Thursday, October 25, 2012

Taubat Seorang Hamba


Hati hiba mengenangkan dosa2 yg ku lakukan,

Oh Tuhan Maha Kuasa,
Terima taubat hamba berdosa...


Ku akui kelemahan diri,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x.....
Taubatku ini.....


Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan,
Kerana hilang dari jalan menuju redhaMu ya Tuhan.


Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x...
Taubatku ini.


Di hamparan ini ku meminta moga taubatku diterima...


Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x....
Taubatku ini...


Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x..
Taubatku ini...

Album : 

Munsyid : Irsyadee Feat Hafiz Hamidun
http://liriknasyid.com

p/s: cuba dengar sendiri lagu nie rasa nak nagis mengenang dosa2 sendiri..SINI

Wednesday, October 24, 2012

Niat puasa 9 Zulhijjah ( 25/10/12 khamis )







Puasa hari ‘Arafah (9 Zulhijjah) adalah disunatkan kepada mereka yang tidak mengerjakan ibadat Haji.



Lafaz niat puasa sunat ‘Arafah adalah seperti berikut:

“Sahaja aku puasa sunat Arafah esok hari kerana Allah Ta’ala”


Kelebihan puasa Hari Arafah

Telah tersebut dalam satu hadith Sahih Muslim yang bermaksud,
Dan Rasulullah SAW ditanya tentang berpuasa di hari ‘Arafah. Maka Baginda bersabda: “Ia menebus dosa setahun yang telah lalu dan setahun yang akan datang.” (Hadith Riwayat Imam Muslim)
Maka untuk mereka yang berpuasa pada Hari Arafah akan diganjarkan dengan penebusan dosa setahun sebelum dan selepas. InsyaAllah. Kalau betul niat, betul cara.
Didalam riwayat lain Nabi saw bersabda :
“Puasa hari Arafah, sesunguhnya aku berharap Allah swt agar menghapuskan dosa setahun yang lepasnya dan tahun yang sebelumnya” – (Hadith riwayat Tirmidzi)
 sumber :sini

p/s : sila niat puasa malam ini :) 

Monday, October 22, 2012

nampak sweet dengan brooch rose satin



Assalammualaikum...sesi kongsi minat benda2 comel lagi sweet....brooch satin yg tengah hot sekarang, rasa nak miliki satu tak, beli lah sepasang dpt harga murah he3..disebabkan ada customer yg request brooch rose satin untuk digayakan masa wedding beliau, family pengantin yg akan pakai, so senang lah orang nak cam family pengantin nanti kan, yg pakai brooch rose satin yg kaler sama kan.

selain digunakan untuk wedding u all leh pakai kat tudung korang juga, rose satin nie boleh dibuat cincin masa wedding untuk hiasan kat jari, nampak lain dari lain kan. kalau nak jahit kat baju pun boleh. rose satin nie leh letak banyak tempat kalau u all kreatif. 


kalau berminat boleh contat sy 019-4290584 / izyanty10@gmail.com
 2 pc -RM 5 untuk Brooch

untuk dapatkan harga lebih murah sila order 10 pc keatas


thank's for reading :)

kalau rajin like pages kita ek