Saturday, January 8, 2011

bila benda alah nie leh siap agaknya..

kain untuk menjahit


benang colour2,


untuk menghasilkan  lukisan cam kat bawah nie.
aku tak mau buat bag uncang, bila dah siap jahit crostis nie aku nak frame hehehe. bila tahun thah le boleh siap, tapi aku memang suka jahit pangkah silang nie. teruja tol nak buat masa beli, tapi dah 1 week berlalu lum mula buat lagi pun.


p/s : sakit mate tol kena kira sendiri kotak2 kain tu huhuhu

Friday, January 7, 2011

baru belajar buat header blog...


aku agak ketinggalan sikit bab2 header bergambar ni, yg kat atas  nie untuk blog baru aku, tapi blog nie takan di publish kepada umum. tempat aku bercerita tentang cinta aku, sebenarnye aku memang takut sangat bila bercinta,, sebab kita takan tau apa yang akan terjadi, macam2 kejutan akan berlaku, dan di penghujung nye apa akan berlaku kita pun tak tau n tak boleh jangka, sebab tu le aku nak tulis kat blog tu. kalau baca novel, kita leh selak muka last nak tau jadi pe diakhir sekali, tapi kalau kisah sendiri mana leh selak2 muka surat  kan. kalau aku penulis novel dah tentu aku nak cerita cinta yang happy ending. so aku tengah berusaha untuk menjadikan happy ending jugak kisah aku..

aku memang ada masalah header baru nie, apasal aku letak dalam blog dia tak center cam blog korang pun



jadi rupa cam kat atas nie, tak center...ada sape2 tau tak, tolong ajar. thank's

Bloglist 2011 onceitalk.com



1. Buat satu entri bertajuk Bloglist 2011 onceitalk.com
2. Follow blog onceitalk.com
3. Letakkan banner di atas ke dalam entri korang dan link ke entri ni.
4. Tinggalkan link entri korang ke ruangan komen entri beliau

sape2 nak join klik SINI ok. 
hari ini last day 7/1/11 11:59P.M

dik akak nak join gak, harap tersenarai ek...selamat tahun baru  :)

Thursday, January 6, 2011

tulis alamat kat komen pun boleh

by the way nak gitau untuk sape2 yang menang tak dak fb tulis alamat kat ruangan komen pun boleh, sy takan publish alamat tu ok. en3 paling pendek...nie je yg sempat buat.

SENARAI NAMA PEMENANG 1ST GIVE AWAY IZYANTY COLLECTION







Lama tol kan tunggu result nie kan, terlebih dahulu nak ucapan TANIAH kepada pemenang dan TERIMA KASIH kepada semua yang sudi join. kepada yang tak menang jangan sedih2 ok, next time leh join lagi, tu pun kalau korang sudi lagi le nak join kan :).  

sebagai tanda penghargaan kepada korang semua yang sudi join GA aku nie, tolong tinggalkan link blog personel korang kat bawah nie ok untuk aku Follow korang balik, sorang 1 blog je ek hehehe..yang mana aku dah follow tak payah tinggal dah tau huhuhhu. bagi yang follow blog aku nie izyanty collection anytime leh dapatkan harga promosi, walaupun aku tak buat promosi di blogshop aku.

PEMENANG PENGOMEN TERBANYAK
CABUTAN BERTUAH



8 NAMA PEMENANG KAT ATAS NIE SILA BAGI ALAMAT KORANG KAT 

MAHA MELIHAT..

Lirik Lagu Opick feat. Amanda - Maha Melihat

(Ost. Manohara)


 Seiring waktu berlalu
Tangis tawa dinafasku
Hitam putih dihidupku
Jalani takdirku

Tiada satu tersembunyi
Tiada satu yang terlupa
Segala apa yang terjadi
Engkaulah saksinya

Reff:
Kau Yang Maha Melihat
Kau Yang Maha Melihat
Kau Yang Maha Pemaaf
Pada-Mu hati bertobat

Kau Yang Maha Pengasih
Kau Yang Maha Penyanyang
Kau Yang Maha Pelindung
Pada-Mu semua bertekun

Yang dicinta 'kan pergi
Yang didamba 'kan hilang
Hidup 'kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali
Hapus semua pedih

Andai mungkin aku bisa
Kembali tulus segalanya
Tapi hidup takkan bisa
Meski derai air mata

Back to Reff: 2x

P/S : ini lagu yang sedang korang dengar..

