Friday, October 19, 2012

Resepi spaghetti rahsia atok kita dari eropah :p






















Assalammualaikum...selamat hari jumaat. sapa suka makan spaghetti leh cuba resepi senang je kot main campak2 je. tadi adik aku minta resepi rahsia atok kita dari eropah taw, poyo tak letak atok kita yg dok kat eropah tu, minta lah sendiri kan hahahha...percaya tak kita ada atok yg dok kat eropah tu?...ok sila jgn pencaya :p.

sebenarnya aku masak tak ikut resepi bila ada bahan baru aku reti masak, nie resepi aku ingat2 lupa apa yg aku masak. by the way resepi kat bawah nie adalah resepi tekak orang melayu. aku tak suka sangat makanan wasten nie, cam biasa masak bila ada orang request.




Bahan

1 paket spaghetti 
Air

Cara-cara


1. Panaskan air dalam periuk. Bila mendidih masukkan  sedikit garam, minyak masak dan spaghetti.

2. Spaghetti direbus hingga lembut kemudian toskan ( minyak masak dimasukan untuk mengelakan spaghetti melekat ok )


Bahan-bahan

500gm daging kisar ( beli kat tesco )
1 tin besar pati tomato (puree)
1 tin air (gunakan bekas puree tomato tadi)
4 biji tomato -dipotong dadu

1 biji cabai cameron hijau/oren- dipotong dadu
10 btg sosej -dicincang dadu kecil

1 tin cendawan butang -dipotong 

garam (ikut citarasa masing-masing)
5 sudu makan tomato sos
2 sudu makan sos cili

4 sudu cili belender


cara masak :

1- panaskan minyak, tumiskan bawang kecil dan putih, dah wangi masukkan cili belender biar sampai pecah minyak.

2- masukan daging kisar dan sosej...gaul rata masukan tomato puree dan sedikit air, masukan cendawan butang, biar sampai mendidih masukan tomato n cabai cameron yg dipotong dadu, sos tomato, sos cili dan garam,sedikit gula. 

3-ok siap cuba rasa dah cukup masam n masin belum, kalau tak cukup masam tambah sos tomato lagi. resepi asal ner ada letak cili belender pun kan, saja nak letak sebab tekak org melayu nak pedas gak hahahah

Thursday, October 18, 2012

pengalaman bersama pure seduction ( victoria's secret )

Assalammualaikum.....hari nie aku nak kongsi sikit pengalaman bersama Victoria"s secret body mist. sebenarnya dah lama dok cari tapi kat penang mana ada butik dia pun kan, apa yang buat aku tertarik dengan jenama nie adalah disebabkan botol dan kaler dia yg comel dan menarik, suka sebab tu je, bau apa taw pun padahal he3...so disebab pertama kali aku beli body mist nie dan tak taw bau camna, then kita mestilah baca n tanya penjual wangian mana paling hot dan ramai orang beli baru beli ok. kepada yg memang pengemar setia jenama nie diorang dah taw.

setelah diselidik aku pun memilih pure seduction, ari pertama dapat sangat teruja ok, serius sangat wangi, sweet cam nak makan hahahha....kalau orang tanya ori ke tak of coz ori yg aku jual nie, kalau yg ori 1 hari u all pakai still wangi taw, xyah nak usung botol n spry setiap masa ok..kalau baju korang tak basuh 2,3 hari pun still bau wangi tu ada. apa yg best pasal body mist harga dia pun murah dan wangi sangat, untuk RAYA SALE just RM 42 ( 250ML ) & RM 30 ( 120ML). sapa2 yg dekat ngan aku leh datang ambik by hand yg RM 30 ( 120ML )

KALAU BERMINAT CONTAT 019-4290584 / e-mail izyanty10@gmail.com

senarai 6 ketas adalah yg paling femes n hot sale so apa lagi meh cuba ramai2

original Victoria's Secret Body Mist 


Pure seduction

- secret charm
- love spell
- coconut passion
- sheer love
- vanilla lace
- secret craving
- endless love
- pear glace
- aqua kiss
- true escape
- such a flirt

- hello darling
 


p/s : aku dah terjebak ngan victoria"s secret pulak dah hehehe...:p

Wednesday, October 17, 2012

veil untuk disewa

veil putih + lace krim bunga + pearl pink n krim
untuk disewa RM 50
Berminat contat saya izma 019-4290584 / email : izyanty10@gmail.com

guestbook : Tema baby blue

Assalammualaikum.....Pertama sekali nak ucap thank's to asraf dari selangor sebab sudi tempah guestbook dari izyanty collection. diaorang punya majlis 28/10/12 nie so selamat pengantin baru buat asraf  dan pasangan.

 kami dari izyanty collection akan membuat tempahan berdasarkan permintaan pelanggan, so setiap pelanggan berhak menentukan pilihan dan citarasa sendiri insyaallah akan diusaha kan.

customer request :design yang simple tp sweet - tema baby blue.
yg kat bawah nie semua permintaan customer dekat gambar tu aku saja sibuk nak tambah love2 bagi nampak lain he3..




cover guestbook

 muka surat pertama nama pengantin ( customer request letak nama camni dlm bingkai kerawang ) dulu tak reti pun buat camni, so sebab dah request aku pun belajar edit n cari kerawang nie. byk kali gak try n error untuk besarkan saiz. so sekarang dah pandai sikit je lah. kena belajar grafik pelan2.



gambar pra-wedding


doa buat pengantin dari izyanty collection

dari cini dah boleh mula menulis
-Buku nie ada 50 helai/100 muka surat
- guna kertas tebal ( drawing paper )


sapa-sapa yg berminat nak Tempah Guestbook boleh contat izma 019-4290584 @ izyanty10@gmail.com

DAN kalau nak tengok n  tempah veil, bunga tangan, hantaran,minyak wangi, doorgift leh Klik personel fb only handmade wedding.TQ