Pages

Thursday, August 5, 2010

Beli tanah untuk harta or apa ek…???


Sape2 nak beli tanah leh cari aku heheh….kalau korang beli tanah memang xrugi tau, harga tanah setiap tahun naik k, so apa kata korang beli dari sekarang…xnak buat umah xpe just beli buat harta. Then berapa tahun lagi korang jual memang dapat untung. Kalau korang beli tanah kat aku siap leh bayar hutang bulan2 k. tapi kena bayar deposit RM 10 000 dulu, baru pas tu leh bayar bulan2. Tempat lain memang xleh hutang2 beb beli tanah…may bos je baik hati kasi  orang hutang, n xdak bunga pun kalau korang hutang pun. Kalau beli cash pun harga tu n hutang pun harga yang sama.


Tanah lot yang kitaorang jual kat kawasan aku le permatang pasir  tapi tanah tu ada 2 tempat  dah sold out k, 50 lot dah habis jual. Kawasan lain ada gak kalau nak area kawasan permatang pasir, korang nak tau kenapa cepat habis…dah tentu sebab lokasi yang stategik, dekat ngan semua tempat, kira dOK tengah2 arr…nak p mana pun dekat la.


Kalau ada yang nak kawasan nie gak, ada kosong lagi tapi orang lain punya tanah le, so kena bayar cash..


Sape2 yang berminat leh hubungi aku,



Ada satu lagi kawasan yang bos aku punya kat kampung pelat, tempat dia xberapa strategik sangat le tapi sape yang pandang 10 tahun akan tempat tu akan maju k. sekarang pun dah naik kawasan perumahan….


Kat situ tanah murah sikit dari tanah lain, tapi satu ari nanti kawasan tu akan maju, sape pandai ambik peluang dari sekarang memang xrugi beli. Kat kawasan tu ada restoran puncak kat atas bukit arr…famous arrr gak restoran tu…kalau beli tanah kat c2 leh buat homestay pe kan…boleh bayar bulan deposit RM 10,000
harga sekarang 1 kaki rm12 tapi dah abih jual
tinggal bawah nie je kosong lagi...still harga lama sekaki rm8
BOLEH RUJUK SINI UTK HARGA DAN CARA BAYARAN :



JADUAL PEMBAYARAN PINJAMAN LOT 1312  KAMPUNG PELET, SEBERANG PERAI, PULAU PINANG.


SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI HJ. HUSSAIN 019-4462664
@ YANTI 019-4290584 ( OFFICE)








NO KELUASAN ( K/P ) HARGA DEPOSIT BAKI 3 TAHUN 4 BLN

LOT
 ( RM ) ( RM ) ( RM ) ( 40 BULAN ) RM









1 3028 K/P X RM 8 24,224.00 10,000.00 14,224.00 355.60

2 3042 K/P X RM 8 24,336.00 10,000.00 14,336.00 358.40

3 3062 K/P X RM 8 24,496.00 10,000.00 14,496.00 362.40

4 3246 K/P X RM 8 25,968.00 10,000.00 15,968.00 399.20

5 3574 K/P X RM 8 28,592.00 10,000.00 18,592.00 464.80

6 3483 K/P X RM 8 27,864.00 10,000.00 17,864.00 446.60

7 3192 K/P X RM 8 25,536.00 10,000.00 15,536.00 388.40

8 3228 K/P X RM 8 25,824.00 10,000.00 15,824.00 395.60

9 3022 K/P X RM 8 24,176.00 10,000.00 14,176.00 354.40

10 3269 K/P X RM 8 26,152.00 10,000.00 16,152.00 403.80

11 3036 K/P X RM 8 24,288.00 10,000.00 14,288.00 357.20

12 3232 K/P X RM 8 25,856.00 10,000.00 15,856.00 396.40

13 3196 K/P X RM 8 25,568.00 10,000.00 15,568.00 389.20

14 3025 K/P X RM 8 24,200.00 10,000.00 14,200.00 355.00

15 3135 K/P X RM 8 25,080.00 10,000.00 15,080.00 377.00

16 2927 K/P X RM 8 23,416.00 10,000.00 13,416.00 335.40

17 3462 K/P X RM 8 27,696.00 10,000.00 17,696.00 442.40

18 3306 K/P X RM 8 26,448.00 10,000.00 16,448.00 411.20

19 2896 K/P X RM 8 23,168.00 10,000.00 13,168.00 329.20

20 2896 K/P X RM 8 23,168.00 10,000.00 13,168.00 329.20

21 2896 K/P X RM 8 23,168.00 10,000.00 13,168.00 329.20

22 2896 K/P X RM 8 23,168.00 10,000.00 13,168.00 329.20



BAKI3 TAHUN 4 BLN
( RM )( 40 BULAN ) RM


14,224.00355.60
14,336.00358.40
14,496.00362.40
15,968.00399.20
18,592.00464.80
17,864.00446.60
15,536.00388.40
15,824.00395.60
14,176.00354.40
16,152.00403.80
14,288.00357.20
15,856.00396.40
15,568.00389.20
14,200.00355.00
15,080.00377.00
13,416.00335.40
17,696.00442.40
16,448.00411.20
13,168.00329.20
13,168.00329.20
13,168.00329.20
13,168.00329.20




 P/S : EN3 selanjutnye aku akan bagi tips untuk membeli tanah lot k.

0 comments:

Newer Post Older Post Home