Pages

Friday, November 12, 2010

JOM BUAT PELARIS PERNIAGAAN....

wei laju je ek korang klik ek...nak pelaris perniagaan ek??? ok bagi duit pengeras dulu k...sanggup tak??? aku tolong rekemen tok bomoh nak,..pelaris peniagaan nie bukan guna bomoh k, boleh ke pakai bomoh ek? tapi aku tak lah percaye sangat bab bomoh nie, kalau betol2 ustaz tu boleh le diterima gak kan. aku ada jumpa satu web nie dia ada jual pelaris peniagaan guna kertas bulat yang ditulis ayat Al-quran..dia jual harga rm50 kot satu, tapi kan cam kurafat je kan percaya benda2 camtu kan, kat situ ada tulis untuk melariskan perniagaan letak kertas tu dalam laci duit niaga kita, aku rase benda tu dijaga oleh jin je, ada lak leh buat camtu dah le jual secara online pelaris tu, nak hantar cara pos. korang jangan sibuk2 lak nak beli, silap2 nanti benda tu ada penjaga,


KAT SINI AKU nak bagi TIPS untuk melariskan perniagaan, nie sepupu aku yang gitau dia dapat dari arwah tok wan aku, dulu tok wan aku buka kedai runcit . setiap hari korang baca bismilah 789x , lebih tak pa,  insyaallah rezeki tak putus2. walaupun hari ini kita dapat cikit, tapi sok mana tau dapat lebih kan, yang penting duit xputus lebih baik dari tak dapat langsung kan.
dulu aku rasa cam susah gak lak nak baca sebanyak tu kan, masa tu xbuat bisnes pe pun lagi, so tak amal le sangat zikir bismilah nie. tapi sejak aku buat bisnes kecil-kecilan  sendiri nie, memang le aku nak usaha betol2. so aku baca le slp solat, sebenarnye sat je pun zikir nie. alhamdulilah rezeki kita takan putus, tapi kadang2 aku terlupa gak nak zikir, tolong ingatkan aku ek kalau aku terlupa.

apa yang penting dalam perniagaan adalah USAHA, DOA DAN TAWAKAL, terima kasih buat sepupu aku yang banyak bagi tips dan motivasi. dia cakap bila kita rase down dalam bisnes cepat2 baca buku motivasi k.

pada mulanye aku rase susah nak mulakan bisnes kecil-kecilan, ada ke orang nak beli apa yang kita jual, nak tanya orang pun malu tau, aku dah stail pemalu sikit, ada gak lah minta tolong kawan2 tolong jual kan, ada yang positif ada yang tak. so aku xleh paksa kan walaupun aku nak bagi komisen kat depa. sebenarnye Allah tu maha mengasihi dan maha berkuasa kan, dia buka jalan untuk kita kalau kita berusaha dan tawakal. Alhamdulilah bisnes kecil-kecilan aku berjalan ngan lancar secara  online dan offline. tapi aku tak lah kaya n berjaya lagi pun, aku just tawakal je buat bisnes nie. just keja sampingan je. untung sabut timbul le. one day mana tau leh berjaya cam orang yang dah berjaya kan..insyaallah. kita perlukan langkah yang pertama untuk menuju ke langkah yang lebih jauh...kalau tak mula langsung mana nak sampai kemana-mana pun kan?

so korang jangan risau, walaupun kita telah usaha tapi still tak nampak jalan, sebenarnye Allah dah buka peluang yang lebih besar lagi buat kita, yang penting jangan putus asa. akhir kata anda buat anda dapat heheh...pinjam sat ayat ustazah norbakyah...tol ke ek aku eja camni.

p/s: aku tak layak nak bagi tips kat atas nie pun kan, bukan berjaya lagi pun, tapi orang yang kasi tips nie kat aku, so kita sama2 share le ek, sape yang buat dia le yang dpat, sape tak buat tak dapat  le kan.

SANGGUPKAH KITA MEMBIARKAN AYAH, SUAMI, ABANG DAN ANAK2 LELAKI KITA MASUK NERAKA...???

" Sebab Utama Lelaki Ditarik Ke Neraka Oleh Wanita !!!!!!!!"



Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:                             

1. Ayahnya  : Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan  anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya. Dia  membiarkan anak2 perempuannya tidak  menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke  neraka oleh anaknya.

             (p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?..pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya,    maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)


 2. Suaminya apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya.
Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm  neraka.

