Pages

Thursday, December 30, 2010

ko sape ek khairul Fahmi Che Mat?



sana sini dok cite pasal mamat nie kan, sape le pulak mamat nie aku pun tak tau, tengok gambar kat blog2 korang owhh...mamat mate sepet nie rupanya. semalam aku ada tengok dia gak dah camera dok fokus kat dia, banyak kali gak lah pengulas dok sebut, ada aku kisah ko sape heheh...hampeh kan aku, tak kenal. masa semalam aku tengok dia naik ambik hadiah tu, korang tau dalam kepala otak aku cakap pe, eh ada gak ek mamat cina dalam pasukan malaysia, takan pemain import korea lak kan, sebab m'sia ner ada pemain import pun kan. thah le, aku pun tak tau hahaha


 
semalam tengok tak ensem sangat, arinie usya2 gambar masa mula2 depa couple, cute lak rambut camtu, cam pelakon korea lak heheh...terlalu obses ngan cite korea hik2..siapa lak sebelah dia tu ek..nie awek dia tau, ada kisah cinta depa lagi tau dalam blog awek dia, tiba2 lak aku terminat nak baca setelah tengok gambar dia dulu2 hahahah. suka lah time rambut kat atas tu,oooppppss sila sedar dia adalah bf orang ok. buatnye bf aku terbaca aku tulis camni, mau gaduh nie, tapi xpe relax2 terus kan membaca n aku akan tulis lagi. lagipun bf aku ner tau pasal blog aku nie.
 
awek dia cute gak kan, mula2 tengok gambar dalam masa dia tengok perlawanan bola sepak kat bukit Jalil tu, nampak cam biasa je. setelah make-up baru aku perasan dia cantik gak kan, keje pe thah le, model ke? thah ada je gambar ala2 model kat blog dia, nyibuk tol aku nak tau gak kan.kalau korang nak nyibuk2 gak leh baca kat blog awek dia ok


SOK CUTI UMUM KAN?

Perdana Menteri Beri Cuti Umum Pada 31.12.2010 Sempena Kejayaan Piala Suzuki AFF 2010



 Malaysia menang agreget 4-2 ngan Indonesia semalam kan, aku tengok kat part last je dekat2 nak habis lagi 10 minit heheheh. aku memang tak minat bola pun, pagi nie aku buka blog, cam biasa tengok komen kat blog dulu, pastu baru tengok dashbord tekan satu2, eh tengok2 ada org tulis pasal cuti umum esok, betol ke nie, so klik le satu blog then baca, betol le depa tengok kat ASTRO. umah aku ner ada ASTRO tu pasal aku tak tau, bagus gak ek ada blog leh tau macam2. dah aku jarang tengok berita kat tv, tengok tv pun time ada drama petang2.n drama korea malam. tu je aku tengok.

 akhirnye ada gak cuti derect 3 hari heheeh. sebelum nie dok frust sebab new year jatuh hari sabtu, waaa tak dak cuti ganti le kan kalau jatuh hari sabtu. cam biasa je cti 2 hari tiap-tiap minggu. selamat malaysia menang bola  gak aku cuti derect 3 hari hehe... TANIAH KEPADA PEMAIN MALAYSIA.

 Sangat suka lah korang menang sebab aku leh cuti huhuhu.

p/s : pas baca pasal cuti umum kat blog, terus aku msg bos aku tanya pasal cti,
aku : sok cuti umum pasal menang bola sepak, so boleh cuti le kan?
bos aku reply : OK
yeahhh aku leh cuti hahaha
aku je leh dapat cuti nie, org yg keja kat side tak leh  cuti pun.bos aku pun tak cuti

JUMAAT CUTI 31/12/2010

Wednesday, December 29, 2010

sape tau, tolong ek

aku dok pening cari widget top commenter n top blogwalking...dah test asyik tak jadi je nie...

boleh tolong bagi link toturial yg mudah nak buat tak? ok terima kasih...cepat2 tolong, kang tak dak pemenang lak nanti hehehe.

