Pages

Thursday, June 21, 2012

download free drama DEJAVU DI KINABALU ( TV3)



Drama nie sangat best, sampai aku nak download hahaha....bukan apa bila download leh tegok tanpa iklan walaupun lambat sehari,kadang2  TAK dan nak tengok time kol 7 tu. so sapa2 nak download DRAMA NI dan drama melayu yg lain ampa leh download dekat PEREKA CERITA 

DEJAVU DI KINABALU (TV3)
MULAI: 18 Jun 2012,
HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis
MASA: 7.00 malam.
EPISOD: 28 episod



Sinopsis Drama Dejavu Di Kinabalu
Mengisahkan tentang Nadira (Tiz Zaqyah) yang menghidapi penyakit jantung dan kemudiannya terpaksa menjalani permindahan jantung tanpa pengetahuan dari sesiapa meskipun dari pengetahuan tunangnya sendiri. Jantung tersebut pula di miliki oleh bekas teman wanita Ammar (Aqasha) yang terkorban dalam kemalalangan jalan raya. Ammar berasa hancur setelah kehilangan cintanya mula membina semula hidupnya dengan khayalan bekas teman wanita sehinggalah dia di pertemukan dengan Nadira.
Ammar yang perasan ada banyak persamaan di antara bekas teman wanitanya dan Nadira. Ammar tidak dapat menolak hakikat yang dia seakan-akan jatuh cinta sekali lagi dengan bekas teman wanitanya. Seolah-olah kini dirinya hidup dalam khayalan bekas teman wanitanya. Namun kebahagiaan itu tak berpanjangan tatkala dia di kejutkan  dengan khabar yang sebenarnya Nadira kini memiliki jantung kepunyaan bekas teman wanitanya. Bekas teman wanita Ammar rupanya sudah membuat perjanjian akan menderma jantungnya apabila dia meninggal dunia. Dapatkan Ammar menerima hakikat ini? Adakah cinta nya akan berpaling arah?

P/S : dekat web PEREKA CERITA korang leh download dengan cepat,up to date lak tu. 

Wednesday, June 20, 2012

tak boleh login nuffnang...tolong...

camna nie dari kemarin aku cuba login nuffnang, still tak boleh, minta pasword baru bun xleh buka gak, ada sapa2 taw tak nak buat camna lagi.?????

Tuesday, June 19, 2012

MEE UDANG DAN KETAM CHEROK TOKUN SEDAP & MURAH




Mee kuah special RM 4.50 sahaja, ada macam2 kan udang, telur, sambal sotong.sedap2 he3...

Mee goreng special sangat sedap, udang with sambal sotong RM 4.50

kitaorang sampai lambat dalam kol 2 camtu, nak makan special besar ( ada udang+ ketam ) dah habis ketam. so leh makan udang special je lah. kedai nie buka dalam tengah hari, datang lambat memang xdapat merasa le kan. ada sekali tu dtg kol 3 pun dah habis.

KEDAI MEE PAK MAN  PAK MAN, serius sedap siap masuk dalam rancangan 8tv lagi taw, xcaya leh tgok kat SINI. harga dia pun murah dan puashati makan taw. so sapa2 datang penang, wajib singgah cini taw he3...


LOKASI


Petunjuk:
1. Dari Hospital Bukit Mertajam terus ke arah Kulim dan akan menyeberangi Jambatan Keretapi.
2. Jumpa 2 traffic light terus sahaja.
3. Akan nampak Gereja St Anne disebelah kiri.
4. Selepas stesen minyak BHP akan jumpa masjid di sebelah kanan.
5. Berhadapan dengan masjid, terdapat kedai makan Pak Man Mee Kuah Ketam, belok ikut simpang kiri di sebelahan kedai makan tersebut. ( KEDAI MAKAN NIE DEKAT SIMPANG MASUK BUKIT CHEROK TOKUN )


Monday, June 18, 2012

Kenapa harga veil saya murah ek?

Assalammualaikum.....hobi aku sekarang adalah jahit veil, semuanya bermula bila sepupu aku minta aku desing n jahit veil untuk majlis perkawinan beliau tahun lepas. masa dia request cam tu, aku pun cakap ok, padahal rupa kain net kosong tu pun aku samar2 camna. so aku suh dia pilih n cari sendiri kain net n lace yang dia suka, aku akan jahit je. Kami p cari sama2 kat kedai, erkkk kain net jual dalam meter, aku bajet dia dh potong siap2 untuk buat veil, rupanya kita yg kena cakap nak berapa meter. masa tu pun blur lagi sebenarnya, sepupu aku nak labuh, so kita pun tanya pendapat akak kedai kain tu, so dia cakap dalam 1 1/2 m. ok selesai just aku mix n match untuk cari lace lak yg sesuai. taw kan kain lace camna?...masa tu aku lum dapat ilham nak desing camna lagi. 

so p ikut sepupu aku serve baju pengantin, kat butik pengantin. masa dok pilih2 tu aku tengok veil kat kedai pengantin, tp biasa lah kedai2 pengantin lum up to date dia punya veil lagi, still pakai yg biasa2 je. so aku belek camna nak potong bagi jadi bulat belah bawah, siap tanya akak kedai tu lagi, dia gitaw tips kat aku. so aku pun dapatlah belajar sesuatu gak kan. akak tu cakap susah nak jahit kain veil yg lembut sebab tu veil semua guna kain yg keras. tapi bila aku mula jahit rasa mudah je sebab minat kot, so semua benda jadi mudah kan, Alhamdulilah.


Disebabkan mejahit veil adalah hobi masa lapang aku, so aku jual ngan harga murah je lah. cuba serve tempat lain comfim tak dapat harga cam aku jual. maybe one day bila aku tak bekerja lagi, insyaallah nak menjahit veil secara komersial lak, so harga pun terpaksa ikut pasaran le kan. tapi tak yah risau still leh runding harga.

Terima Kasih kepada Allah atas rezeki dan bakat terpendam yg dianugerah ini. kepada pelanggan2 Izyanty collection Terima Kasih Banyak2 atas sokongan n kepercayaan yang diberikan terhadap hasil tangan saya yang tak seberapa nie.


Perancangan masa depan untuk supply ke butik-butik pengantin dan ready stok to sale insyaallah. sekarang aku tak dak masa nak buat camtu, sebab terikat ngan keja. hanya mampu siapkan tempahan tu pun terhad. sebulan dapat jahit 4 helai veil je.

UNTUK TEMPAHAN VEIL SILA LAYARI MY FACEBOOK  OR 019-4290584


PANDUAN BUAT BAKAL-BAKAL PENGANTIN YANG INGIN MEMBUAT TEMPAHAN VEIL DARI  Izyanty Collection :

- pilih colour veil dan  mention colour tudung akan dipakai oleh Anda 
   pihak Izyanty collection akan Mix n Match lace mengikut persetujuan pelanggan

- Boleh REQUEST Colour manik

veil akan dijahit mengikut kehendak pelanggan.


TEMPAHAN HENDAKLAH DIBUAT 1 BULAN AWAL DARI MAJLIS ANDA.
LAGI awal lagi baik :)

- Terima Kasih -
  

Newer Posts Older Posts Home