Pages

Friday, December 16, 2011

Zhifilia – Menunggu (Aishiteru)

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…


*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan


reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
kembali ke *)

ada apa dengan purple?


sebab ternampak iklan yang kat belah kanan tu ada kaler purple terus klik tengok pe benda, kaler tu yang menarik perhatian hik2.. Just Klik

Thursday, December 15, 2011

tudung cantik di JELITASARA.....

 dulu aku tak berkenan tudung express camni, maybe sebab desing dia biasa je kot, tapi bila tengok tudung fesyen camni dekat jelitasara terus jadi suka n teringin nak pakai, sekali tengok harga...erkkk xnak beli rasa cam nak buat sendiri je he3...padahal tak reti pun jahit renda dia, aku berkenan dekat renda2 tu je hik2 
 .

kebetulan satu hari tu aku p pasar malam then terjumpa tudung ala2 cam bawah2 nie terus beli, murah lak tu  je, kalau ikut harga dekat jelitasara leh dpat 3 helai ok...so beli kat pasar malam je lah tapi kualiti biasa je lah n tak dak jenama yg penting murah kan then leh tukar2 selalu.


TAPI bagi yang mementingkan kualiti dan jenama korang harus beli kat JELITASARA, desing dia cantik dan  xclusive, cantik sangat, teringin gak nak cam kat sini, tapi rasa tak berbaloi lak nak beli tudung mahal2 he3.. salah satu faktor tudung nie nampak cantik sangat adalah disebabkan model yang pakai tudung tu pun cantik gak...



 









aku pun ada tudung biru camni gak





Wednesday, December 14, 2011

dah mula suka dengan LIFEBUOY

 

kredit utuk gambar
www.mywomenstuff.com



 aku dah mula jatuh cinta ngan body wash dari lifebuoy,  yang tudung botol kaler merah tu lagi wangi dari lain, rasa cam nak makan hahahah....dan yang paling best dia melindungi kita dari kuman, cam yang selalu iklan tu.

 dulu2 aku tengok iklan nie aku ingat produk ni mahal, memang mahal kalau beli yang botol kecil, beli botol paling besar, tak mahal mana pun, dekat tesco sekarang tengah buat offer rm 14.90...tapi aku dah terbeli lebih awal kat tempat lain rm 16.90....botol  paling besar baru berbaloi. selamat mencuba :)




p/s : gambar kat atas tu botol kecil

 

Tuesday, December 13, 2011

melabur 1gram emas dalam maybank

 akhirnya aku dapat juga buka acc nie he3...setelah berfikir panjang pastu rasa rugi tak buka awal2 lagi.
dari awal tahun lagi aku dok surve pasal benda alah nie, n macam2 pendapat orang bagi, klau masa tu aku buka acc gold nie harga emas rendah lagi, tapi orang cakap baik beli barang kemas lagi bagus so aku pun beli lah gelang tangan.

masa mula2 acc nie keluar kita kena deposit 5gram tapi hari nie aku p, maybank dah tukar 1 gram pun dah boleh buka acc, so lagi mudah nak melabur kan, sikit2 lama2 jadi bukit. aku melabur berapa gram;;;rahsia2 he3.
bagi aku maybank adalah bank yang terbaik untuk melabur sikit2....ada duit je leh beli 1,2 gram dulu...kalau bank lain 20 gram keatas untuk permulaan.

sebenarnya aku tak lah berapa faham sangat pasal pelaburan jual beli nie, yang aku taw aku nak simpan je.



 kalau korang nak buka acc gold nie sila rujuk emas semasa di web maybank ok. untuk hari nie harga  dia RM 172.99/g pada kol 1:16PM  tapi masa aku buka acc tadi dalam kol 11 A.M  lebih dapat harga nie 
RM 172.12 ada beza dekat sen tu aku pun tak faham huhhuhhu...Korang hanya akan dapat taw harga sebenar emas kt kaunter je.

kalau aku jual ( ambil duit) dalam bulan nie gak rugi ok sebab harga dia rendah dari aku beli RM 165.92...bulan akan datang harga jual baru tinggi so masa tu baru sesuai untuk jual.tapi aku nak simpan je....tak nak usik pun saving nie...maybe one day bila terdesak baru gunakan, tu pun kena pasti kan harga jual tu lebih tinggi dari harga beli sekarang kan, baru untung.


kalau korang pening apa aku tulis nie sila RUJUK SINI





p/s : mari buka banyak acc, untuk masa depan anda he3...kalau aku ada banyak duit memang nak buka yg acc gold AGRO BANK, tapi sebab aku tak banyak duit maybank lebih sesuai untuk menabung emas.daripada nak kumpul2 bagi ckup harga emas dah naik lagi tinggi so Maybank pilihan aku.

Newer Posts Older Posts Home