HADIAH DARIPADA PENAJA GA

SETIAP YANG MENANG AKAN DAPAT 2PCT

NAK TAU BARANG PE KLIK SINI




LAST DATE 31/12/2010 11.59PM

HADIAH GA UNTUK 8 orang

aku dah tak tau nak buat pe kat blog, internet sangat lembab nie. nak kira pemenang je nie, lagi 3 hari je kan akan berakhir, tak sabar nak bagi hadiah kt korang. aku tambah 1 lagi hadi f. magnet tu bagi cukup semua 8 hadiah, maksud 8 orang akan dapat le. hadiah pihak penaja lum publish lagi kan. nanti aku publish ok.

Tuesday, December 28, 2010

teramat buzy arini + letih

sangat letih arr arinie, banyak aktiviti kat luar lak...tak dan nak tengok blog pun...sekali sekala je pun yg sibuk, baru rase datang berkerja kan...selalu mai dok relax2 je dalam ofis.by the way nie pun lum siap keja. ada tanah lot baru akan dibuka ada sape2 nak beli tak?

wajib singah sini bila balik dari air terjun sedim


  


gambar p.cik google


Sape pernah p air terjun sedim, aku dulu2 ada le p, sekarang dah tak minat camtu, lagipun macam2 kes penyakit sekarang so takut nak p mandi. Tapi aku dok tengok ramai gak orang dop p kan. Macam mana aku tau kalau aku tak p ek. Sebenanye sedim tu dekat je ngan umah tok aku, sejak akhir2 nie rajin balik umah tok aku, tu pasal aku tau heheh…kat sana leh buat macam2 aktiviti kan, 

Di antara aktiviti yang menarik dan selalu dianjurkan di sini ialah : Jungle Trekking , Night Walk Jungle Survival, Gunung Bintang Summit , Sedim River Exploration , Lubuk Kawah River Crossing , Summer Camp, Motivational Camp, Teambuilding, White Water Rafting, Family Day & Treasure Hunt. 



gambar p.cik google

Jika anda dari selatan melalui lebuhraya PLUS, selepas Toll Juru iaitu di Seberang Jaya  gunakan jalan susur ke Grik kemudian masuk ke BKE (Butterworth Kulim Expressway). Jika anda dari Utara anda boleh keluar di Sungai Petani dan menuju ke Baling.

Selalu lepas balik dari air terjun sedim aku selalu tengok ramai tol orang singgah makan kat satu kedai nie. Aku pun selalu singgah gak kedai makan tu, memang sedap arr makanan yang dijual kat citu, dah le murah lagi sedap lak tu.



kalau dalam perjalanan balik  kedai nie terletak sebelah kanan jalan, berdekatan kedai tu kawasan umah orang ada 5 biji buah umah yg berkembar. dah leh nampak kain rentang tulis  










Kawasan dalam kedai tu pun bersih dan selesa, kalau nak suasana berbeza leh makan kat meja yg kat bawah pokok tu, sangat suka kedai nie tau.


jom tengok menu pe yang ada, ada macam2 gak. harga murah le dari kawasan aku huhuhu..makan panas2 memang sedap.


mee kuah nie sangat sedap, balik umah sampai teringat2 nak datang lagi tau. korang mesti cuba tau kalau p sana.


Bakso nie pun sedap gak. sup n bebola ikan  sendiri memang best arr



yang nie mee goreng, aku oder bawa balik, dah sejuk arr sampai umah, kalau makan kat sana, memang sedap arr,makan panas2


nasi goreng kampung, bawa balik makan kat umah untuk mak aku...



Monday, December 27, 2010

KISAH KITA AKAN DI REMOVE


Ada sape2 perasan tak, kat blog aku ada lebel KISAH KITA, nie konon2nye novel cerita cinta aku le, tapi terpaksa diremove ke blog baru, so aku buat satu blog khas untuk KISAH KITA....so mulai tahun depan tak akan wujud lagi kisah cinta dalam blog personel aku nie izyanty collection, Bila baca balik cam nak muntah lak. baik aku jangan tulis kat blog nie kan, nanti orang lain lak naik nyampah. blog baru tu just untuk simpan kisah cinta aku je. tak akan dipublish kepada umum, dan blog tu pun aku tak letak tempat untuk follow. maybe 2,3 tahun baru akan dipublish.

tiba-tiba nak jadi penulis novel lak kan heheh..aku ada gak tulis carpen dalam kertas, tapi malas pulak nak menaip balik. cerpen tu tertulis time aku tengah bosan di ofis.

