Pages

Friday, November 18, 2011

Bakal-bakal pengantin sila amal tips ini

Bunga Mawar





Untuk menaikkan seri muka, bakal pengantin boleh mengamalkan petua memakan kelopak bunga mawar selama 44 hari sebelum tarikh perkahwinan. Dahulukan dengan bacaan selawat ke atas nabi, Fatihah dan ayat Nabi Yusof sebelum memakannya.
* kalau xdak bunga rose minum je air rose he3....
 

TIMUN
http://kimraena.files.wordpress.com/2009/08/cucumber-slices1.jpg




Lekapkan mata dengan hirisan timun selama setengah (1/2) jam. Petua ini juga dapat menghilangkan lebam pada bawah mata serta menghilangkan rasa lesu dan letih. Ia juga berguna untuk menegangkan otot bawah mata.

Lobak





Lobak yang kaya dengan serabut dan vitamin E berfaedah bagi menghilangkan parut dan menaikkan seri muka. Ia turut sesuai untuk meningkatkan kelembapan pada kulit kering. Parutkan lobak dan ratakan pada wajah seperti mask. Biarkan untuk setengah jam.

Tomato
Tomatoes

                                                         


Bagi masalah kulit kurang bermaya, gunakan tomato yang telah diasingkan bahagian dalamnya. Sapukan lendir dan biji di dalamnya pada seluruh wajah, lalu dibiarkan sehingga kering sebelum dibilas

Avocado

                                        


Bagi masalah kulit berminyak dan kandungan zat lemak berlebihan pada pipi serta wajah, anda boleh mencuba buah Avocado yang ditempek isinya pada seluruh wajah. Rawatan ini mampu menghalang tumbuhnya jerawat baru.

p/s : buah ni mahal sayang tol nak letak kat muka huhu
 

Limau Purut




 
                                    
Bagi menghitamkan rambut dan menghilangkan kelemumur, sapukan hirisan limau purut pada rambut di kepala. Limau purut juga juga dapat mencantikkan kuku dengan menyapukan jusnya pada kuku secara kerap

yang mana harus memilih...




Assalamualaikum dan selamat pagi...korang pernah ada dilema camni tak....semalam kan ada pasar malam, sebelum nak sampai tu dalam kepala otak aku dah dok fikir2 nak beli makanan apa, rasa nak makan nasi ayam, nasi kerabu...so dengan lajunya sebelum hujan turun aku bergegas le cari nasi kerabu, sekali tengok orang yang jual nasi kerabu lum datang lagi, xpa2 cari lak nasi ayam, bila dah sampai teringin lak nasi daging...cancel nasi ayam masa tu still berat hati nak tinggal kan nasi ayam, then aku pun beli sup ayam lah senang, sebenarnya suka sup n ayam gerai tu, sedap dari kedai lain.




masa dok jalan2 kat pasar malam jumpa lak ulam kesukaan aku, daun pegaga pergggghhh sedap giler kalau cicah ngan budu, kebetulan ada orang bagi budu so tengahari nanti leh balik makan huhuhu...tapi yang tak best je bila aku makan budu nie, jerawat suka naik....jahat tol arr kan jerawat tu kan....kulit nie nape thah tak leh nak terima budu n belacan, sentap tol hahahah...tapi nak makan gak sebab pegaga cicah budu sangat mengoda hati aku :p





        
daun pegaga adam banyak jenis taw, aku suka yang macam nie untuk buat ulam coz dia  lemak2 sikit bila makan, dan daun dia tebal.

yang jenis bulat dan nipis sangat sesuai buat jus.


mari berkenalan dengan budu lak
                          

                 
 aku syor kan budu cap KETEREH memang sedap taw, berbanding cap lain, camna aku leh expert pasal budu lak nie....hehehe...dulu housmate aku ramai orang kelantan. budu nia bahan asas dia ikan bilis yang diperam.


