekali lah, mak aku 12/12/12  abang aku 13/12/12... dekat2 kan. nak tunggu mak aku balik nak celebrate birthday mak lak. 


p/s : alhamdulilah dapat makan free sedap2 aritu....pastu dapat baju free lak tu akak ipar aku bagi cantik ok...thank;s to my k.ipar..mesti adik aku jelous hahah lum tunjuk kat dia lg.

Wednesday, December 19, 2012

Bank Islam dan Ambank tolong lah upgrade mesin

Assalamualaikum.....sesi mengkomplen lak hahahah....baru-baru nie aku nak p bank in cheque kat dua2 bank nie. disebabkan time keja aku buzy nak kuar n jauh dari tempat keja, aku p lah ari cuti, kalau lalu leh singgah bank in. Tapi ari2 kitaorang tak kuar mana2 pun just p makan, lepak tgok movie kat umah abg aku je. Then bila petang tu p lah cari bank islam kat bagan, sekali sampai still guna mesin lama yg kena masukan cheque dlm sampul, yang malangnya sampul tu tak dak, so terpaksa lah balik ngan hampanya.

lepas balik dari Bank Islam singgah lak Ambank guna mesin jenis lama gak kena letak cek dlm sampul....so petang tu dua keja aku tak siap lah kan. Ambank tu kira ok lagi sebab dekat ngan aku. Bank lain dah pakai mesin canggih kan, terus leh bank in cheque .Kiranya dua2 bank nie time bank dah tutup mmg tak leh bank in cheque le kan, buat spoil orang je kan. begangnya aku. moral of story kena ambik sampul cheque banyak2 simpan kat ofis hahahah atau pun 2 bank nie kena cepat2 upgrade mesin korang, menyusahkan orang taw tak, dah lah aku jarang guna 2 bank nie so aku tak alert sgt.

idea paling best Bank islam silalah buka cawangan kecil kat kawasan sg dua he3...kawasan nie majaroti bank penting ada. aku rasa bank Islam perlu banyak cawangan untuk menggalakan orang islam mengguna perbankan secara islam dan mengikut syariah.