Friday, June 25, 2010

AKU TELAH CURANG.....??????

Kisahnye terjadi petang kemarin, setiap hari khamis memang ada pasar malam kat kawasan umah aku. lepas balik keja aku terus p pasar malam sorang2. selalunye aku p ngan mak aku, so terpaksa le berjalan sorang2. time aku balik keja orang xramai lagi, so senang sikit nak berjalankan. aku pun beli la makanan yang mak aku pesan, masa aku dok tunggu adik kedai 2 bungkus,mata aku terpandang sesuatu, 
korang cuba teka apa yang aku terpandang ek....
.
.
.
.
.
.
.
ada mamat ensem tengah ngorat aku
'
'
'
SORY salah tray again
;;
mamat kurang ensem
;
pun salah gak
sebenarnye.......
( xdak sape2 pun ngorat aku )

aku ternampak nasi daging ngan air asam, tergoda terus, terus aku terlupa pada bihun sup kegemaran aku 2, penangan nasi daging  2 telah membuat aku curang terhadap bihun sup. padahal aku xpernah mis beli bihun sup setiap minggu kat pasar malam. aku suka makan bihun sup kat pasar malam  sebab sedap ada kedai tertentu je yang aku akan beli, yang betol2 kena selera aku .

Balik umah aku pun dengan xsabarnye  makan nasi daging tadi, alamak xsedap pun, disebabkan lapar aku pun makan separuh jugak le nasi 2. tapi dalam ati aku rase menyesal tol xbeli bihun sup, teringat2 kat bihun sup.padan muka aku curang ngan bihun sup sangat kan huhu...apasal le aku xbeli dua2 je kan.

petang nie mak aku buat bihun goreng,ok le jugakan xdapat makan bihun sup,bihun goreng pun ok gak.aku siap pesan masukan tauge dalam bihun, asalnye mak aku xnak letak, sebab akak aku xsuka, tapi aku nak gak tauge,sory le my sister u kena asingkan tauge nanti. dia sorang xmakan tauge, semua orang lak xleh makan ner aci kan. aku dah le suka makan tauge nak gak....hehehe....

fokus...fokus...

Aku ada masa sampai petang nie je,untuk siapkan baju sepupu aku,walaupun ati aku lebih berat nak berblogwalking kat kat blog orang lain n kemaskini blog aku. ingat nak edit cite ketika cinta bertasbih nak masukan dalam blog aku, tapi xsempat lagi insyaallah baju 2 dah hampir siap. kalau sempat aku akan masukan novel 2 arinie. kalau x minggu depan le pulak. sok sabtu dah sibok tlong utk majlis sepupu aku. lagipun ari cuti aku xonline coz banyak keja umah nak buat, pas 2 nak kuar merayau lak 2 pasal xdak masa.

Aku terpaksa jahit kat office, sebab semalam aku tido awal, ner sempat nak buat. ari cuti lak kuar berjalan. lagipun jahit manik xleh jahit2 lama2, lenguh tangan n lenguh duduk lama2. 2 pasal aku perlukan masa seminggu untuk siapkan. buat partime leh la kan, full time pinau mata arrr. dah le memerlukan kesabaran yang tinggi semasa menjahit.Apa2 pun sebab aku buat sebab aku suka n minat.

p/s : aku akan post n3 gambar baju 2 lepas selesai majlis nanti, xsuprise dah le kan kalau orang dah tengok dulu. aku harap sepupu aku suka. \(*.*)/

Thursday, June 24, 2010

RUMAH AKU NIE ZOO NEGARA KE EK..?

Best kan p zoo, masa zaman kanak2 p zoo le paling best, kalau zaman sekolah tadika mesti rombongan gua kelam je.  tapi seronok le kan budak2 le katakan. kalau orang tua2 lak, oppss bukan tua vateran lak suka  buat rombongan p padang besar pe lagi shoping arrr. kalau aku lak buat trip P Langkawi, jom le join 3 hari 2 malam RM 150. ada n3 pasal trip langkawi kat blog aku, sila baca k.

kat atas 2 dah lari tajuk tapi xpe anggap je iklan huhu....aku nak cite pasal haiwan peliharaan orang lain sebenarnye, orang lain yang bela tapi kat umah aku lak yang jadi cam zoo lak. Aku memang pelik tol apasal haiwan2 nie suka melepak kat umah aku. yang pertama suka melepak kat umah aku adalah :

KUCING

camner ek nak cite pertemuan ngan kucing nie,aku dah ingat bukan pertemuan pun,sebenarnye kucing nie kucing jiran aku. satu ari 2 dia datang umah dengan tiba2. so xkisah le lagi pun tahu kucing jiran aku pagi sampai petang dok melepak kat umah aku, malam baru dia balik umah tuan dia.Dah ari2 dok mai umah aku pas 2 xmau balik terus, tuan dia datang ambik pun, still lari datang umah aku, apa yang best sangat kat umah aku pun xtau,memang le kitaorang rajin gak bagi makan kat dia,tuan dia pun bagi makan gak,tapi dia seronok dok umah aku lagi, padahal kitaorang xbagi dia masuk dalam umah pun. tido kat luar je. kalau dengan tuan dia leh dok dalam umah lagi. pelik tol kucing nie. aku xsuka pegang kucing, tapi still gak bagi makan kat dia. yang aku begang sangat bila dia lapar mesti cari aku ngan bunyi dia yang bising 2,aku lambat sikit bagi makan kaki aku lak yang dia terkam. xkenang budi tol kucing nie,ingat kaki aku leh makan ke apa. disebabkan dah bertahun dok kat umah aku kitaorang pangil le nama dia oren,sebab bulu dia colur oren. oren bila nak balik umah tuan ko yang btol ek.umah aku mana ada kucing lain pun. memang xsuka bela haiwan.