meh aku ajar camna nak makan budu, rupa budu cam air milo kan,

 masukan budu dlm piring then potong cili padi dan perah limau, pastu cicah le ngan ulam atau ikan bakar or ikan rebus, sedap kalau makan ramai2...selamat mencuba


kredit sini untuk gambar

Thursday, November 17, 2011

dress dan baju cantik murah lak tu...



aku suka design nie kalau dress labuh dh tentu aku beli, lagi berbaloi beli dress sebab kalau dh bosan leh potong pendek untuk pakai ngan seluar lak huhuhu

 suka gak dress nie, napa thah aku suka je dress hitam....dah ada dress hitam so xnak dah :p
 
ada banyak lagi dress n blous cantik2 dan murah2 kat SINI

Wednesday, November 16, 2011

awat comel sangat nie

              
              image imageimage   image image  imageimage image imageimage 

sumber : GOOGLE
  
serius aku suka tengok benda2 yang comel2 camni, pastu sayang nak makan kan....aku suka desing cup dia menarik sangat, kat malaysia dah ada jual ke...thah le...aku tak suka makan cup cake deko je cantik tapi tak sedap pun huhuhuhu.... maybe sebab aku tak suka manis2 kot. cake secret recipe suka sedap n tak manis sangat...


JOM LAYAN





    •                                                                             Chocolate Fudge 







      •                                                              Strawberry Marshmallow Cheese 

        p/s : ada sape2 ngidam cake leh terjah SINI

        carta hati

        hmm--
        hoo---
        haaa---
        hmmm--

        Engkau duduk di situ
        Diam tersipu malu
        Mahu mendekati aku

        Aku mulai resah
        Hati ku jadi kebah
        Melihat diri mu aku rebah

        Tapi hati ini kuat menyatakan
        Kau terkini duduk di carta hati
        lagu cinta kita bermula
        dari mata turun ke jiwa
        dari teman menjadi cinta
        dan berjanji untuk setia
        sehidup semati kita
        menjanji kan bahagia
        untuk kita berdua selamanya

        hmmm----
        hoo---
        lalala----
        hmmm---

        jangan engkau jangan pergi
        jangan tinggal ku sendiri
        jangan tinggal kan carta hati

        kau janji kan bahagia
        ku janji kau tak terluka
        teruslah berada di carta hati kita

        lala---
        hooo---
        lala---
        hmmm--
         
        -Najwa Latif-

        Tuesday, November 15, 2011

        betol ke REMY ISHAK dah kawen?


         
         aku suka je tengok isteri Remy nie cantik tol bertudung....ok aku suka dia kawen ngan pempuan dalam gambar nie heheheh



        aku sangat terkejut membaca tajuk kat blog orang lain yang tulis Remy dah kawen, eh bukan dia couple ngan tiz zakiah ke...kesianya kat Tiz sampai camtu aku leh terfikir kan hahaha tu baru baca tajuk je dah leh buat andaian macam-macam kan....untuk mendapat kepastian aku pun klik le LINK kat SINI



        tempat shoping tudung bawal kesukaan aku...

        aku tak dak idea untuk menulis pun, so baik aku cite kat korang dekat mana boleh dapat tudung bawal fesyen terkini, en3 ini untuk peminat tudung bawal je ok he3...yeahhh aku salah sorang dari ampa...tapi aku tak suka bawal 1...sebab lembut sangat, nak bentuk tudung susah sikit bagi aku le, 



        me with adam haris ( anak buah) nabil ( sepupu ) dah macam anak2 aku lak colour sama, semua orang ingat aku ibu adam masa p kenduri umah p.ngah aku. bawa adam sekali sebab ibu dia keja aritu huhuhu

        opppsss lari topik, ai nak cite pasal tudung bawal kerawang yang aku pakai tu le...

        untuk yang suka shoping online nie boleh le shoping dekat


        Aku rasa harga dia berpatutan dari kedai online lain
        kalau beli kat kedai lagi mahal

        Newer Posts Older Posts Home