Pages

Friday, February 17, 2012

kebosanan boleh mencipta bakat anda?

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum dan selamat hari jumaat, korang pernah rasa kebosonan yang melampau tak then apa yang korang buat. Aku selalu je mengalami kebosanan melampau, datang keja pun bosan taw, walaupun ada internet.
sesetengah orang suka online fb, twiter,game, blog dan lain2 lagi kan. tapi aku dah tak minat semua tu, dah cemuih ok, maybe disebabkan peningkatan umur le kan.

bila balik umah, time malam ada masa lapang gak kan. selalunya aku tengok tv lebih kurang 1jam 30 je, tu pun tangan tu mesti kena buat sesuatu sambil menonton, selalunya aku mjahit le atau lipat baju. kalau tgok tv je tanpa buat benda lain aku akan rasa bosan dan tak best..malam2 dah le aku tido awal he3..tambah2 xleh rebut cnanel tv.

bila tiba hari cuti sabtu n ahad lak, aku paling suka taw, sebabnya aku akan jadi buzy buat keja umah, kemas or memasak. sebenarnya aku tak minat sangat kuar p mall jalan tanpa arah tujuan, sangat rimas di tempat orang ramai. kalau ada barang yang nak beli je or my sister ajak kuar baru aku kuar.

kalau nak ikutkan aku banyak sangat masa lapang, satu masa kat tempat keja, yang kedua time malam. Then akibat kebosanan nie baru aku taw yang aku nie ada bakat jugak, sebelum nie aku tak taw pun ada bakat seni. so dari kebosan ni lah jugak aku leh dapat duit rupanya. 

jom tengok hasil dari kebosanan yang dapat aku hasilkan, by the way buat benda2 camni mengembirakan hati aku. sambil buat hobi masa lapang dapat duit.Alhamdulilah atas rezeki Allah walaupun tak banyak tapi rezeki yang tak putus-putus.


bodyscrub



guestbook wedding



veil nikah/ kawen/tunang



p/s : skrg pun malam2 still mjahit orang tempah hampir siap dan ada lagi lain customer...Thank's Allah

Thursday, February 16, 2012

imam muda Hassan dan kad kawin cantik

                 imam muda hassan





kredit gambar kad dari  http://beautifulnara.com/

 suka kad nie cantik dan nampak suci je kan, mula2 tengok kt abg nara errkk tak kenal pun sapa imam muda hassan, almaklum lah umah aku tak dak Astro. so pe lagi cari kat pak cik google lah kan. so baru taw sapa he3..


                                          


Asal: Sungai Wangi, Ayer Tawar, Perak
Tarikh Lahir: 17 Februari 1985
Kelulusan: Graduasi Jurusan Ilmu Wahyu dalam pengkhususan Al-Quran dan Hadis, Universiti Islam Antarabangsa
Seorang Pensyarah di Kolej Islam Antarabangsa dan merupakan Imam sambilan di Surau al-Iman, Kemensah Height, Gombak Selangor dan merupakan Ustaz al-Quran di sekitar kawasan Lembah Kelang.
Status: Bujang


Newer Posts Older Posts Home