Thursday, March 22, 2012

adakah lari dari rumah boleh selesaikan masalah?

 


sejak akhir2 nie banyak tol kan kes culik dan lari dari rumah, kat malaysia nie banyak kot remaja yang suka lari dari rumah. bila lari dari rumah depa rasa semua masalah leh selesai le kononya, padahal buat mengusahkan semua orang je. lain kali kalau nak lari sangat lari dekat tempat joging ok, sure badan sihat n otak pun cergas he3...

macam aku walaupun ada masalah kat umah, tak dak maknanya aku nak lari dari rumah, aku lari p umah abang aku je pun he3...itu bukan lari sebenarnya aku p teman akak ipar aku lah, abg aku p kursus.aku suka dok umah of coz lah aku takan lari dari umah hahahah. 

 so bila aku tengok muka 2 orang anak buah  n main2 ngan depa, segala masalah aku cam selesai n aku pun tak terfikir sangat dah. perancangan Allah sangat sempurna kan, dan kebetulan kena p dok seminggu kat sana so tak lah aku serabut dok umah dan dapat berfikir dengan waras he3...

     wafiy yg suka isap jari


                              
abg long yg sangat nakal, malam2 asyik kena rebut ipad ngan adam. pantang tengok org pegang ipad dia pun nak sibuk gak huhuhu

Wednesday, March 21, 2012

tips hilangkan bau ayam

perap ayam dengan tepung gandum, asam jawa n garam. kalau letak asam jawa n garam je, ayam still berbau dan rasa tak lalu nak makan kan, bahan yang leh hilangkan bau ayam adalah tepung gandum.

Tuesday, March 20, 2012

saya sangat bosan

bila bosan buat benda merapu nie

bau kek gulung ini sangat sedap, buat tak sabar nak makan, tapi kenyang lagi.ex-bos yang bagi sebab tolong buat keja dia kot.

ayam masak kicap mamak



BAHAN-BAHAN UNTUK PERAP AYAM goreng BEREMPAH

Belender serai,bawang besar, halia,cintan manis dan bawang putih


masukan serbuk kari ayam

perap ayam dan ubi kentang dalam bahan yang dibelender diatas dan serbuk kari, gaul ayam bagi sebati, biar setengah jam. selepas itu boleh goreng ayam.


 cara masak kicap mamak

tumis bawang kecil, daun kari dan kulit kayu manis sehingga garing. then masukan bahan lebihan perap ayam tadi bersama cili yang siap dibelender, letak kicap n sos cili sedikit. bila dah mendidih masukan ayam goreng berempah tadi letak sedikit gula n garam.

ok siap

p/s: resepi nie senang sangat sebabnya aku guna bahan yang ada kt umah je. pastu aku masak sesuka hati aku. kalau resepi asal banyak bahan lagi kot. buat spoil nak masak je kan.so kita buat yg mudah-mudah dah lah, janji sedap n ada rasa iras2 hahah...

Monday, March 19, 2012

baru siap draft veil

coming soon akan siap..yg nie untuk disewa bln 5 keatas...awl blan 6 dah ada org book. lum mula jahit lg...veil nie soft pink + lace putih...