AYAM

ayam nie pun satu masalah gak, kalau ayamas ok le jugakan sedap huhuhu...banyak lak 2 datang melepak. dah le suka merosakan tanaman aku, pas 2 xdak kesedaran sivil tol, membuang najis atas lantai belakang umah aku. ingat aku xdak keja nak buat ek bersih lantai ari2. tanya jiran2 ayam sape semua xnak ngaku. geram tol aku tangkap sembelih kang....ayam nie selalu menyibuk time kucing nak makan, OREN takut dia blah dulu.  ayam nie suka rebut makanan kucing, jahat tol....so kadang2 terpaksa tunggu oren makan bagi habis,takut ayam kacau. lawak pun ada gak aku tengok oren nie penakut kt binatang lain.


LEMBU

lembu lak suka datang petang, umah aku kan ada padang permainan kot, tempat depa berehat2 sambil makan angin  n yang seangkatan denganye.  xsuka tol lembu nie,dr xdak nyamuk sampai ada nyamuk,nie semua sebab lembu ar. bab makan pokok bunga aku lagi nak sakit ati. dah cakap banyak kali kat tuan dia, still cam2 gak. bila malam terlepas kawasan umah aku gak nak datang, bisang tol dok bunyi, lembu 2 dok teriak nak balik xjumpa jalan,ye ke?? betol le kan lembu kan kurang bijak 2 pasal dia xreti balik sendiri.


pas nie apa lagi ek : itik pun ada gak..........

p/s : camnie le keadaan kat kampung kan, n aku xkisah jadi orang kampung, n xmalu nak ngaku dok kt kampung. Rumahku syurgaku \(*.*)/. aku memang suka dok kat kampung.

iz : nie sekadar luahan perasaan je,sebab aku memang xberani nak sound orang heheh....so rasa lega sikit luah kat blog sendiri heheh....

Wednesday, June 23, 2010

AKU DAH BUANG K..

Sape2 yang selalu masuk blog aku mesti perasan ( ada ke org masuk selalu ek? ),blog aku dah sunyi sepi kan. jiran tetangga dah complen pasal letak lagu buat terkejut orang n yang ada sakit jantung mesti lagi teruk lak. so aku dengan prihatinnye tentang kesihatan rakyat malaysia, telah membuang lagu dari blog aku. memang aku nak buang pun sebelum nie, sebab akak n adik aku pun complen bising. ( padahal depa bukan masuk sangat pun blog aku ). lain orang lain carakan, dad y aku letak lagu yang aku suka kt blog untuk aku lepak2 kat blog sendiri, aku tau nape depa terkejut bila masuk blog aku bila dengar lagu,depa buka volum sound kuat sangat 2 pasal le, macam aku memang buka  volum slow  kat labtop aku n bila aku masuk kt blog orang lain yang ada lagu aku x terkejut la kan. apa2 pun masing2 punya citarasa kan.

kadang2 aku suka masuk blog orang untuk dengar lagu. tapi yang pasti aku suka masuk blog orang untuk baca n3 yg menarik, masa aku banyak abih untuk membaca dari tulis kat blog sendiri huhu...dulu masa xdak internet aku akan beli macam2 majalah untuk aku baca, novel aku pinjam je  heheh...harap2 yg lepas 2 jangan ada yang terkejut sakit jantung. nanti aku akan rasa bersalah seumur hidup.

Tuesday, June 22, 2010

AKU TERINGIN........

Aku teringin nak buat bisnes,tapi xtau nak buat bisnes pe, tengok orang buat bisnes aku pun nak buat gak heheh...tengok macam best je. sape2 ada idea boleh le bagi idea ek.....

Monday, June 21, 2010

BESTNYE DAPAT TIDO......

Dari pagi sampai sekarang ujan, kenapa masa ari cuti 2 ari xnak ujan kan ( xbersyukur tol aku nie kan ) , kalau ujan time cuti mesti best tido. pagi2 isnin yang malas lak ujan, kena bangun p keja gak. aku meredah dalam hujan sampai gak tempat keja. Dah sampai office memang arr xdak keja nak buat, tapi kena datang gak. time rehat aku nak balik makan kt umah still ujan gak xpe balik lambat skit, bagi hujan xlebat baru aku balik. aku lapar bangat nie dari pagi tadi lagi aku lapar xmakan pe lagi.balik umah terus buka periuk tengok mak aku masak kari ikan,emm sedapnye..aku pun makan le sorang2,mak aku dah makan tadi,xtunggu aku pun huhuhu....paling jelous tengok mak aku tengah tido rupanye ujan2 nie..nak tido gak.banyak cantik nak tido gak 2.30ptg kena masuk office balik ek. almaklum office dekat ngan umah suka2 ati aku je nak p lambat2 hehe...mulanye fikir xmau masuk office dah pas rehat. bos aku dengan pantasnye call aku dulu, jap lagi ada orang nak datang office,tolong setle apa yang diorang nak..potong stim tol arr aku baru terfikir xnak p keja huhuu....akhirnye datang mai jugak office siap bawa bekal air nescafe panas,sesuai diminum waktu hujan2 nie.