             (p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia?Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya  mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .)


             3. Abang-abangnya apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya.
Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari  ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat  kelak.

             (p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas...) kau juga akan dipertanggungjawabk an diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn       maksiat... dan tidak menutup aurat.)                        


            4. Anak2 lelakinya apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam.    bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya.. .maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabk an di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

             (p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu....nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa...     krn ibu              juga insan biasa...) x lepas dr melakukan dosa.. selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika              tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)      

 Lihatlah....betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka.



             Firman Allah S.W.T;                            "Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu              dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu... ."

astagfirullah.....


copy paste from fb -by Fidah Isabel 


keja baru aku...

buku pilih ikut colour kesukaan aku heeheh

Alhamdulilah rezeki bertambah sejak akhir2 nie, bukan tukar tempat keja baru, semuanye tak tukar pun, just tambah keja baru n gaji baru. sebelum nie aku keja ngan anak menakan big bos aku, untuk keja baru nie baru aku keja ngan big bos... maksudnye aku ada dua bos untuk bisnes yang berbeza dan dapat 2 gaji. bersyukur sangat. by the way jaga akaun tak susah pun kan, lain le kena p tapak projek, aku tak mau  arr panas huhu..

kalau korang tengah cari lembu nak buat korban or kenduri leh cari aku, ehh silap bukan aku bos aku, urusniaga bukan aku yang uruskan. kalau tanah lot aku yg urus..bos aku punya harga lebih murah dari pasaran k. best kan kalau kaya camtu leh jual murah2 untuk tolong orang. aku pun nak gak kaya cam bos aku, sambil tu leh tolong orang. aku suka sangat konsep bisnes bos aku patut arr dia sentiasa murah rezeki je kan.

sekarang nie aku tengah pening gak sebenarnye sebab aku kena handle 3 keja + 1

syarikat kontraktor
tanah lot
bisnes lembu
+
bisnes sendiri

blog aku camna lak kan?? xpe slow2 ar kan
account bisnes aku yang  kucar kacir cikit aku tak sempat nak rekod, nak kena ingat balik urusniaga.
mula2 je kot ek serabut sikit, harap pas nie semuanye dipermudahkan Allah..amin.
aku nak buat GIVEAWAY ada sape2 nak join tak?? nak kena buat banner dulu, tak terfikir lagi nak buat GA untuk apa, tapi hadiah dah ada, korang ada idea tak ???

Thursday, November 11, 2010

my blogshop bertukar nama...???

aku tengah renovation blogshop aku, sikit2 nak tukar...pasnie rasa cam nak tukar banner baru lak untuk blogshop aku nie, so yang baru aku tukar adalah nama je dulu...sebelum nie kan izyanty collection shop kan...ok meh tengok nama baru lak...sesuai ke tak ek??? 


nak tukar templete baru lah, tapi lum cari yg sesuai lagi,
nak beli barang2 spa masuk SINI K

untuk apa ek orang request camni ?

aku xfaham le nape orang request camni, twitter aku xtau nak guna sangat, tujuannye untuk pe benda alah kat atas tu ek, aku xbagi le user name n password. tiba2 je benda alah nie selalu gak kuar. hari tu facebook aku kena hack kot, kena tukar password baru lak.

pagi yang panik...


Pagi tadi masa aku masuk ofis pe lagi buka lappy aku, then terus connet internet, tapi aku dah cuba banyak kali apasal xboleh pun, aku baru je bayar bil kemarin, ke aku silap bayar ke ek, sebab aku bayar online, risau gak lah xpernah bayar sendiri secara online, selamat bil aku bulan lepas rm 6.80 je yang aku bayar. Mesti korang heran kan apasal sikit je bil bulan lepas aku kan…leh jadi camni sebab aku dah terbayar lebih bil arr…mana aku tau, setiap kali aku xleh connet aku ingat kena block, so aku p le bayar lagi, padahal kan memang kadang2 maxis problem.

 Macam pagi tadi memang aku ingat nak p kedai maxis  nak bayar bil lagi. Masa tu awal lagi, kol 10 baru kedai buka kan so sementara aku tunggu kol 10 aku dok siapkan tempahan aku untuk dipos, aku tengok berukband aku dok dalam plastic span aku ler…hahahah sengal tol aku pagi2…aku xpasang berukband kat lappy aku rupanye hik2….cisss buat penat je aku panic huhuhu…tapi apasal dok lembab je tenet nie, aku dah bayar le, ke betol aku silap bayar bil ek, dia tak kuar pun nama aku masa bayar bil, dia kuar nama maxis je, satu lagi aku confuse gak nie, aku bayar bil elektrik guna maybank2u, tapi xkuar pun nama mak aku, kuar nama tnb je. Sape yang selalu bayar online bil2 gitau le aku betol ke tak macam tu…..nanti xpasal2 aku kena bayar 2x lak.

