Pages

Friday, July 13, 2012

INNER lengan bahu


kredit gambar SINI


Assalammualaikum.....aku nak share barang baru yg tengah hot dipasaran, tapi aku lum beli lagi pun, semua orang perempuan taw kan apa itu inner baju, kita akan pakai inner  bila baju kita jarang n lengan pendek. baru-baru nie aku p Tesco then nampak banyak kedai jual tudung dok jual inner lengan lak harga 1 inner lengan RM 15 cam kat atas tu. inner lengan sesuai dipadan dengan baju tangan pendek, better pakai dari dalam cam inner baju gak. kalau baju jarang n tangan pendek of coz kena pakai inner baju ok. cardigan pun ok gak kan. so kita banyak pilihan untuk menutup aurat sebenarnya kan, nak ngan tak nak je kan. aku pun sedang berusaha memperbaiki diri gak nie.

By the way inner lenggan nie ada macam2 colour untuk dipilih....aku tak nak beli lagi tunggu harga turun dulu, selalu selepas seminggu or 2 minggu harga akan turun he3...sebabnya kalau beli inner baju harga lebih kurang camtu n murah lagi dapat full yg nie inner lengan dapat separuh je.

Wednesday, July 11, 2012

gubah hantaran bajet...










nie gubahan hantaran simple2 je bajet dalam RM 30++yang aku buat untuk sepupu aku. bajet hiasan dalam RM 30++ akan dapat hasil camnie,.semua ada 7 dulang lain2 tu gambar jadi kelabu sebab guna hp cap ayam aku, yg nie je yg jelas.


so apa yg kita boleh dapat dengan hanya RM 30++

- BUNGA dalam 6 jambak
-REBEN  2 gulung + 1 REBEN kecil
-kain satin 1 1/2 m + upah jahit tepi ( untuk lapik dulang )

sangat happy bila jahit veil tiba-tiba je...



Assalammualaikum...
napa mood aku happy sekarang adakah sebab pakai simplysiti dermagic ek....baru pakai 3 hari je. nanti dah 2 minggu pakai aku buat review ok. Sebelum nie aku dah hilang mood nak jahit  veil rasa malas sangat, rasa cam satu bebanan lak, ada 3 veil lg nak kena siapkan dalam bln nie, sebab diorang nak pakai time raya. yg kat atas nie hampir siap utk dipakai customer minggu depan. Aku pun tak pasti napa aku leh hilang mood menjahit veil ngan tiba2...padahal aku suka sangat buat semua nie sebelum nie kan, eh jap salah2...aku memang camni kot, buat keja ikut mood he3...

tadi masa balik lunch lepas makan ngan excitednya aku dok cari gunting nak potong kain lace, rasa tak sabar2 nak desing veil baru. poyo je kan setengah jam je aku potong kain pastu aku p solat n siap2 p keja balik. sangup tak mandi sebab excited nak potong kain hahahah...lagipun hujan tak yah mandi cam selalu huhuhu.malam nanti nak sambung lagi. risau gak sebenarnya sempat siap ke tak aku jahit time malam je, bulan puasa tak sempat jahit malam rasanya, nak p terawih pastu aku tido awal. so bulan puasa leh jahit hujung minggu.

Tuesday, July 10, 2012

REVIEW : Syampo selsun blue



Assalammualaikum.....hari ini aku dengan rajinya nak buat review pasal syampo yg aku pakai, kalau sapa-sapa yang ada masalah kelamumur  n rambut gugur aku cadangkan ampa cari syampo selsun blue. aku memang ada masalah rambut kelamumur tambah2 bila stress makin menjadi2. macam2 dah cuba still tak berkesan. pernah pakai rejoice macam berkesan masalah kelamumur tapi kena selalu pakai. thah camna aku tertarik lak ngan syampo patien sebab cuba yg sepupu aku punya wangi cam best je bau, tapi bila beli sebotol n pakai rambut aku jadi makin teruk lak, sampai rambut gugur banyak, setiap kali sikat penuh rambut je...waaaaa takut tengok rambut cam org sakit je...so tukar balik pakai rejoice, still tak berhasil. rasa malas nak cuba banyak2 syampo lagi, so aku goegle cari syampo yg berkesan, ramai yg review pasal syampo selsun blue nie berkesan.