AYAM PENYET KE CAMNI...

menu yang kami order ayam penyet, daging minang, sup  sayur masam manis





ayam tak cukup penyet pun...sambal pedas dia sedap...lain2 tu biasa je...bak kata akak aku makanan orang susah indon...ye ke?
 kalau menu orang susah kat indon awat jual mahal kat m'sia ek. ayam  RM 8 padahal ayam goreng biasa je pun, kecik je. daging minang RM7 dlm 4 keping je dia letak. sup sayur masam manis rm3.50.  kalau nak cuba boleh le. by the way ape yang aku leh cakap yang best pun dekat sambal pedas dia je, lain2 tu biasa je, makan kedai biasa lagi murah n sedap hehehe..


Wednesday, January 5, 2011

harap u all puas hati ek esok

sok kol 2 aku dah autopublish result GA, harap korang puas hati ek..kalau ikut kan hati aku semua orang aku nak bagi hadiah, tu pu kalau korang dok dekat ngan umah aku n leh bagi by hand hehehe... aku nak menulis banyak benda sebenarnye, tapi lum sempat minggu nie memang minggu yang sibuk. rase lega cikit bila dah leh kuarkan result, tunggu nak pos barang je. sebenarnye aku jenis aku tak senang duduk bila sesuatu benda yang aku nak buat tak siap lagi. kalau ikut aku semua keja mesti siap baru aku rase lega.

NAK TENGOK RESULT GA EK...

mesti ramai yang tertungu2 result kan, aku memang sangat susah hati pasal result nie, untuk bab komen terbanyak tu tak dak masalah sangat nak tau pemenang, tapi blogwalking terbanyak tu tak leh nak kesan. so aku minta MAAF banyak2 k, sagment tu terpaksa dibubarkan, oleh kerana itu, aku nak buat cabutan bertuah le, lagi senang, aku sangat tak senang duduk selagi tak umum nama pemenang. bagi yang dah tersenarai dalam  komen terbanyak 4 nama korang takan dimasukan lagi dalam cabutan bertuah ok. yang korang tengok top 10 komen, ada yg tak join GA pun,so harap sabar tunggu ok. esok aku bagi result. bye...sangat sibuk hari ini. nak kena keluar pulak.

sape pernah naik star cruise ek?

tiba-tiba teringin lak nak naik star cruise, sape pernah naik ek..berapa kena bayar? yang trip dari penang ke phuket tu ada sape2 pernah p tak, cari kat internet tak faham lak dia punya pakej camna.

Tuesday, January 4, 2011

makan2 di Seoul Garden

 masa cuti 3 hari aritu korang buat pe ek? aku tak dak le aktiviti yang best pun, jalan2 sambil shoping n makan je. masa 1 januari 2011...p makan besar kat  SEOUL GARDEN..yang nie p makan kat Juru.
sedikit mahal le kat Juru tu sorang RM 31 sempena tahun baru je, biasa rm35 tapi setelah di campur TAX jadi rm 38 sorang. kitaorang p 4 orang.
kalau kat Gurney plaza baru rm 25 camtu, apa yang best sangat kat sini ek...korang makan je banyak banyak korang nak sampai pengsan hhahahah..
kalau p petang harga lagi tinggi ok...p sebelum kol 4 ok...


 



 mari bakar daging, banyak pilihan, pilih je semua huhuhu




nak makan ala2 korea, bungkus le daging daun salad, memang sedap


 pingan yang ada sayur nie, aku le yg ambik, wajib makan sayur..







seafood

jom buat ais kacang

p/s : ada macam2 lagi tapi khusyuk makan, malas lak nak ambik gambar 

kenapa aku tak online ek..

kenape aku jarang update blog sekarang ek..secara am nye aku memang online di hari bekerja, tapi tak leh mengadap blog sangat. awal2 bulan macam nie memang sibuk sikit ngan keja, memandangan internet slow sangat aku pun xleh nak buat apa sangat bila online pun.  ingat nak tambah kelajuan berukband nie le, slow sangat, selalu dok heran apasal dah bayar pun still lembabkan, sebenarnye kan tempoh beruk aku dari 15-16 bulan berikutnye, selagi tak cukup tempoh sebulan dia takan laju. dalam tempoh sebulan dah limit awal so memang hampeh le kan dia punya slow.


Monday, January 3, 2011

SECARA RASMINYE PERYERTAAN DAH TAMAT



Assalammualaikum dan selamat pagi, SELAMAT TAHUN BARU...semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnye. lambat tol kan ucapka tahun baru, almaklum le cuti 3 hari, disebabkan aku tak online di hari cuti, so baru arinie leh wish.



1st GIVEAWAY IZYANTY COLLECTION dah tamat tepat jam 11.59pm 31/12/10.

nama-nama pemenang belum diumumkan lagi, harap bersabar ek, aku akan kira secara manual sama, so terpaksa ambik masa sikit, hari nie pun agak buzy ngan keja. by the way kalau nak tengok keputusan tak rasmi korang leh skrool ke bawah sekali..