Wednesday, November 10, 2010

nuffnang baik tol ek...bagi aku 3.....?

apa yang 3 tu ek....RM 3K...300...ke 3 ringit je ek....hahahah bukan nak cite pasal duit k..tapi aku suka le dia bagi aku 3 tu, tapi cam sia2 gak la kan, bukan ada orang masuk blog aku sangat pun followers pun cikit je...pastu aku dok heran apasal earning aku  tak banyak kan, iklan ada je selalu...duit sikit je pun huhuhhu..ini tak adil tau, banyak le aku punya tak adil, dah blog aku yang xbest nak kecoh2 lak kan, nak buat en3 pun pemalas....blogwalking pun dah jarang sekarang, insyallah pas nie aku dah lapang sikit leh blogwalking...bolej je kan nak autopublish time kita buzy, tapi kan disebabkan aku nie pemalas so aku xbuat le :p


en nuffnang bagi aku 3 iklan dalam satu masa  kat 3 tempat nie sebenarnye..thank's ye en nuff...tapi kalau bagi banyak duit lagi aku suka....hik2  ....hahahah dasar mata duitan tol kan...dah dapat banyak iklan xreti2 nak update blog lagi kan....sendiri mau ingat arr kan....duit xdatang bergolek kan, duit berlari2 kita kena kejar heheh..apasal aku mata duitan lak hari nie kan, duit bukan segala-galanye tau...yang penting enjoy berbloging....aku tak suka tekanan untuk dapatkan duit, 2pasal blog aku sepi je hehehehe... dalam erti kata lain aku nak keja senang je, pastu dapat duit huhuhhu...cam keja aku yang sekarang nie..Allah memang memahami aku bagi keja senang camni, Alhamdulilah...pergi keja xpayah lintas jalan, tak sampai 5 minit dh sampai tmpat keja , takdak tekanan keja, leh buat cam ofis sendiri lagi tu, dok relax je banyak...suka2 sangat...

jom tengok iklan yang dok menari2 tadi masa aku buka blog aku

nie bahagian header


nie bahagian tepi kanan



nie bahagian bawah en3..



Dalam Sujud Cintaku

cam tajuk novel lak kan, lamanye tak baca novel...rindu2 hahhahah...kelakar kan ngan novel pun aku leh rindu, nie bukan tajuk novel k, cuba dengar sendiri kat blog aku baru tau, selamat mendengar....


Dalam Sujud Cintaku

Kau berikanku segala-galanya
dan Kau mengujiku dengan cinta dunia
yang sungguh indah dan
Kau hiaskannya dengan intan permata
dengan jua wanita
dan kedudukan yang memalingkanku
daripada-Mu

Dalam menikmati kurniaan-Mu
tak terucap lafaz terima kasihku
namun untuk jadi yang terbaik
juga masih belum kumampu

Dalam sujud cintaku
fanaku diulit rindu
getirnya cemas di kalbu
takut hidup tanpa redha-Mu

Hanya kerna-Mu Tuhanku
aku hidup dan ku akan
kembali pada-Mu
hanya pada-Mu dalam
sujud cintaku.
 
 
Album :
Munsyid : Abd Halim - Devotees
http://liriknasyid.com
 

Tuesday, November 9, 2010

ALHAMDULILAH...SELAMAT PERGI & BALIK

Pagi semua, akhirnye hari nie aku boleh online gak, selepas 4 hari pergi bercuti ke johor... best sangat dapat jumpa muhammad adam haris, tapi dia banyak tido le pulak, biasa arr kan baby baru lahir, memang banyak tido kan, sedih arr masa nak balik,rindu adam....letih n ngantok lagi nie, semalam kol 10.30 baru sampai umah, n pagi nie dah masuk keja...cepat le sikit masa berjalan...aku nak balik tido nie.huhuhu..semalam hujan lebat masa balik, memang menakutkan atas hightway...sok lak sambung cite....heheheh...

Newer Posts Older Posts Home