oren cameron sangat manis dan besar


tahun nie p cameron baru tau yang kat sana pun leh tanam limau oren camni, besar2 lak tu oren kat sana, memang ditanam kat cameron ok, buah dia sedikit bujur dan besar, manis sangat n banyak air. diaorang pangil oren madu kot, ke limau madu thah,  buah oren nie 1 kg rm7. 1kg tu leh dapat dalam 4 biji je pun. daun pun tak buang lagi n daun hijau lagi memang fresh le. oren nie ikut musim baru ada, masa dulu aku p tak jumpa pun buah nie.sekarang tengah musim dia kat sana. teringin nak tengok pokok dia, tapi asyik hujan je, tak melawat ladang pun.

500 BLOG

banner-ben-3
 untuk JOIN KLIK SINI
  

Tuliskan serba sedikit 

mengenai diri anda 

nama penuh aku IZMA YANTI BT MOHAMAD, kat blog aku letak izyanty je kan, iz kat depan tu orang selalu ingat gabungan nama ngan bf, tapi bukan camtu le, aku jarang bercakap ngan orang tapi bila menulis banyak lak benda aku nak bebel hehehe.. 

 tujuan jadi blogger ..

kenapa aku nak jadi blogger sangat ek, sebabnye aku ada banyak masa terluang kat ofis, aku tak tau le pulah istilah blogger nie, yg aku tau mula2 dulu nak tulis blog je sebab suka2, lagi satu aku suka baca apa yg orang tulis. rasanye aku lebih suka membaca dari menulis kot. kalau menulis nie kena ikut mood dan idea baru leh menulis. bila balik dari keja aku takan jadi blogger, bila kat rumah aku terpaksa lupakan sekejap pasal blog.


p/s : aku tak pasti blog aku leh tersenarai lg ke tak, sebabnye aku baru online pg isnin. 
harap2 dapat ek en Ben. :)

Sunday, December 26, 2010

JAMBU EPAL..

Pernah makan jambu epal tak, jambu nie ppopular kat cameron, dan RNR yang berdekatan dengan situ. dulu masa mula2 p sana, tengok buah nie ingatkan memang ada pokok jambu epal yang diaorang jual kat bawah nie.








rupanye nie jambu jeruk, depa buang kulit, pastu baru celup pencelup, makan memang le sedap manis. turun kat bawah kn terus makan, biar 2,3 dah masam tak tahan pun. aku dok cari maklumat pasal buah jambu nie, then terjumpa satu fakta pasal nie. tapi aku tak makan sangat pun buah nie. dok ada lagi dah masam, beli 3biji rm10. kalau besar 2 biji rm10.

Jambu-epal penyebab masalah tingkah  laku

Oleh Wan Razaisyam Rashid
Source: Utusan Melayu Online

KUALA LUMPUR 14 Mei ½Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) hari ini mengeluarkan amaran kepada orang ramai mengenai penjualan ambu-epal yang dipercayai mampu menyebabkan masalah tingkah laku seperti panas baran, kurang tumpuan, hiperaktif dan tindak balas alergi di kalangan remaja. 

Menurut kenyataan tersebut, hasil ujian makmal yang dilakukan CAP mendapati bahan pewarna tiruan yang digunakan terhadap jambu (guava) tersebut merupakan punca tindak balas agresif terhadap perlakuan tersebut.
STRONG>Jambu (guava) itu dikupas kulitnya berbentuk epal kemudian dicelup ke dalam pewarna makanan tiruan.

 pewarna yang digunakan ke atas jambu tersebut ialah rillian Blue dan artrazine bagi menghasilkan warna hijau manakala armoisine pula bagi warna merah,  menurut kenyataan itu.
Justeru, orang ramai dinasihatkan jangan tertipu dan mempercayai buah itu adalah kacukan semula jadi sedangkan ia nampak segar kerana sudah diwarnakan.

Jelasnya, Agensi Standard Makanan di United Kingdom (UK) juga telah mengkaji keselamatan bahan penambah ini sejak tahun 2000.
Dengan itu, CAP menggesa pihak berkuasa terutamanya Jabatan Kesihatan Cameron Highlands terhadap pihak terbabit dan menasihatkan pembeli tidak membeli jambu-epal kacukan itu.

Newer Posts Older Posts Home