Thursday, December 13, 2012

Telekung lace

kredit picture to Bella Ammara

Assalamualaikum....firstime aku tengok telekong yang cantik camni sebab colour yg soft dan ditambah pulak keliling tu lace, cantik sangat ok. salah ke pakai telekung cantik-cantik camni? pendapat aku tak salah kan. kalau nak kuar or jumpa orang kita nak pakai cantik2...tapi jumpa Allah tak nak pakai cantik2 lak ek. tapi yang penting niat dan khusuk dlm solat harap maklum. telekong putih selalu jarang kan. then kena pilih yg kain double bahagian tengkok, baru tak jarang ok.

Bagi aku kalau solat kat umah lebih sesuai pakai telekung colour soft camni kalau p masjid cam menganggu jemaah lain n ada rasa riak lak nanti kan, telekung tu lebih cantik buat orang sekaliling tak khusuk solat lak kan..hahahha... tak yah cakap orang lain, aku yg setahun sekali p time bln puasa n sembahyang raya pun  secara automatik tengok telekong yg colourful dan berkerawang menarik perhatian pastu tengok telekung sendiri biasa je he3..pastu terus terfikir next year dtg solat raya nak pakai telekung yang cantik2 camtu gak lah he3...

telekung nie guna kain satin yg tak jarang nampak cam sejuk je, pastu model yang pakai lak cantik of coz telekong tu bertambah cantik he3...pastu terus rasa nak beli gak huhuhu....tak silap aku harga dalam RM 150 murah le jugak kan dari beli tudung pendek yang 150 keatas tu nie leh tutup semua aurat huhuhu. nak buat telekung hantaran pun cantik, pastu leh solat berjemaah ngan suami kan.

Kalau u all nak beli leh tengok kat pages Bella Ammara dia tengah restock kalau sempat beli lah, kalau tak kena tunggu lagi he3. aku pun belum beli lagi  ke nak buat sendiri je ek he3.


Wednesday, December 12, 2012

nak mula rajin menulis balik lah







Assalamualaikum....perasan tak aku memang malas menulis...keterlaluan lak tu malas sebab tak dak idea, bila ada idea terfikir patut tak tulis macam tu, kang ada yang terasa lah, pastu tak jadi nak menulis. aktiviti pun dah kurang sekarang so tak taw nk merapu apa kt blog. kalau asyik review pasal veil orang pun bosan gak, xyah kata orang lain aku pun  bosan gak he3.... 

Baru-baru nie cuba cash out nuffnang, tapi aku tersilap kat nama lak tak tulis cam kat ic. kesalahan yang selalu orang akan buat tulis Bt, padahal kena tulis penuh Binti so aku punya cek tak dapat diproses lagi le kan. firstime nak cash out setelah 2 th jadi blogger, sikit je lah sebab aku malas update blog, follower pun tak ramai. Bila difikir2 balik dari 1 sen leh terkumpul jadi puluh dan ratus y not usaha lagi biar rajin menulis sikit dan dapat duit leh gak shoping kan he3....


p/s : hari nie 12/12/12 birthday  my mum....sekali lagi aku tak mampu nak hadiah sesuatu yang dah lama mak aku minta, nak buat macam mana kan Allah yang tak bagi lagi, walaupun macam mana kita usaha kalau Allah  kata belum masanya still tak akan berlaku kan. semoga Allah selalu melindungi mak dan diberikan kesihatan yang baik.