Pages

Friday, October 14, 2011

mangkuk percuma.....


nie lah mangkuk percuma yang aku tertarik terus nak beli ubat gigi darlie. see besar tol kuasa perkataan percuma tu terus membuat perasaan membuak2 untuk membeli kan :p

 ingatkan leh dapat 2, rupanya dapat satu je...tengok dalam gambar cam besar je...padahal sederhana je...
ini ubat gigi yg saiz besar rm 7.30.
yang sederhana rm 6.30 dapat percuma piring kalau tak silap, corak jenis lain aku tak berkenan...


p/s: haruslah p beli satu lagi sebab nak mangkuk percuma hik..hik2, bilik air ada 2....tapikan aku tak suka guna Darlie...konfius2 tak faham mana harus dipilih kehendak ngan keperluan hahha

Wednesday, October 12, 2011

cili padi a.k.a cabai melaka pedas giler...

 u all pernah tengok tak cabai melaka jenis nie, kebanyak yang jual kat kedai jenis kurus panjang kan, yang spesis nie aku tak taw le pulak nama pa, orang bagi benih kat aku suruh tanam. memandang dulu aku rajin membelek pokok2 so aku pun semai le pokok cabai nie, bila dah bercambah ada orang tolong tanamkan n jaga 2pasal pokok nie subur n berbuah lebat, kalau aku yang tanam comfim pokok tu kurus je buah pun tak lebat hahahah...d'mand tol pokok2 sekarang nie kan, nak perhatian n belain lebih, ngada-ngada tol a'h heheh... yang nie dh petik buah masak, so tinggal yg lum masak je lah atas pokok.


oit banyak tol aku melalut kan, sebenarnya nak gitau cabai nie sangat pedas ok, sampai berdesing kepala otak aku huhu...aritu buat air asam cicah ikan bakar...waaaaaaaaaaa sampai nagis2 makan, tapi sedap air asam he3...


hasil tanaman belakang umah, pokok cabai nie ada 3 pokok....bukan aku yang tanam n jaga tu pasal gemuk je pokok tu ;p
merajuk tak nak tanam pokok sebab suka jadi kurus sangat hampa...

9/10/11 adam haris 1 tahun n my sister?

selamat hari lahir adam, mak teh rindu bangat kat adam, harap adam membesar dengan sihat dan selalu berada dalam lindungan Allah s.w.t. kek adam nampak sedap je kan. sambut birthday kat johor so kitaorang kat penang leh tengok gambar je lah. next year adam kena sambut birthday ngan adik adam. bulan 12 nia adik adam akan lahir, dapat sorang lagi anak buah, seronoknya...boy jugak taw letih la ibu adam jaga depa nanti, adam sorang pun buas bukan main, pengalaman menjaga adam sangat memenat kan, sib baik comel hilang penat mak teh taw huhuhu...

birthday adam sama date ngan akak aku sebenarnya....anak saudara n mak saudara date yang sama umur je jauh beza huhuhu, aku ada buat kad untuk akak aku, simple je kad tu. hadiah je lum kasi coz tengah tunggu adik aku balik nanti nak beli hadiah hp, kitaorang share duit beli hadiah. akhir kata SELAMAT HARI LAHIR BUAT kakakku yang disayangi, semoga allah panjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. cepat-cepat dapat jodoh ek, tak sabar nak dapat abang ipar :p...



Tuesday, October 11, 2011

suka veil hunny madu


Tengah-tengah dok google cari contoh veil, terjumpa gambar nie,ok dah ada idea nak buat veil, by the way dah 80% dah siap just nak tambah bahagian kepala bagi sarat sikit.....hari2 pandang kalender risau takut tak sempat siap, hujung bulan nie sepupu aku nak guna untuk akad nikah. walau kedai pengatin cakap susah nak jahit viel yang lembut, tapi setakat nie aku jahit ok je tak lah susah sangat, maybe sebab aku minat buat benda remeh temeh camni, so jadi senang kan. sebab tu keja2 camni sangat sesuai di buat dikala kebosanan hehe...


sambil jahit, sambil test kat diri sendiri tiba-tiba rasa nak kawen :p hahahah. of coz kena test berkali-kali tengok jadi cantik n sesuai ke tak bila pakai huhuhu.....

Newer Posts Older Posts Home