Thursday, August 30, 2012

gelagat anak-anak buah saya raya

adam haris syok main bunga api mlm raya

muka blur pagi raya

adam wafiy paling aktif


raya ke-2 penat p beraya, wafiy ambik kesempatan buli abg dia lak, selalu dia asyik kena buli he3..


raya ke-3 nak p beraya lagi....aku nampak gemuk lak duduk camtu tak suka tol, tudung colurful buat sendiri tapi tak sempat nak jahit manik sebab malas lebih utama. lagipun aku suka yg simple2 je walaupun aku suka jahit cantik2 veil utk orang tudung sendiri still nak yg biasa2 je.

Wednesday, August 29, 2012

kek coklat moist just kukus



Tahun nie aku sangat rajin buat kek masa raya, tahun2 lepas kek coklat beli je, tapi sejak harga kek naik ngan mendadak pastu rasa lak kureng coklat terus tak nak beli dah, nak buat sendiri. nasib baik jumpa resepi paling senang dan mudah.

sapa2 nak buat kek untuk open house or raya haji nanti leh cuba resepi nie ok KLIK SINI

Bunga kertas crepe







Assalammualaikum....still mood raya lagi bila dok umah, dtg keja dah hilang lak he3...masa bulan puasa aritu aku tengah giler dok buat bunga crepe, so dah siap satu pasu hias atas meja masa raya. sangat senang buat bunga nie. Bunga kertas crepe tengah famous sekarang, sampai orang buat bisnes bunga telur dan macam2 lagi. aku baru terokai buat yg simple2 je, lepas nie baru nak try buat bunga telur n bunga dulang hantaran lak.

Mahal gak aku tengok depa jual bunga telur yang dibuat dari kertas crepe nie, ada yang jual harga bermula rm3 sebatang bergantung pada eksesori yang direquest . aku nak jual RM1 pun dah rasa mahal yg simple camni. kalau tambah eksesori reben n net telur pun aku nak jual murah je, tak sampai lah RM 3 kan. tak sampai hati kot nak jual mahal2, patut lah orang lain leh kaya cepat buat bisnes, aku dok jual murah2 semua produk aku sebab kecian kat orang, padahal banyak orang sanggup bayar mahal2 je aku dok perhatikan. Tapi tak pa aku terbuat bisnes kecil2an nie sebab terlampau bosan n banyak masa lapang. cari pasaran dulu bila dah kukuh baru boleh fokus untuk buat bisnes betol2.



Tuesday, August 28, 2012

VEIL NIKAH - PUTIH BUNGA ROSE 3D


SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA BAHAGIA SELALU DAN BARAKAH...
- SITI HAIMY AZURA DAN PASANGAN - KELANTAN



THANK'S KERANA MEMILIH  IZYANTY COLLECTION

UNTUK TEMPAHAN VEIL HUBUNGGI 019-4290584 @ PM FACEBOOK