Pages

Friday, January 13, 2012

petua hilangkan sakit gigi

kalau ada yang sakit gigi tengah-tengah malam n xdak ubat nak makan, aku syorkan korang selongkar dapur cari bunga cengkih...kalau dok umah bujang comfim xdak kan then tak reti nak guna pun bunga cengkih untuk apa kan he3 ( itu aku :p )...sib baik aku dok ngan mak aku.

ambik satu je bunga cengkeh then letak kat gigi yang sakit tu pastu gigit...insyaallah sakit tu hilang.


p/s: badan dah sakit-sakit n rasa sejuk melampau, mata berair dan selsema pun nak join gak-akibat kena hujan kemarin le nie...aku nak balik tido je nie tarik kain selimut. ambik ct 1/2 day le kot nanti

Thursday, January 12, 2012

Antara hariz dan Mail - ombak rindu

Aku baru je tengok ombak rindu semalam....lambat sorang2 ...tu pun tengok dvd he3...aku nak cite pasal dua laki dalam filem nie antara hariz dan mail yang mana satu pilihan korang...kalau aku nak pilih mail lah, tak kisah le tak kaya pun n buat keja kampung je...tapi ensem gak kan...hik2...ok salah2...bukan nak kata dia ensem dari haris or apa. for me apa yang lebih penting personality seseorang tu, kalau nak ikut mail tu lagi bagus n baik dari hariz kan, then paling penting caring dan memahami perempuan, walaupun tak kaya.  jadi nelayan atlist dia keja untuk sara diri dan tak menyusahkan orang lain, maybe lum ada rezeki keja bagus...tapi rezeki tu akan datang bila2 je janji kita usaha...kan dia dah dapat interview kat kl...so bukanlah selama-lamanya dia nak jadi nelayan kan.






p/s: tetiba je nak buat en3 merapu nie he3.....

Wednesday, January 11, 2012

perlu ke berkata- kata


Kadang- kadang rase orang tu tak jujur ngan kita, macam- macam alasan yang diberikan, maybe untuk mengelak atau menpergunakan kita,  but i tak kisah pun kalau nak reka cite or nak bagi pelbagai alasan...i stiill percaya Allah akan tunjukan kebenaran jugak one day...tawakal kepada Allah dalam segala hal dan terus perbaiki diri.. :)…dan percaya serta yakin dengan Allah, mungkin itu yang terbaik untuk kita. sesungguhnya dia lebih mengetahui dilangit dan dibumi.

p/s : paling penting jangan mudah percaya kat orang kot kan..


Tuesday, January 10, 2012

petua hilangkan ulser mulut / lidah

sekarang nie musim panas kat tempat aku, tempat lain maybe musim hujan or banjir kan....ampa pernah tak kena ulser mulut? serius sakit giler kan time nak makan, tambah2 kalau makan makanan pedas...waaa sekarang aku menderita ulser lidah bab-bab makan tu aku tak kisah lagi, mai tang nak tido tu yang tak boleh tahan sakit, lidah kan asyik belaga gigi n mulut je kan, pedih ooo tido pun xlena. sebab apa ulser terjadi ek...mengikut orang tua2 hal ini disebabkan badan kita panas kekurangan air. rasanya betol le kan cuaca panas, pastu aku lak spesis yang tak suka minum air.

setelah aku google so terjumpa le petua yang paling berkesan iaitu letak asam keping/ asam gelugor. ok balik nanti cuba. sapa2 yang mengalami nasib yang sama jom cuba sama2 ek.


buah asam gelugor yang belum dipotong dan dikeringkan lagi




asam-gelugor-keping
guna yang ini ok asam keping /gelugor

yang letak dalam kuah laksa tu

TANAH LOT PENAGA READY TO SALE

TANAH LOT 4807 MUKIM 2, KOTA  AUR PENAGA,
SEBERANG PERAI UTARA.
untuk maklumat lanjut hubunggi my ofis 04-3990257 ( yanti)

                                
NO LOT PANJANG KELUASAN K/P JUMLAH
X HARGA ( RM )
LEBAR ( K/P)
1 60 X 72 4411 KP X RM 13 57 343.00
2 68 X 72 4680 KP X RM 13 60 840.00
3 66 X 52 3382 KP X RM 13 43 966.00
4 65 X 43 2775 KP X RM 13 36 075.00
5 63 X 43 2710 KP X RM 13 35 230.00
6 62 X 43 2645 KP X RM 13 34 385.00
7 60 X 43 2581 KP X RM 13 33 553.00
8 54 X 50 2917 KP X RM 13 37 921.00
9 55 X 52 3065 KP X RM 13 39 845.00
10 61 X 43 2615 KP X RM 13 33 995.00
11 62 X 43 2671 KP X RM 13 34 723.00
12 64 X 43 2726 KP X RM 13 35 438.00
13 65 X 43 2781 KP X RM 13 36 153.00
14 66 X 52 3438 KP X RM 13 44 694.00 








Newer Posts Older Posts Home