so bermula lah misi mencari syampo nie kat watson, sekali tengok harga fikir 2, 3 kali gak nak beli, fikir2 balik biar mahal asal berkesan kan. dah le masa p beli tu time tengah sesak ujg2 bulan. sebab dah tak tahan rambut gugur banyak sgt n kelamumur aku ngan berat hati pun beli he3...botol dia kecil cam botol nila je pun dah RM 16.90 nasib beli kat watson kalau kat farmasi RM 19.90. kalau harga cam nie syampo lain leh dapat 1 botol gedabak besar kan mau tahan berbulan2. yg nie cam berapa hari je kan.

aku beli yang penutup colour purple sebab aku suka purple he3... sebenarnya yang tudung colour  purple tu paling best dan berkesan taw. 2 in 1  syampo + conditioner , sekali pakai rambut jadi lembut dan wangi taw, aku tak taw lah orang lain camna, tapi aku sekali pakai masalah aku terus settle, digalakan pakai seminggu 2x. aku try test pakai syampo nie seminggu sekali je,  rambut still lembut je. 


syampo nie ada 3 jenis merah n hijau tu pun berkesan gak tapi banyak yg buat review bau ubat dia sgat kuat n rambut jadi keras. so silalah pilih penutup purple ok. kalau pakai syampo nie sila pastikan jangan pakai barang kemas sebab ada efek kimia disitu. untuk jangka masa panjang tak digalakan pakai syampo nie. tapi aku rasa cam ok kot kalau yg tudung purple tu sebab pakai 2x  seminggu je xdak bau ubat dia yg kuat tu n tak yah syampo selalu.


Monday, July 9, 2012

BELAJAR MEMPERBAIKI DIRI..

Belajarlah BERSYUKUR walau KEKURANGAN
Belajarlah IKHLAS walau TAK RELA
Belajarlah TAAT walau BERAT
Belajarlah MEMAHAMI walau TAK SEHATI
Belajarlah SETIA walau BANYAK GODAAN
Belajarlah MEMBERI walau TAK SEBERAPA
Belajarlah MENGASIHI walau kau DISAKITI
Belajarlah TENANG walau kau sedang GELISAH
Belajarlah PERCAYA walaupun SUSAH
Percaya bahawa Allah SWT masih sanggup menolongmu..
Berterima kasihlah pada orang yang telah..
☑ MELUKAI HATI mu kerana dia telah membuat HATIMU KUAT
☑ MEMBOHONGI mu kerana dia membuat HIDUP mu makin BIJAKSANA
☑ MEMBENCI mu kerana dia yang MENGASAH KETEGARAN mu…
☑ Dan MENYAYANGI mu kerana itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu..

SUMBER: SINI

REDHA DAN IKHLAS...

Ya Allah
seandainya tlh Engkau catatkn
dia milikku tercipta buatku
satukanlah hatinya dgn hatiku
titipkanlah kebahagiaan antara kami
dan Ya Allah Ya Tuhanku yg Maha Mengasihi
seiringkanlah kami melayari hidup ini
ketepian yg sejahtera dan abadi
tetapi Ya Allah
Seandainya tlh engkau takdirkan
dia bukan milikku
bawalah ia jauh dari pandanganku
luputkanlah ia dari ingatanku
dan peliharalah aku dari kekecewaan
serta Ya Allah Ya Tuhanku yg Maha Mengerti
berikanlah aku kekuatan
melontar bayangannya jauh ke dada langit
hilang bersama senja nan merah
agarku bisa bahagia
walaupun tanpa bersama dengannya
dan Ya Allah Yang Tercinta
gantikanlah yg tlh hilang
tumbuhkanlah kembali yg tlh patah
wlupun tidak sama dgn dirinya
Ya Allah Ya Tuhanku
pasrahkanlah aku dgn takdirmu
sesungguhnya apa yg tlh Engkau takdirkan
adalah yg terbaik buatku
krn Engkau Maha Mengetahui
segala yg terbaik buat hambaMu ini
Ya Allah
cukuplah Engkau sahaja yg menjadi pemeliharaku
di dunia dan di akhirat
dgrlah rintihan dari hambaMu yg daif ini
jgn Engkau biarkan aku sendirian
di dunia ini mahupun di akhirat
menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
maka kurniakanlah aku seorang pasangan yg beriman
supaya aku dan dia sama-sama dpt membina kesejahteraan hidup
ke jalan yg Engkau redhai
dan kurniakanlah padaku keturunan yg soleh
Amin...

Newer Posts Older Posts Home